Beslenme alışkanlıkları

Biliyorsunuz et, hemen hemen bütün dünya mutfaklarının vazgeçilmez malzemelerinden. Eski zamanlarda zenginlik ve varlığın sembolü olan etli yemekler, günümüzde hemen herkes için ulaşılabilir hale geldi.

Eti aşırı tüketmenin yan etkilerinden biri, dengesiz beslenmenin yarattığı sağlık problemleri. Bilim insanlarının son dönemde yaptığı araştırmalar, kalp hastalıklarının tamamına yakınının, doğru beslenme ve sağlıklı bir yaşam tarzı ile “tamamen” iyileşebildiğine işaret ediyor.
İnsan vücudunun, çiğ sebze ve meyvelerle beslenmeye çok daha uygun bir sindirim sistemi olduğu artık bilinen bir gerçek. Ancak et ürünleri tüketmeye o kadar alışmış durumdayız ki, sofralardan et ve etli yemekler çıkarıldığında ilk etapta geriye pek az yemek çeşidi kalıyormuş gibi görünüyor.
ışin aslı elbette öyle değil. Neredeyse sonsuz çeşitliliğe sahip sebze, meyve, baklagil, tahıl ve kuruyemişler arasından son derece sağlıklı yemekler yaratmak ve dengeli beslenmek mümkün.
Beyin gelişimi ile et tüketiminin paralel gittiğine dair gelişmiş bir inanç olmasına karşın, aslında sağlıklı bir kalp, sorunsuz çalışan bir sindirim sistemi ve açık bir zihin için bitkisel besinlerin çeşitliliğinden de yararlanmak gerekir.
Tencere yemekleri, zeytinyağlılar, kahvaltılıklar ve diğer çeşitleri ile sebze ağırlıklı beslenme biçimine bir şans tanıyın. Kendinizi daha önce hiç olmadığınız kadar zinde ve sağlıklı hissedebilir, yalnızca alışkanlıklarınızı değiştirerek günlük hayatınızdaki daha birçok şeyin nasıl da iyi yönde değiştiğine şaşırabilirsiniz.

NESKAFELİ RULO KURABİYE

10 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ: 25 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
* 125 gr yumuşamış bitkisel margarin
* 3 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 2 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı neskafe (hazır granül olan)

YAPILIŞI
Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan margarini derin bir kaba koyun. Üzerine toz şeker ve yumurta sarısını ekleyip yoğurmaya başlayın. Vanilya, kabartma tozu, neskafe ve unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurun.
Ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığındaki hamuru tezgahın üzerine koyup, 6-8 cm kalınlığında rulo haline getirin. Sonra da bu kalın hamur rulosunu keskin bir bıçakla 1 cm eninde kesin.
Fırın tepsisine fırın kağıdını yayın ve dilimlediğiniz hamurları yatırarak aralıklı olarak kağıdın üzerine dizin. Fırını 10 dakika önceden ısıtıp, 180 dereceye ayarlayın. Sıcak fırında kurabiyeleri 15 dakika kadar pişirip çıkarın. Sıcakken yumuşak olan kurabiyeler soğudukça sertleşip kıvama gelecektir.
Yazarın Tüm Yazıları