Karakarga Yayınları haberleri sayfasında Karakarga Yayınları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 90 Karakarga Yayınları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
'Yarım'ın ardından ikinci romanı 'Mahalle'yle okur karşısına çıkan Özlen Alpaslan, “Mahalle, bize bir yandan korunaklı ve sıcak bir dünya sunarken bir yandan da toplumsal değerleri yaşatarak neyin iyi, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu öğretiyordu. Kaybolan mahalle kültürüyle beraber hepimiz yalnızlaştık” diyor. Alpaslan ile Karakarga Yayınları’ndan çıkan romanı 'Mahalle' ile birlikte uzaklaştığımız duyguları, özlemle andığımız mahalle kültürünü ve dünden bugüne halının altına süpürdüğümüz toplumsal hafızamızdaki travmaları konuştuk.
#Özlen AlpaslanSinem Sal’ın akıcı dili ve mizahi üslubuyla bir solukta okunan yeni romanı ‘Behice’nin Yarım Kalan İşleri’, odağına anne-kız ilişkisini alan bir büyüme öyküsü. Gençliğini 90’larda yaşamış Ayşe Püren’in annesini ve kendini tanıma, ona güç verecek kız kardeşleriyle yol alma, ayağa kalkma hikâyesi bir yandan da bizi İstanbul’un yakın dönem atmosferinde gezdirecek.
#Sinem SalSenarist Ceyda Aşar’ın ilk romanı ‘Fena Şeyler, Mutlu Sonlar’ iki kız kardeşin hafızaları üzerinden toplumun hafızasına bakıyor. Aşar hatırlamanın hem iyi hem de kötü tarafını görmemizi sağlıyor ve bazen hatırlamanın, ceza yerine geçebileceğini fark ettiriyor.
#Fena Şeyler Mutlu SonlarLucas Harari son kitabı ‘Yazın Son Gülü’nde hem çizgi romanın hem gizem ve polisiyenin nimetlerinden faydalanarak sonuna kadar bitmek bilmeyen bir heyecan yaratıyor. Kitabın tanıtım yazısındaki “Hitchcockvari dedektif öyküsü” nitelemesini sonuna kadar hak eden ‘Yazın Son Gülü’, okura “Böyle bir seri olsa, ne güzel olurdu” dedirtiyor.
#Lucas HarariKanadalı çizgi romancı Guy Delisle’ın son kitabı ‘Fabrika Günlükleri’, yazarın ergenlik döneminde çalıştığı bir kağıt fabrikasında yaşadıklarının kaydını tutup okura aktarırken, Ken Loach filmlerini aratmayan doğallıktaki işçilerin hayatının yansıtılışı ve bir ergenin büyüme sancılarına fırlattığı bakışla da okunmayı hak ediyor.
#Guy DelisleKusursuz gibi görünen hayatları yaşanan ani bir ölümle alt üst olan Bora ve Eda çiftinin hikâyesini polisiye bir kurguyla anlatan Ayça Warner’ın ‘Sakın Günlüğümü Okuma’ adlı romanı, Karakarga Yayınları’ndan çıktı. Warner, “İnsanın bir yakını beklenmedik ve feci bir şekilde ölmüşse ölümün sebebini veya suçlusunu aramakla yetinmez, her şeyi sorgular. Hayatla barışır veya küser ama her koşulda değişir. ‘Sakın Günlüğümü Okuma’ işte bu değişim süreciyle ilgili bir roman. Bu anlamda polisiyeye çok farklı bir yaklaşım var” diyor.
#Sakın Günlüğümü OkumaBirbirini tamamlamak ister gibi yazan iki yazar; Sabahattin Ali ve Sait Faik... Biri yazmasa ölecek, diğeri yazmasa nasıl ölecek... Haydar Ergülen’in şahane kitabında iki edebiyatçıya dair, üzerinde epey düşünülmüş, çalışılmış müthiş tespitler var. Ergülen’in kaleminden ‘Sait ile Sabahattin’i okuduktan hemen sonra, şairin ‘Tuhafiye’sine mutlaka uğrayın ve bir süre orada kalın...
