Japon Mutfağı haberleri sayfasında Japon Mutfağı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 696 Japon Mutfağı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Üç ay danışmanlık vermek üzere gelip 10 yıl Sunset’in Uzakdoğu yemeklerine imza atan şef Hiroki Takemura, Kapadokya’da Take Sushi isimli bir restoran açtı. Takemura ile hem Türkiye’deki tecrübelerini ve mutfağımızda alışamadığı şeyleri hem de yeni menüsünden leziz önerilerini konuştuk.
#SuşiJapon mutfağı Türkiye’de de yükselişte. Peki 85 milyon içinde yanlış kesilmiş bir saşimiyi sorgulayabilecek, pirinci kötü olan bir suşiyi geri gönderebilecek, çubukların birbirinden masanın altında ayrılacağını, suşiye soya sos içinde banyo yaptırılmayacağını bilen kaç kişi var?
#Sinan DamgacıoğluJapon mutfağından bir tür tavuk kebabı olan yakitori MasterChef yarışması ile gündeme geldi. Geleneksel yakitori sadece tavuğun farklı bölgelerinden elde edilerek yapılıyor. Peki, yakitori nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, MasterChef yakitori tarifi detayları...
#Masterchef YakitoriEt/tavuk suyu, soya salçası miso veya kurutulmuş sardalyayla yapılabilen ramen, Japonya’nın en sevilen sokak lezzetlerinden... Bir kere Japonya’da yiyince diğer ülkelerdeki versiyonları pek tatmin etmiyor. Ama itiraf etmeliyim, İstanbul’da beklediğimden çok daha iyi ramen’ciler bulabilmek beni çok sevindirdi.
#RamenJapon şef Nobu Matsuhisa’nın Amerika’dan dünyaya yayılan restoran zinciri Nobu, İstanbul’da. ‘Kalp, zihin ve ruh birlikteliği’ni amaç edinen restoranda çiğ balıkların, keskin Japon soslarının basit bir dokunuşla yumuşatılması, şefi efsane haline getiren detaylardan...
#KokoroKariyer hayatımın en önemli yemeklerinden biri olan ördek pastilla ile ilgili anılarımı ve tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Değerli şef Greg Malouf’tan öğrendiğim, orijinali güvercinle yapılan bu Fas yemeği servis sırasında da görsel bir şölen sunuyor.
#Somer SivrioğluSonbahar geldi geliyor derken mevsimi bugün itibarıyla bitiriyoruz. Yarın hepimiz için yeni bir mevsim ve yılın son ayı başlıyor. Daha çok evlerimizde olacak, vaktimizin büyük bir bölümünü yaşadığımız kentlerde geçireceğiz. İncili Gastronomi Rehberi’nin altıncı versiyonu için neredeyse yılın altı ayını farklı kentlere seyahat ederek geçirdiğim için bu benim için huzur ve sakinlik demek. Umarım hepimiz için kimi zaman sosyalleştiğimiz, kimi zaman yeni yerler keşfettiğimiz, kimi zaman da evlerimizin tadını çıkardığımız sakin ve keyifli bir kış olur.Bugün sizlere İstanbul’dan iki yeni açılmış, bir de artık genç bir İstanbul klasiği olduğunu düşündüğüm ve farklı mutfaklar sunan üç restoranımızdan söz etmek istiyorum...
#Müge AkgünMasterChef eleme adayı kim oldu 7 Kasım Perşembe akşamı, dokunulmazlık oyunu sonrası yanıtını buldu. Büyük finale giderek yaklaşan MasterChef Türkiye'nin dün geceki son bölümünde, Şirin kaptanlığındaki mavi takım ile Semih kaptanlığındaki kırmızı takım, haftanın 3. dokunulmazlık oyunu için 'Japon mutfağı' konseptinde karşı karşıya geldi. Japonya İstanbul Başkonsolosu Kasahara Kenichi ve MasterChef eski yarışmacısı Melih'in konuk olduğu dokunulmazlık oyununda Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in istediği menüyü en iyi hazırlayan kırmızı takım dokunulmazlığı elde ederken, mavi takımda ise yapılan oylama sonucu bir yarışmacı MasterChef 3. eleme adayı seçildi. Öte yandan Muratcan'ın tezgahta yaşadığı talihsiz kaza yürekleri ağza getirdi. Peki, 7 Kasım 2024 MasterChef eleme potasına kim gitti, dokunulmazlığı hangi takım kazandı? İşte, MasterChef Türkiye eleme adayları ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Eleme AdayıÜç ay danışmanlık vermek üzere gelip 10 yıl Sunset’in Uzakdoğu yemeklerine imza atan şef Hiroki Takemura, Kapadokya’da Take Sushi isimli bir restoran açtı. Takemura ile hem Türkiye’deki tecrübelerini ve mutfağımızda alışamadığı şeyleri hem de yeni menüsünden leziz önerilerini konuştuk.
