İş Kültür Yayınları haberleri sayfasında İş Kültür Yayınları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1553 İş Kültür Yayınları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kemal Arı ‘Büyük Mübadele’ adlı çalışmasında, bu tarihi zorunlu göçün sadece Rumlar ile Türkler’in karşılıklı yer değiştirmesinden ibaret olmadığını fark ettiriyor. ‘Mübadele’ tarihsel şartlarıyla düşünüldüğünde bir dizi çetin siyasal, ekonomik ve sosyo-kültürel problemi de karnında taşır...
#Büyük MübadeleYakın tarih yayınlarına tüm hızıyla devam eden Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın külliyata yeni katkısı ‘Bir Cumhuriyet Akıncısı’, Sümerbank’ın ilk genel müdürü Nurullah Esat Sumer’in ilginç hayat hikâyesini sunuyor okuyuculara.
#Bir Cumhuriyet AkıncısıSakar mı sakar bir cadı, hüzünlü bir kız çocuğu, Küçük Eşek, Şen Domuz, kocaman hediye paketleri dileyen bir oğlan çocuğu, huysuz bir adam... Birbirinden ışıltılı, umut saçan yılbaşı öykülerinin kahramanları onlar. Çocuklar yeni yılı, coşkulu yılbaşı öyküleriyle karşılasın diye karşınızdalar!
#Kitap Sanat‘Sineklerin Tanrısı’ ile tanınan Nobel Edebiyat Ödülü sahibi William Golding, ‘Görünür Karanlık’ isimli romanında saflık, çocukluk, ergenlik, cinsellik ve manevi değerler etrafında insanı çevreleyen iç ve dış karanlığı tartışıyor. ‘Görünür Karanlık’ çok rahatsız edici ve zor tüketilebilecek bir metin.
#Kitap SanatGeçen hafta Antalya’daydım. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yerel gıdaya sahip çıkmak, Antalya’nın coğrafi işaretli ürünlerini ve mutfağını dünya markası haline getirmek için geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali, 1-3 Eylül tarihlerinde ikinci kez kapılarını açacak.
#Sayım ÇınarKemal Arı ‘Büyük Mübadele’ adlı çalışmasında, bu tarihi zorunlu göçün sadece Rumlar ile Türkler’in karşılıklı yer değiştirmesinden ibaret olmadığını fark ettiriyor. ‘Mübadele’ tarihsel şartlarıyla düşünüldüğünde bir dizi çetin siyasal, ekonomik ve sosyo-kültürel problemi de karnında taşır...
#Büyük MübadeleAmerikalı usta korku edebiyatı yazarı H. P. Lovecraft, başyapıtı ‘Deliliğin Dağlarında’da, Antarktika’da Himalayalar’dan daha yüksek dağların ortasında yer alan garip, devasa yapıların uzaylı mimarisini keşfetmeye cesaret eden okurlarına delirmeyi vaat ediyor.
#Deliliğin DağlarındaPeter Hopkirk’ün ‘İstanbul’un Doğusunda Bitmeyen Oyun’ adlı kitabı, İngiltere ile Rusya arasında 19’uncu yüzyıl boyunca Orta Asya’da süren gizli savaşı konu alan ‘Büyük Oyun’un devamı niteliğinde. Bir roman gibi de okuyabilirsiniz; gerçeklikte olup biteni dile getiren bir anlatı gibi...
#Peter HopkirkMustafa Asım Çalıkoğlu’nun hatıratının büyük kısmı 2. Abdülhamid’in tahttan indirilmesi ve Cumhuriyet’in kurulmasından sonra yazılmış. Onun uzun ve değişken hayatı, Meşrutiyet’ten Cumhuriyet’e yaşadığımız arayış ve çekişkilerle örülüdür. Tarih biraz da insan tecrübesi ise Mustafa Asım Çalıkoğlu onun bir adı kabul edilebilir.
#Mustafa Asım ÇalıkoğluPulitzer Şiir Ödülü’nü kazanan ilk Afrikalı Amerikalı Gwendolyn Brooks tek romanı ‘Maud Martha’da Afrikalı Amerikalıların en koyu ten rengi olanlarından olan karakterinin hayatı boyunca hissettiği ayrımcılığı anlatıyor. 1940’ların Afro-Amerikan günlük yaşamını aktaran, ustaca yazılmış ve zamanla klasikleşecek bir anlatı.
#Gwendolyn BrooksHem düşüncesini hem şiirini buluşturan tanımla ‘Halkçı Ozan’ Ceyhun Atuf Kansu’nun ‘Bütün Şiirleri’ yıllar sonra yeniden elimizde. Sevinçten sözüm dolaşıyor, neyi önce söylesem bilemiyorum! Mevsim olarak tam zamanı, Ceyhun Atuf Kansu içinse her zaman, Yenigün’ün şiiri, Nevruz’un, Newroz’un yani, bahar dilinizde nasıl çiçek açıyorsa öyle!
#Ceyhun Atuf KansuLewis Caroll ‘Alice Harikalar Diyarında’nın devam romanı ‘Aynanın İçinden’de daha garip bir dünyada geçen fantastik bir hikâyeyi her yaştan okuyucuya sunuyor. Aynanın içinden geçerek dev bir satranç tahtasına benzeyen ‘Aynadaki Ev’deki Alice, piyonluktan vezirliğe doğru zorlu bir yolculuğa çıkıyor.
