iletişim yayınları haberleri sayfasında iletişim yayınları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2150 iletişim yayınları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
‘Yaban Hayvanı Koleksiyonu’nda Emir Çubukçu, insanı ve hayvanı da içine alan doğa merkezli bir bakış açısıyla bir söğüt ile geyiği, insan ile yılkıyı yan yana getiriyor. Çubukcu kitabında, insan mı hayvan mı ağaç mı olduğunu ayırt etmeden, kenara itilenin, karanlıkta kalanın yanında canlı kanlı duruyor.
#Emir ÇubukçuOnu herkes bir başka yönüyle tanıyor... Oyuncu, yönetmen, yazar ya da senarist... Pek az kişi ise bütün bu kariyeri devam ettirirken doktorluk yaptığını biliyor. Ercan Kesal, ‘Hekimlik Sanatları’nda kendi hayatına medikal bir çerçeveden bakıyor.
#Hekimlik SanatlarıRomanlarında kendine has ve zengin dili geniş bir varlıklar dünyasının hizmetine sunan Sezgin Kaymaz yeni kitabında hikâyeleri birbirine ekleyerek koca bir roman oluşturuyor. ‘Düz Dünyacılar’ hikâyelerin sadece anlatıya değil birbirlerine de destek olduğu, tüm iplerin birbirine ilişik durduğu fakat her bir kahramanın kendi yolunu da bulduğu, Sezgin Kaymazca anlatılmış bir varoluş hikâyesi...
#Düz DünyacılarDünyaca ünlü edebiyatçı John Steinbeck ile tarihin en etkili fotoğrafçılarından Robert Capa, 1947 senesinde halkın arasına karışıp SSCB’de neler olduğunu görmeye karar verir. Ortaya çıkan ‘Rusya Günlüğü’ bu iki büyük ismin önyargısız bir anlayışla SSCB gezisinden izlenimlerini aktarıyor.
#John SteinbeckSait Faik Hikâye Armağanı sahibi Melisa Kesmez’in yeni kitabı ‘Küçük Yuvarlak Taşlar’, birbirine bağlı üç öyküden oluşan bir novella. Üç kişilik ailenin bireyleri, kendi merceğinden aynı olaylara bakıyor ve ipin ne zaman koptuğunu, çekirdek ailenin ne zaman dağıldığını sorguluyor. Kahramanlarının yaşamlarını ayrıntılarla oya gibi işleyerek anlatan; aşklar, ilişkiler, ayrılık, yalnızlık, aile ve en önemlisi annelik ve babalık üzerine etkileyici bir kitap.
#Küçük Yuvarlak TaşlarAylin Balboa’nın mizah dolu bir hüznü ve kurduğu her cümlede bu duyguyu okura geçirebilme yetisi var. ‘Bu Hikâye Senden Uzun Osman’da bu çağın çocuklarına nihilist bir boş vermişlikten değil, aksine ne yapsak olmadı, olduramadık diyen bir yerden öyküler anlatıyor.
#Aylin Balboa‘Hayata Nereden Bakmalıyız?/Yeni Bir Dünya İçin On Eski Fikir’in yazarı Svend Brinkmann’a göre, günümüz insanının hayatı iki şeyin kıskacında; araçsallaştırma ile nihilizm. Yazar bunların üstesinden gelebilmek için üzerinde düşünülmesi gereken on varoluşsal temayı gündeme getiriyor.
#Svend BrinkmannDefalarca tiyatroya ve sinemaya da uyarlanan ‘Arabulucu’, 20’nci yüzyıl İngiliz edebiyatının önemli isimlerinden L. P. Hartley’in başyapıtı sayılıyor. Hartley okuru 1900’lerin başındaki uzun ve sıcak yazdaki yaşama, soyluların dünyasına kendi merceğinden bakan çocuğun dünyasına sokuyor.
