Güncelleme Tarihi:
JAPON MUTFAĞININ İNCELİKLERİ ÖĞRETİLECEK
Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi (USLA) Japonya İstanbul Başkonsolosu Kasahara Kenichi’nin de katılımıyla Türkiye’nin ilk Japon Mutfak Sanatları Programı’nı başlatacağını duyurdu. Program 2013 yılında UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras olarak tescil edilen ve ‘Washoku’ olarak da anılan Japon mutfağının bilinen ve keşfedilmeyi bekleyen yönleri hakkında farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Eğitim, şeflerin ürettikleri ürünleri iyi tanımalarına, temel kavram, malzeme ve tekniklere hâkim olmalarına, yaratıcılıklarını bir üst dereceye taşımalarına, öğrencilerine mutfağın özünü en doğru şekilde anlatmaya odaklanıyor. Program 2024 yılının kış eğitim döneminde başlayacak.
GELECEKTE KARNIMIZ NASIL DOYACAK?
Geçen günlerde Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde ‘Sürdürülebilirlik, Gıdanın ve Gastronominin Geleceği’ başlıklı bir seminer gerçekleşti. İklim krizi ve hızla çoğalan nüfus göz önünde bulundurulduğunda sürdürülebilirliğin gelecekte daha da önem kazanacağının altı çizilirken bu kapsamda alınabilecek önlemler de gündemdeydi.
YENİ YERİ AÇILDI
Michelin yıldızlı Arkestra’nın şefi Cenk Debensason yeni projesi Ritmo’yu açtı. Mekân Arkestra’nın ön odasında konumlanıyor. Menüsündeyse paylaşmalık tabaklardan oluşan özgün bistro yemekleri servis edilecek. Ritmo pazar hariç her gün 18.00’den itibaren servis verecek. Renkli halılar, kırmızı kadifeden perdeler ve aynalı tavanlarıyla bu yeni mekân, ambiyansıyla da adından epey söz ettirecek gibi görünüyor.