#Lewis CarrollChrista Wolf ‘Medea.Sesler’de 2 bin 500 yıldır barbar, babasına ihanet eden cadı, aşkın delirttiği kadın, kardeş katili olarak lanse edilen ‘Medea’yı, feminist bakış açısıyla yorumluyor. Yazar geçmiş zamanların anaerkilliğini mevcut ataerkil toplumsal yapılara karşı bir ütopya olarak sunuyor.
#Medea.SeslerKasıp kavuran sıcaklar, ani hava değişimleri, ormanları küle çeviren yangınlar, kentleri boğan seller, kuruyan nehirler, tükenen türler, azalan tarımsal üretim derken ekolojik krizin uzak bir gelecekte değil, bizzat şu anda yaşanmakta olduğunu sert bir şekilde fark ediyoruz. Peki, iklim krizini çözmek elimizde mi? Karbon ayak izi ne demek? Bireysel olarak ne yapabiliriz? Yerel yöneticilerden, hükümetlerden ne tür taleplerde bulunabiliriz? İklime ve ekolojiye dair zihnimizi aydınlatacak, günlük hayatımızda bize yol gösterecek kitapları seçtik.
#En İyi İklim Kitapları1558’den 1713’e İngiltere ve İslam dünyası arasında ne tür etkileşimler yaşandı? Bu ‘romantik bir aşk hikâyesi’ miydi? ‘Acımasız bir düşmanlık veya sonu gelmez çatışmalar’dan mı ibaretti? Gerald MacLean ve Nabil Matar bu ilişkinin dinamiklerini çözmeye çalışıyor.
#İngiltere Ve İslam Dünyasıİstanbul’da işgal güçleri tarafından tutuklanıp İttihatçı aydınlarla Malta’ya sürülen Ahmet Ağaoğlu, 21 Eylül 1919-17 Mart 1921 arasında ailesine mektuplar yazmış. ‘Gözümün Nurlarına Mektuplar’da hem kendisinin hem ailesinin moralini yüksek tutmaya çalıştığını görüyoruz...
#Ahmet AğaoğluJames H. Meyer ‘İmparatorluklar Arası Türkler 1856-1914’ başlıklı çalışmasında; Kırım, Kazan ve Azerbaycan örneğinden hareketle, teba olarak Rus Çarlığı ama ideal olarak Osmanlı’ya bağlanmak isteyen entelektüellerden hareketle dönemin ruhunu yansıtmak istiyor.
#İmparatorluklar Arası TürklerYüzlerce, binlerce ağaç ve çalı, onların meyveleri, çiçekleri, huyları. Tabiatı baştan ayağa kuşatmaları akıl alır gibi değil... Şimdi elimizde Türkiye’yi renk renk, koku koku, toprağa basar gibi gezmek isteyenlerin elden düşüremeyeceği bir kitap var: Türkiye’nin Bütün Ağaçları ve Çalıları.
#Türkiye’Nin Bütün Ağaçları Ve ÇalılarıSon dakika haberi... İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali "Genel Müdürlük görevimi Mart Sonunda yapılacak Genel Kurul itibarıyla bırakacağım" dedi. Bali'nin yerine geçecek kişi ise banka genel müdür yardımlarından Hakan Aran oldu.
#İş Bankası Genel Müdürü Adnan BaliSusie Hodge, ‘klasik görkem ve ahengin vücut bulmuş hali’ olarak nitelenen Raffaello’dan seçtiği 500 yapıt ile bize hem onun biyografisini hem de eserlerindeki dönüşümleri sunuyor. Sadece sanatçıyı değil onun renk, ışık, çizgi, hayal ve zihniyet iklimini de düşünmek için değerli bir imkân ‘Raffaello’.
#RaffaelloNecati Tosuner, olgunluğun penceresinden gençliğe bakıp bu ikisi arasındaki geçişkenliği, farkları ve çelişkileri hikâyeleştirmiş ‘Sen ve Kendin’de. Anlatıcı, aynaya baktığı sırada geçmişi görüyor, kendisine dönüp tüm tortularını, yaşanmışlık ve yaşanmamışlıkları düşünüyor.
#Necati TosunerOsmanlı’nın yetiştirdiği parlak kurmaylardan, 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkan Mustafa Kemal’in ekibinde yer almış ve İstiklal Savaşı’nın ardından genç Cumhuriyet’e diplomat olarak hizmet etmiş Hüsrev Gerede 1960 yılında kaleme aldığı ‘Hitler Almanyası’nda Berlin Sefirliği Hatıralarım’da Nazi Almanyası’nda geçirdiği yılları anlatıyor.
#Hüsrev GeredeWalt Whitman’ın ‘Çimen Yaprakları’nın ikinci cildi yayımlandı. Yeni çevirinin ilk ayırıcı özelliği ilk defa tam metin çevriliyor olması. Poetik bakımdan daha önemli olan ise yeni çevirinin, Whitman’ın sesindeki sevinci/neşeyi dile getiriyor oluşu...
#Çimen Yaprakları-IIRobert C. Solomon imzalı ‘Akılcılıktan Varoluşçuluğa’, sadece varoluşçuluğa ilgi duyan felsefe okuru için değil, bugünün felsefi sorunları üzerinde düşünen bütün felsefe okuru için bulunmaz bir başucu kitabı. Solomon, varoluşçuluğun akılcılıktan epistemik bir kopuşu içermediğini; tersine, ‘projeleri’ bakımından akılcılık ile varoluşçuluk arasında bir devamlılık bulunduğunu ileri sürüyor.
#Robert C. Solomon