#L. P. Hartley‘Kendi Hayatında Ölme Vakti’, insanın kendini aramasının öyküsü. Mehmet Eroğlu, geçmişin trajedilerini bugünün dramlarıyla bağlayan, hem metinler arası bağlarla edebi açıdan önem taşıyan hem de insanın varlığı hakkında sorular sordururken güncel olaylarla ilişki kuran, keyif ve merakla okunan bir roman yazmış.
#Kendi Hayatında Ölme VaktiArtun Ünsal'ın yeni kitabı 'Nadide Bir Goncadır Enginar'. Kaleminden ne çıksa okunur sevgili Artun Ünsal Hocam, “darılır yoksa bu hassas yürek” diyorsa, ona özel ihtimam göstermek gerek, nadide bir gonca olan enginarı pişirirken zeytinyağını eksik etmemek, bir de, eh söylememe gerek yok, Hocamın lezzetli üslubuyla tanışmak gerek!
#Artun ÜnsalBüyüler, fallar, hayaletler, ruhlar, periler, vampirler... Çağlar boyu insanlar bu tarz doğaüstü unsurlara merak duydu. Belki de kötü giden yaşamlarında umudu başka diyarlarda aradılar. Osmanlı tarihi konusunda uzman olan Salim Fikret Kırgi de ‘Seyrüsefer-Bir Medyumun Kişisel Tarihi’ isimli yeni romanında işte bu derin sularda yüzüyor.
#MedyumCHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Mustafa Kemal Mahallesi Barış Sitesi’ndeki ‘Beyaz Evde’ STK temsilcileri, partililer, milletvekilleri, bilim adamları gibi her meslekten, inançtan, etnikten insanlarla Türkiye’yi ve dünyadaki gelişmeleri konuşuyor.
#CHPEdi Rama kariyeri ve biyografisi ile araştırılan isimler arasında yer alıyor. Ressamlık kariyeri de bulunan Arnavutluk Başbakanı olan Edi Rama, Arnavutluk siyasetinde önemli bir figürdür ve uluslararası alanda tanınan bir liderdir. Peki, Edi Rama kimdir, nereli, boyu kaç? İşte, Edi Rama hakkında detaylı bilgiler
#Edi RamaBir süredir herkesin dilinde ‘pavyon’ var. Bunun sebebi yeni yayımlanmaya başlayan ‘İnci Taneleri’ dizisi, daha doğrusu dizide Dilber adlı bir konsomatrisi canlandıran Hazar Ergüçlü’nün yaptığı dans... Dans fenomen olurken Ergüçlü’nün giydiği elbise yok sattı. Herkes pavyonları merak ediyor, hatta pavyon dansı dersi alanlar var. Bu yüzden sosyal medyada linç edilenler de oldu çünkü bu mekânların acımasızlığının, o hayatın zorluklarının göz ardı edildiğini düşünen de çok.
#PavyonBir ülke mutfağı üç ayaklı bir sehpa gibidir. Bir ayak elbette ki lokantalar. İkinci ayak, müşteri. Üçüncü ayaksa gastronomik otorite yani eleştirmen. Bu yazıda sosyal çürümenin gastronomimize nasıl yansıdığından bahsetmek istiyorum. Kıyaslamak istediğim, günümüzdeki durumla benim gazetede yazmaya başlamam arasında geçen yıllar…
#Vedat Milorİstanbul tarihinde çok yıkıcı depremler hatta tariflere göre tsunami içeren felaketler yaşamıştır. 557’deki deprem İstanbul’u hâk ile yeksan etmişti. İstanbul’u Osmanlı zamanında sarsan depremlerden sonuncusu ise “1894 Depremi”dir. Marmara sahillerinde denizin önce 200 metre çekildiği, ardından şiddetli dalgaların geldiği yazılır. Benzer büyüklükte depremler için İstanbul’da gerekeli tedbirlerin alınmadığı görülüyor.
