Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2023 07:00

Pideli, istiridyeli pazar brunch’ı... Madagaskar çikolatasıyla özel bir tatlı... Ayrıca GastroAntep Kültür Yolu Festivali’nden İstanbul Kahve Festivali ve Kahve Zirvesi’ne hafta sonu katılabileceğiniz gastronomi etkinlikleri... Yeme-içme dünyasından en son haberler burada...

Haberin Devamı

 

YARIN BAŞLIYOR!

Boğaz’ın kıyısında, Tarihi Yarımada manzarasına nazır brunch yapma fikri sizi heyecanlandırıyorsa bu sene açılan The Peninsula İstanbul’un pazar brunch’ları yarın başlıyor. Otel, şef Fatih Tutak’ın Gallada’sına da ev sahipliği yapıyor. Brunch’larsa tarihi yolcu terminali binasındaki restoran The Lobby’de her pazar 12.30-15.30 saatleri arasında, caz performansı eşliğinde gerçekleşecek. Kahvaltı büfesini yönetici şef Alessandro Santi ve pastane şefi Malte Rohmann hazırlamış. Canlı pişirme istasyonları, taş fırından pide ve pizza seçenekleri, istiridyenin de bulunduğu deniz ürünleri büfesi, Hint ve Çin mutfağından seçkiler ve İngiliz mutfağının sevilen temsilcisi ‘beef wellington’ büfede tadıma sunulacak seçeneklerden yalnızca birkaçı... Rengârenk, geniş bir tatlı seçkisi de var. Ev yapımı dondurma çeşitlerinden tatlı dumpling’e (Çin mantısı) seçenek çok. Rezervasyon ve bilgi almak için telefon: (0212) 931 28 88

 

Haberin Devamı

ANLAMLI İŞBİRLİĞİ

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Japon mutfağının ülkemizdeki başarılı temsilcisi Roka İstanbul ve bu sene 20’nci yaşını kutlayan artizan çikolata markası Butterfly Chocolate’la işbirliğine giderek özel bir tatlı reçetesi geliştirdi. Tatlının içeriğinde yüzde 80 kakao oranlı Madagaskar çikolatası, vanilya ve yerfıstığı var. Roka İstanbul’un baş şefi Suna Hakyemez’in hazırladığı bu tatlı bir ilki de temsil ediyor çünkü dünyaca ünlü restoran zinciri Roka, ilk kez Türk bir markayla işbirliği yapıyor. Butterfly Madagaskar çikolatalı bu özel tatlı eylül ayı boyunca Roka menüsünde.

KOLEKSİYON GİDEREK BÜYÜYOR

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Metro Türkiye’nin yazarımız Vedat Milor danışmanlığıyla oluşturduğu ‘Wise Wine Selection’ koleksiyonu, geçen hafta Restoran Modern’de tanıtıldı. Şarap seçkisine bu sene Fransa, İtalya, Amerika ve İspanya’daki butik üreticilerden 14 ürün eklendi.

 

Haberin Devamı

HAFTA SONU KAHVEYE DOYALIM

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Ekim’in 1’indeki Dünya Kahve Günü yaklaşırken İstanbul’daki kahve etkinlikleri de bu hafta dopdolu. İlki bu pazara kadar devam edecek İstanbul Kahve Festivali. Kahve markalarının tadım stantları ve atölye çalışmaları için festivali ziyaret edebilirsiniz. Diğer etkinlikse Haliç Kongre Merkezi’nde
yarına kadar süren Kahve Zirvesi. Sektörün profesyonelleri buluşacak, söyleşiler düzenlenecek. Global marka yaratmak, gelişen soğuk kahve pazarı, tüketici tercihlerindeki değişim gibi başlıklar konuşulacak.

 

ANTEP YEMEKLERİ BAŞROLDE

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Haberin Devamı

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamındaki GastroAntep Kültür Yolu Festivali bugün başladı, 24 Eylül’e kadar devam edecek. Ünlü şeflerin katılımıyla gerçekleşecek sohbetler de program dahilinde. Pınar Taşdemir ve Mevlüt Özkaya coğrafi işaretli ürünlerin dünya gastronomisinde tanıtılmasını ele alırken, Aylin Yazıcıoğlu, Umut Karakuş, Emre Şen ve Doğa Çitçi ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ürünleriyle reçete çalışmalarını anlatacak. Marc Pauquet gibi misafir yabancı şefler Antep mutfağını yorumlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!