Aylin Yazıcıoğlu haberleri sayfasında Aylin Yazıcıoğlu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 157 Aylin Yazıcıoğlu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Uzun bir aradan sonra şef Aylin Yazıcıoğlu’nun yeni mekânında onun elinden nefis yemekler yiyebileceğiz. Bir esnaf lokantası samimiyetindeki Bistro Serenità, içeri girer girmez sizi başka bir dünyaya ışınlıyor. Burada hafta sonları brunch’ın yanı sıra dinletiler ve söyleşiler de olacak.
#Aylin YazıcıoğluBiri mevsimsellik ve atıksız mutfak gibi kavramların bir zorunluluk olduğunu söylüyor, diğeri restoranında kullandığı ürünlerin sürdürülebilir olmasına özen gösteriyor. Yemeğe ve doğaya bakış açılarıyla beni çok etkileyen iki şeften bahsedeceğim.
#Julia KompDünyanın gıda kaynakları azalıyor. Devir ‘atıksız mutfak’ devri! Geleneklerimizde bir ürünün sapını, kökünü, yaprağını ayrı ayrı değerlendirmek zaten var. Biz de biraz özenle kendi atıksız mutfağımızı yaratabiliriz. Örneğin turunçgillerin kabuklarını reçel yapabilir, asma yaprağının sapını tencerenin dibine yayarak sarmanın lezzetine lezzet katabiliriz. Tasarımcı Gönül Paksoy, şef Aylin Yazıcıoğlu, yemek programları yapan Şerife Aksoy ve şef Pelin Çakar’dan konuya yaklaşımlarını dinledik, tarifler aldık, çeşitli püf noktaları öğrendik...
#YemekDünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan La Liste, 2020 yılının en iyi restoranlarını açıkladı. La Liste’in kazananlar listesine Türkiye’den sadece Şef Aylin Yazıcıoğlu’nun yönetimindeki Nicole Restaurant girdi.
#LA LISTETürkiye'nin ünlü şefleri Maksut Aşkar, Aylin Yazıcıoğlu ve Yılmaz Öztürk, Yaşar Üniversitesi’ne konuk oldu. Türkiye gastronomi turizmine katkı sağlayacak öneriler sunan ünlü şefler, yakın bir tarihe kadar yalnızca patates çeşitliliği ile tanınan Peru’nun doğru tanıtım politikalarıyla gastronomi alanındaki hızlı yükselişine dikkat çekti.
#Peruİstanbul mutfağının her daim üst sınıf ve makbul lezzetlerinden kalkanın en klasik pişirme yöntemi hafifçe una bulayıp bol yağda kızartmak olmuş… Oysa bu kadar yağlı bir balık usulünce ızgarada pişirildiğinde çok daha farklı bir boyuta geçiyor. Ben bu ara kalkan yemek için hiç üşenmeden kalkıp Anadolu Yakası’na geçiyorum çünkü Misina bu işi hakkıyla yapıyor.
#Ebru ErkeGeçen hafta Slow Food Aşçı Dayanışması’nın üye şefleri Beykoz’daki Yalı 77’de bir araya geldi. Unutulma ve yok olma tehlikesi altında olan, pek çoğu artık çok az miktarda üretilen birbirinden kıymetli yerel ürünlerimizle harika tadımlıklar hazırladı. Ben de vegan biber dolması pişirdim...
#Slow Food Aşçı DayanışmasıLokum kıvamındaki dokusu, balığın tazeliğini tabağa yansıtan tadı ve gösteriş istemeyen sunumuyla meze sofralarının en zarif üyesi. İri toriklerden yapılanı makbul, hazırlaması da epey zahmetli. İstanbul yeme-içme kültüründe önemli yere sahip lakerdanın en iyisini hangi adreslerde yiyebiliriz, jürimize sorduk.
#GİZEM DİNÇBAŞPideli, istiridyeli pazar brunch’ı... Madagaskar çikolatasıyla özel bir tatlı... Ayrıca GastroAntep Kültür Yolu Festivali’nden İstanbul Kahve Festivali ve Kahve Zirvesi’ne hafta sonu katılabileceğiniz gastronomi etkinlikleri... Yeme-içme dünyasından en son haberler burada...
#GastronomiDünyaca ünlü restoran tavsiyesi listelerine giren Calipso Fish, adını bile duymayan büyük bir çoğunluğu çok şaşırttı. Herkes İstanbul’da bu kadar çok balıkçı varken onların neyi farklı yaptığını merak etti. Mekânı ziyaret ettim, aileden balıkçı sahipleriyle tanıştım...
#MichelinUzun bir aradan sonra şef Aylin Yazıcıoğlu’nun yeni mekânında onun elinden nefis yemekler yiyebileceğiz. Bir esnaf lokantası samimiyetindeki Bistro Serenità, içeri girer girmez sizi başka bir dünyaya ışınlıyor. Burada hafta sonları brunch’ın yanı sıra dinletiler ve söyleşiler de olacak.
#Aylin Yazıcıoğlu8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde 6 ünlü kadın şef, Hodan Restaurant ve Food in Life dergisi işbirliğiyle ‘Kadın Şeflerin Dayanışma Yemeği’ adlı bir etkinlik düzenledi. Yemekte afet bölgesindeki kadınlara gönderilmek üzere 180 bin lira gelir elde edildi.
#Savaş ÖzbeyBeyazperdede John Wick’in sisteme karşı verdiği mücadele devam edecek. Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer 20 yıl sonra yeniden aynı sahneyi paylaşacak. Konser salonlarına yıldız yağmuru beklenirken MFÖ ve Nazan Öncel gibi usta isimler yeni albümleriyle geliyor. Belli oldu, bu yıl yine ödüllü restoranların peşine düşeceğiz. Sonra da ruhumuzu doyurmak için müze, galeri gezeceğiz. 2023’te kültür-sanatla dopdolu günler bizi bekliyor.