#SuşiJapon mutfağı Türkiye’de de yükselişte. Peki 85 milyon içinde yanlış kesilmiş bir saşimiyi sorgulayabilecek, pirinci kötü olan bir suşiyi geri gönderebilecek, çubukların birbirinden masanın altında ayrılacağını, suşiye soya sos içinde banyo yaptırılmayacağını bilen kaç kişi var?
#Sinan Damgacıoğluİyi bir Uzakdoğu veya Asya mutfağında tecrübe edinmek, farklı tekniklere, özellikle de farklı lezzet dengelerine hâkim olabilmek adına çok önemli. Roka’nın da şef Suna Hakyemez’in gelişimine çok katkısı olmuş. Mesela damak tadı Japon malzemelerinin tat profilleriyle şekillenmiş, mükemmeliyetçi Japon mutfak tekniklerinde ustalaşmış.
#UzakdoğuYeni yılda bitki temelli beslenme yine yükselişte olacak. Alkolsüz içki eşleşmelerini daha sık göreceğiz. Restoranlar karbon ayak izini ve atıkları azaltacak çözümlerini çoğaltmaya devam edecek. Beyaz çikolatanın hızla yükselen pazar payı daha da artacak. Arpa kahvesi, mantar çayı gibi temiz kafeinlerin sayısı çoğalacak. 2024’ün gümbür gümbür gelen trendlerine birlikte bakalım...
#GastronomiBazen insan yaptığı işe, yazdığı yazılara yabancılaşıyor. İnsanlık suçları işlenirken, tek günahı o bölgede doğup yaşamak olan binlerce insan terör saldırılarıyla veya bombalar altında yaşamını yitirip, yüz binlercesi evinden yurdundan kaçarken, aç susuz kalırken yeme-içme ve seyahat yazmalı mıyım diye düşünüyor.
#Müge AkgünBebek Otel By The Stay’deki Sankai, geçen hafta üç gece The Stay Alaçatı Warehouse’da pop-up yaptı. Ben de o akşamlardan birinde oradaydım ve Japon ağırlama kültürünü en rafine haliyle yaşadım. Oteldeki ilk akşamsa paylaşımlık tabaklarla kurulan bir Ege sofrasındaydım. Mutfağın başındaki Bolulu şef Eyüp Çoban’ın lezzetli sunumlarını da çok beğendim...
#KokoreçBinyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikâye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşırken Bursa’da da Türk Mutfağı Haftası etkinliklerle kutlandı.
#Ramazan BAŞANLondra’nın en popüler Uzakdoğu restoranlarından Roka, İstanbul’u sevdi. 1’inci yılını dolduran ve kendi müdavimlerini edinen mekânın başarısının ardında, markayla uzun yıllar yurtdışında çalıştıktan sonra İstanbul mutfağını kuran şef Suna Hakyemez var. Şefle iki şehrin hikâyesini ve menüdeki lezzetleri konuştuk.
#RokaBebek Otel’in üçüncü katında açılan Sankai, Almanya’daki restoranlarıyla Michelin yıldızı alan şef Yoshizumi Nagaya’nın, geleneksel kaiseki stilinde hazırladığı Japon mutfağı yorumlarını sunuyor. Şefin zarif tabakları kadar günlük taze balıklarla hazırlanan suşiler de öne çıkıyor.
#Bebek OtelYazarımız Vedat Milor, restoran eleştirmenliğinde 20’nci yılını kutluyor. Ailesinin hikâyesinden soyadının anlamına, akademisyenlik günlerinden yurtdışı seyahatlerine, yeme-içme işlerini daha konuşulur hale getirdiği TV programından gastronomik bir otoriteye dönüşmesine; hayatının önemli dönemeçlerini ‘Buyurun Ziyafete’ adlı kitabında anlatan Milor’la konuştuk: “Mangalda pişmiş, çok güzel bir lüfer yerken ‘Bu Boğaz, bu deniz, bu koku, bu balık… Sadece bizde var. Dünya çapında bir mutfak yaratabiliriz’ diye düşünmüştüm fakat Türk mutfağı kötüye gitti. Üzülüyorum ama şaşırmıyorum da...”
#Vedat Milor2023 gastronomi dünyasına ne gibi yenilikler getirecek dersiniz? Yazarımız Ebru Erke sebze ve balık ağırlıklı menülerin artacağını, Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu artizanal çikolatanın patlama yapacağını söylüyor. Mutfak Dostları Derneği Başkan Yardımcısı Esin Sungur’a göreyse dışarıda yeme alışkanlıkları değişip temalı konseptler artarken restoranlar özel kulüp havasına bürünmeye başlayacak... İşte yeme-içme sektörünü bekleyen gelişmeler....
#GastronomiSayısı 20’yi aşan restoranlarıyla dünyada hatırı sayılır bir başarı yakalayan Koreli-Amerikalı şef Akira Back, ekibinin tabiriyle ‘mükemmeliyetçi ve eğlenceli’. Bu hafta İstanbul’da kendi adını taşıyan restoran zincirinin yeni bir şubesini açan şefle JW Marriott İstanbul Marmara Sea içindeki mekânında buluştuk.
#Akira Back