Hemen hemen herkesin vazgeçilmezi tencere yemekleri Türk mutfağını da en iyi yansıtan lezzetler... ''Anneanne yemekleri' olarak da bilinen tencere yemekleri geleneksel Türk mutfağının en olmazsa olmaz lezzetlerini oluşturuyor. İşte salçası, suyu, baharatlarıyla birbirinden lezzetli tencere yemeği tarifleri...
#Tencere YemekleriYenidünya kebabı, erik tavası, incir kavurması, elma kebabı... Meyve tatlılarla özdeşleştirilse de yemek kültürümüzün geçmişten bugüne gelen geleneksel tariflerinde kebaplarda, tencere yemeklerinde ve kavurmalarda sıklıkla kullanıldıklarını görürüz. Birlikte hem bu yemeklerimizi tanıyalım hem de şef Doğa Çitçi’nin tarifleriyle pişirelim.
#KebapLokanta’nın kelime manasına baktığımızda çok ve çok çeşitli yemekler pişiren dükkan diye bir karşılık buluruz. Esnaf lokantaları bu kelimenin anlam karşılığını yaşatmak için uğraşmazlar çünkü esnaf lokantaları çok ve çok çeşitli yemek pişirdiği için sözlükte bu anlam karşımıza çıkar.
#Bursaİçerisinde, başlıca zerdeçal ve sumak olmak üzere birçok baharat yer alan köri, makarna, kırmızı ve beyaz et yemeklerine bambaşka bir lezzet katıyor. Özellikle köri soslu tavuk yemeğinin kokusu sık sık mutfaklardan yayılıyor. Peki, köri soslu tavuk nasıl yapılır? Köri soslu tavuk tarifi
#Köri Soslu Tavuk Nasıl YapılırTavuk yemeği denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de tavuk sote tarifi oluyor. Peki, sıradan tavuk sote tarifine bir alternatif oluşturmaya ne dersiniz? İşte, hem lezzeti hem de görünüşüyle iştah kabartan patates püreli tavuk sote tarifi...
#Tavuk SoteSeferihisar, Ege de lezzettin ilmek ilmek örüldüğü, Türkiye’nin sakin beldesi. Yamaçların ovalarla flört ettiği bereketli toprakların ve denizin birlikte var ettiği Seferihisar mutfağı bu şirin ‘Ege kasabasını’ ziyaret etmek için başlı başına bir neden. Hele bir de ‘ekmek dolması’ var ki eşi benzeri hiçbir yerde yok. Tek sorun ise “Keşke bu kadar yemeseydim” diyen cümlelerle başlayan kalori pişmanlığı.
#Ekmek Dolmasıİstanbul’da, az da olsa bazı Rumların Paskalya’da hâlâ kuzu çevirdiğini ve bunların öyle sıradan kuzular olmayıp içlerinin peynirle doldurulduğunu öğrendim. Benim ev veya işyerinde kuzu çevirme yapma olanağım yok; kuzu but alıp parçalara ayırmayı, içlerini doldurduğum bu parçaları da ızgara etmeyi seçtim
Osmanlı İmparatorluğu’nun Avrupa’daki ilk eyaletidir, Rumeli. O zamanlar devlet politikası olarak, aldığı topraklara Türkleri yerleştirmeyi esas almış Osmanlılar.Rumeli topraklarına da aynı politikayı uygulamış ve bu bölgeye Türkleri de yerleştirmiştir. ışte, yüzyıllar boyunca barış içinde yaşamış olmanın sırrı da belki budur.
İsmail Reha Arar (62) Net Holding AŞ.’de İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve holdinge bağlı şirketlerden Merit Turizm AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı. Hobisi lezzetler. Gastronomi merakı üniversite yıllarından. Beş yıldır Chaine des Rotisseurs - Gastronomi Birliği Rötisörler Zinciri Derneği Yönetim Kurulu üyesi. Yıllardır ülke ülke geziyor turizm araştırmaları yapıyor. Geçtiğimiz günlerde sadece yemeklerini keşfetmek için Tunus’a gitti. Gözlemlerini anlattı.
Geçtiğimiz yıl Ekmek ile ilgili bir kitap yazan, bir dönem Yeditepe Üniversitesi Gastronomi bölümünde ders veren gastronom Dilistan Çilingiroğlu Shipman, şimdi yemek kitabı çıkardı. Kitapta kendi tariflerinin yanı sıra eşi şef David Shipman, Çırağan Kempinski’nin şefi Rudolph Van Nunen, Mövempick Oteli’nin şefi Maximilian J.W. Thomae, Banyan Restoranın şefi Cem Erol, Sahan Restoranın sahibi Tahir Tekin Öztan’dan da seçilmiş reçeteler sunuluyor.