#Kültür-SanatBiri mevsimsellik ve atıksız mutfak gibi kavramların bir zorunluluk olduğunu söylüyor, diğeri restoranında kullandığı ürünlerin sürdürülebilir olmasına özen gösteriyor. Yemeğe ve doğaya bakış açılarıyla beni çok etkileyen iki şeften bahsedeceğim.
#Julia KompAldığı 1 Michelin yıldızının ardından menüsünü ve restoranda nelerin değiştiğini keşfetmek için sabırsızlandığım Nicole’deydim. Şef Serkan Aksoy ve ekibinin başarısı, son derece özenli bir servisle daha da pekiştirilmişti. Tokat narince asma yaprağıyla hazırladığı açık dolma ve sütlaç dondurmayla servis edilen künefe menüde öne çıkanlardan...
#NicoleMichelin Rehberi’nin ülkemize gelmesi çok anlamlı. Mutfağımızın çıtasını çok daha yukarılara taşıyacak, nitelikli turisti daha çok çekecektir. Ancak ben iyi bir esnaf lokantamıza veya Kıyı gibi önemli balıkçılarımıza da yıldız verilmesini isterdim. Katkıda bulunan herkesin ve tüm şeflerimizin eline, emeğine sağlık.
#Michelin RehberiDünyanın gıda kaynakları azalıyor. Devir ‘atıksız mutfak’ devri! Geleneklerimizde bir ürünün sapını, kökünü, yaprağını ayrı ayrı değerlendirmek zaten var. Biz de biraz özenle kendi atıksız mutfağımızı yaratabiliriz. Örneğin turunçgillerin kabuklarını reçel yapabilir, asma yaprağının sapını tencerenin dibine yayarak sarmanın lezzetine lezzet katabiliriz. Tasarımcı Gönül Paksoy, şef Aylin Yazıcıoğlu, yemek programları yapan Şerife Aksoy ve şef Pelin Çakar’dan konuya yaklaşımlarını dinledik, tarifler aldık, çeşitli püf noktaları öğrendik...
#YemekŞef Duran Özdemir’le Slow Food Aşçılar Birliği’nin düzenlediği bir davette, Kapadokya’da tanıştık. Coğrafyasını tanıyan, o toprakta yetişenleri çok iyi kullanmakla kalmayıp bunu anlatmayı da görev edinen bir şef o.... İstanbul’da bir araya geldik, birlikte mutfağa girip geleneksel tekniklerle vegan lezzetleri buluşturduk. Tariflerimizi kendi mutfağınızda denemenizi çok isterim...
#VeganYemeklerini severek yediğimiz tanınmış şeflerin profesyonel mutfak kariyerinden önceki ilk kılavuzları anneleri. Pek çok çocuk gibi yemek pişirmeyi onlardan izleyip öğrenirken akıllarında kalan tatları kimi zaman restoran menülerine de taşıdılar. Şeflerimize annelerinin elinden tatmaya doyamadıkları tariflerin hikâyesini ve püf noktalarını sorduk.
#ÇerkestavuğuMersin’in en büyük özelliği; tantuni, sıcak humus ve mavi yengeç gibi sadece bu şehre özgü ürünlerinin olması. Mavi yengeç, patlamış mısır ve taze yerfıstığı eşliğinde servis ediliyor ama burada beni en çok etkileyen şey, daha önce hiç yemediğim Tarsus lahmacunu oldu. Bardakaltı veya kuşgözü diye de biliniyor, gelenekselinden farklı olarak soğan ve kıyma karışımı çok bol konuyor.
#Mersinİtiraf edeyim; birkaç ay önce İzmir’e taşınmamın en büyük nedenlerinden biri, istediğim kalitede malzemelere, üreticilere daha yakın olabilmekti. Havra Sokağı’nın bitmeyen hareketi, pazarları, peynircisi, turşucusu ve elbette mis gibi kokan zeytinyağıyla burada alışveriş bir başka!
#İzmirAntalya Devlet Opera ve Balesi 'Memleketim' temsilini izlemediyseniz 5 Ekim'de sakın kaçırmayın derim. Antalya Devlet Senfoni, 9 Ekim'de yeni sezonu muhteşem bir konser ile açıyor. 9 Ekim adeta bir kaç parçaya bölünülesi bir gün. Altın Portakal Film Festivali kapanış, Akra Jazz'da Fazıl Say kapanış konseri, Antalya Senfoni açılış konseri...
#ANTALYAŞef Kaan Sakarya, Beyoğlu’ndaki Nicole’de Aylin Yazıcıoğlu’yla birlikte harikalar yaratmıştı. Sonra şef Derin Arıbaş’la Basta!’yı, ardından da Basta! Neo-Bistro’yu açtılar. Buradaki tarama ve minekobu üst düzey buldum. Ceviche, ülkemde yediğim en iyi ceviche’ydi. ‘Kuzu karski’yle de turnayı gözünden vurmuşlar.
#Kaan SakaryaBir kafe ya da restoran açmak için plan yapanların yer seçiminden konsepte ve menü oluşturmaya kadar birçok konuda profesyonel desteğe ihtiyacı olur. Bu sorulara yanıt verecek sektör profesyonellerini bir araya getiren Mutfak Dostları Derneği, ülkemizin ilk çevrimiçi üniversitesi Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi ile ortak eğitim programına başlıyor. Temel Restaurant İşletmeciliği Sertifika Programı’nda ilk ders 7 Nisan’da.
#Gazetehaberleri