#İstanbul‘Yaban Hayvanı Koleksiyonu’nda Emir Çubukçu, insanı ve hayvanı da içine alan doğa merkezli bir bakış açısıyla bir söğüt ile geyiği, insan ile yılkıyı yan yana getiriyor. Çubukcu kitabında, insan mı hayvan mı ağaç mı olduğunu ayırt etmeden, kenara itilenin, karanlıkta kalanın yanında canlı kanlı duruyor.
#Emir ÇubukçuÇok tutmuş gençlik serisi ‘Açlık Oyunları’nın beşincisi ‘Kuşların ve Yılanların Şarkısı’, diktatör Coriolanus Snow’un gençlik dönemini anlatıyor. 2012’deki ilk film hariç serinin bütün adımlarını yöneten Francis Lawrence’ın imzasını taşıyan yapımda Tom Blyth, Rachel Zegler, Peter Dinklage, Jason Schwartzman ve Viola Davis gibi isimlerden oluşan yepyeni bir oyuncu kadrosu var.
#Uğur VardanKuruluşunun 100’üncü yılında Cumhuriyet’i anmanın en iyi yollarından biri de onu anlamaktan geçiyor. Türkiye Cumhuriyeti bundan 100 yıl önce hangi şartlarda kuruldu ve uğruna ne gibi mücadeleler verildi? Bu soruları yanıtlayan kitaplar arasından en iyilerini uzman jürimiz seçti.
#CumhuriyetAli İpek, ‘Kimsenin Ölmediği Bir Cinayet Öyküsü’nde akli dengesi yerinde olmayan üç kardeş üzerinden toplumsal cinayetleri gözler önüne seriyor. Kitapta polisin aradığı ceset bulunamasa da merhametin öldüğü bir dünyanın nasıl katliamlara açık olduğu gösteriliyor.
#Kimsenin Ölmediği Bir Cinayet ÖyküsüGünlük hayatın koşuşturmasında kitap okumaya vakit bulamayanlar için yaz tatili iyi bir fırsat. Yol boyunca, deniz kenarında, bir ağaç gölgesinde okunan kitaplar hayatımızı güzelleştiriyor... Yola çıkmadan bavulumuza atacağımız kitapları seçmek de önemli. Kitap eki editörleri, eleştirmen ve yazarlara favori yaz kitaplarını sorduk. Kimi roman, kimi bilimkurgu, kimi polisiye okumayı seviyor.
#KitapOnu herkes bir başka yönüyle tanıyor... Oyuncu, yönetmen, yazar ya da senarist... Pek az kişi ise bütün bu kariyeri devam ettirirken doktorluk yaptığını biliyor. Ercan Kesal, ‘Hekimlik Sanatları’nda kendi hayatına medikal bir çerçeveden bakıyor.
#Hekimlik SanatlarıRomanlarında kendine has ve zengin dili geniş bir varlıklar dünyasının hizmetine sunan Sezgin Kaymaz yeni kitabında hikâyeleri birbirine ekleyerek koca bir roman oluşturuyor. ‘Düz Dünyacılar’ hikâyelerin sadece anlatıya değil birbirlerine de destek olduğu, tüm iplerin birbirine ilişik durduğu fakat her bir kahramanın kendi yolunu da bulduğu, Sezgin Kaymazca anlatılmış bir varoluş hikâyesi...
#Düz DünyacılarHavalar güzelleşiyor, içimiz kıpır kıpır. Artık daha çok gezmek, eğlenmek istiyoruz. Kültür-sanat dünyası da kollarını açmış bizi bekliyor. Fazıl Say’dan Johnny Depp’e sevdiğimiz sanatçıları izleyeceğimiz, en beğendiğimiz yazarların kitaplarına kavuşacağımız bir sezon başlıyor. Yeni albümler, görmemiz gereken oyun ve sergiler de cabası... Alanında uzman isimler dolu dolu geçecek günleri müjdeliyor.
#Sanat