#Haydar ErgülenÇok gezen, çok okuyan, çok düşünen, çok soru soran, çok seven ve sevgisini paylaşan, yaralarını da göstermekten utanmayan, yaratıcı, üretken ve küçük mutlulukların peşinde koşan tüm kadınların kendinden izler bulabileceği bir kitap, Hazal Yılmaz imzalı ‘Anlam Arama’...
#Anlam AramaBirçok dinin doğduğu, günümüzde farklı dinlere mensup Filistin ve İsrail halklarının yaşadığı, ‘kutsal’ saydığı topraklarda çatışmalar, gerginlikler bitmiyor. Bölgenin tarihini, çokkültürlü yaşamını daha iyi anlamak için 10 film ve 10 kitaplık bir seçki hazırladık...
#Filistin'Yarım'ın ardından ikinci romanı 'Mahalle'yle okur karşısına çıkan Özlen Alpaslan, “Mahalle, bize bir yandan korunaklı ve sıcak bir dünya sunarken bir yandan da toplumsal değerleri yaşatarak neyin iyi, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu öğretiyordu. Kaybolan mahalle kültürüyle beraber hepimiz yalnızlaştık” diyor. Alpaslan ile Karakarga Yayınları’ndan çıkan romanı 'Mahalle' ile birlikte uzaklaştığımız duyguları, özlemle andığımız mahalle kültürünü ve dünden bugüne halının altına süpürdüğümüz toplumsal hafızamızdaki travmaları konuştuk.
#Özlen AlpaslanSinem Sal’ın akıcı dili ve mizahi üslubuyla bir solukta okunan yeni romanı ‘Behice’nin Yarım Kalan İşleri’, odağına anne-kız ilişkisini alan bir büyüme öyküsü. Gençliğini 90’larda yaşamış Ayşe Püren’in annesini ve kendini tanıma, ona güç verecek kız kardeşleriyle yol alma, ayağa kalkma hikâyesi bir yandan da bizi İstanbul’un yakın dönem atmosferinde gezdirecek.
#Sinem SalEDEBİYAT dünyasının arka sokaklarında dolanan şiirlerin, hikâyelerin, romanların gerçekte nasıl yazıldığının izini süren bir kitap ‘Üvercinka’nın Kasıkları’. Muhsin Kızılkaya gerek tanık olduklarından, dinlediklerinden gerekse okuduğu anılardan yola çıkarak kaleme aldığı denemelerinde Türk edebiyatında iz bırakmış usta isimlerin ilginç hikâyelerini bir araya getirmiş.
#Cemal SüreyaBaşarılı gazeteci Tolga Akyıldız acı haberiyle sevenlerini üzdü. Tolga Akyıldız'ın cenazesi 4 Nisan bugün öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak olup, Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek. Sanat dünyasından ünlü isimler, sosyal medya hesaplarından Tolga Akyıldız ile anılarını paylaştı. Peki Tolga Akyıldız kimdir, kaç yaşında ve neden öldü? İşte, Tolga Akyıldız'ın hayatı ve biyografisi...
#Tolga AkyıldızGazeteci-yazar Mehveş Evin’in pandemi döneminde Kısadalga.net’te bir podcast serisi olarak kurguladığı distopik öykü ‘2050-Gelecekte Bir Yolculuk’tan yola çıkarak yazdığı ‘Dünyanın Dibi Oteli’ raflarda. Evin, şahane kurguladığı hikâyesiyle okura “Böyle gidersek halimiz harap” diyor.
#Dünyanın Dibi OteliSenarist Ceyda Aşar’ın ilk romanı ‘Fena Şeyler, Mutlu Sonlar’ iki kız kardeşin hafızaları üzerinden toplumun hafızasına bakıyor. Aşar hatırlamanın hem iyi hem de kötü tarafını görmemizi sağlıyor ve bazen hatırlamanın, ceza yerine geçebileceğini fark ettiriyor.
#Fena Şeyler Mutlu Sonlar2013’ten bu yana, her pazar, gazetemizin Kelebek ekinde gazeteci Ece’nin maceralarını okuyoruz. Kutlukhan Perker’in yazıp çizdiği Ece’nin hikâyesi bu kez ‘Ece-Hep Başkalarının Düğününde Oynadım’ adlı kitapta anlatılıyor. Perker kitap için “Ece’nin 500’üncü haftasının bir kutlaması niteliğinde” diyor. Perker’le buluştuk, kitabını da konuştuk, Z Kuşağı’nın çizgi romana ilgisini de... Ünlü çizere nelerin ilham verdiğini de sorduk: “Daha iyi bir çizer olabilmek için tek ihtiyaç duyduğum şey, başka çizerlerin güzel çizgileri.”
#Kutlukhan PerkerErtürk Akşun, ‘İnsan Birikimdir’ kitabında bugüne kadarki okuma ve yazma deneyimlerinden yola çıkarak “Nasıl ve niçin okumalı?” sorunsalını tartışıyor, yazma üzerine düşüncelerini aktarıp öneriler veriyor ve 30 yılı aşkın aktif olarak yer aldığı yayın dünyasında edindiği tecrübe ve birikimleri derleyerek okurla paylaşıyor.
#Ertürk AkşunLucas Harari son kitabı ‘Yazın Son Gülü’nde hem çizgi romanın hem gizem ve polisiyenin nimetlerinden faydalanarak sonuna kadar bitmek bilmeyen bir heyecan yaratıyor. Kitabın tanıtım yazısındaki “Hitchcockvari dedektif öyküsü” nitelemesini sonuna kadar hak eden ‘Yazın Son Gülü’, okura “Böyle bir seri olsa, ne güzel olurdu” dedirtiyor.
#Lucas HarariKanadalı çizgi romancı Guy Delisle’ın son kitabı ‘Fabrika Günlükleri’, yazarın ergenlik döneminde çalıştığı bir kağıt fabrikasında yaşadıklarının kaydını tutup okura aktarırken, Ken Loach filmlerini aratmayan doğallıktaki işçilerin hayatının yansıtılışı ve bir ergenin büyüme sancılarına fırlattığı bakışla da okunmayı hak ediyor.
#Guy DelisleKarakarga Yayınları’nın geniş çizgi roman/grafik roman kataloğunun yeni üyesi ‘Tarla Kuşu’, ‘Ergenlikle Harmanlanmış Bir Suç Öyküsü’ altbaşlığıyla sunuluyor. Ünlü oyuncu Ethan Hawke ve çizer Greg Ruth’un imzasını taşıyan ‘Tarla Kuşu’ sıradan, sakin bir Teksas kasabasındaki sıradan bir gencin hayatına odaklanıyor. Gerçekçi karakterleri, dinamik ve modern çizimleriyle dokunaklı bir büyüme hikâyesi.
#Ethan HawkeKusursuz gibi görünen hayatları yaşanan ani bir ölümle alt üst olan Bora ve Eda çiftinin hikâyesini polisiye bir kurguyla anlatan Ayça Warner’ın ‘Sakın Günlüğümü Okuma’ adlı romanı, Karakarga Yayınları’ndan çıktı. Warner, “İnsanın bir yakını beklenmedik ve feci bir şekilde ölmüşse ölümün sebebini veya suçlusunu aramakla yetinmez, her şeyi sorgular. Hayatla barışır veya küser ama her koşulda değişir. ‘Sakın Günlüğümü Okuma’ işte bu değişim süreciyle ilgili bir roman. Bu anlamda polisiyeye çok farklı bir yaklaşım var” diyor.
#Sakın Günlüğümü Okuma‘Zamandan Kaçan Ayrılık’ adlı ilk kitabında ayrılığın 12 farklı yansımasını aktaran öykülerini bir araya getiren Ceylin Erbak Aytekin “Ayrılıkları hep kötü birer tecrübe olarak etiketliyoruz. Oysa insan, ayrılıkları sayesinde hayatın geçiciliğiyle tanışıyor ve kendini daha yakından tanıyor. Ayrılıklarımız yeni hikâyelerimizin habercisi bir lütuf esasında” diyor.
#Zamandan Kaçan Ayrılık