Zeytinyağ haberleri sayfasında Zeytinyağ hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 335 Zeytinyağ haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çanakkale’de hanım parmağı, İzmir’de erkence, Gaziantep’te halhalı çelebi, Mardin’de zoncuk, Antakya’da saurani... Zeytin ağacı kültürel mirasımız, onu korumak görevimiz! Türkiye’nin her köşesindeki zeytin çeşitlerini öğrenelim, hikâyelerini bilelim. Sofralarımızı onlarla donatalım,adını bilmediğimiz değerler olarak kalmasınlar. Dünya Zeytin Ağacı Günümüz kutlu olsun!
#ÇanakkaleÇocukluğumda bizim evde bamya korukla pişerdi. Koruk taşla ezilir ve çıkan su, ayıklanan bamyaların üzerine gezdirilirdi ki bamyalar salyalanmasın. Sonrası tüm zeytinyağlı yemekler gibi; bol zeytinyağı, bol soğan, bol domates... Bamya mutfağımın baş tacı... Ben irilerini tercih ediyorum çünkü ayıklaması daha kolay. Bazen fırında yapıyorum, bazen derin yağda kızartıyorum.Bulgurlu salatasından etli çorbasına daha pek çok önerim var.
#BamyaBir arada olmanın ve paylaşmanın mutluluğunu yaşatan Ramazan sofraları için Ramazan ayı boyunca sürecek tatlı bir telaş başlıyor! Bal, pastırma, peynir gibi iftariyeliklerden bakliyatlara, meyve-sebzelerden et - balık çeşitlerine ve kolayca hazırlanabilen tatlılara kadar iftar ve sahurda gönül rahatlığıyla besleyici ve lezzetli sofralar kurabileceğiniz her çeşit ürün, güvenilir alışverişin adresi Metro’da sizleri bekliyor. Düzenli analiz ve denetimlerden geçirilen Metro Usulü ürünler, Ramazan sofralarına hem lezzet hem de kalite ve güven katıyor.
#Sponsorlu İçerikMasterChef Türkiye 2022'nin sonlarına yaklaşırken, yarışmacılar için şeflerin hazırladığı zorlayıcı tabaklar da ekranlarda izleyicilerle buluşuyor. İşte o tariflerden biri olan 'Toprak Ana' ya da 'Ben Saksı Değilim' gibi isimlerle bilinen bir Somer Şef yemeği daha... Şef Somer Sivrioğlu’nun Noma’nın şefi Rene Redzepi’den esinlenerek hazırladığı ve 'Ben Saksı DEğilim' adını verdiği bu muhteşem tarif, malzemeleri ve yapım aşamaları ile haberimizde...
#Masterchef Ben Saksı DeğilimZeytinyağındaki ihracat kısıtlaması Türkiye’nin elindeki stok miktarının artmasına neden oldu. Üreticiler geçen yıldan devreden stok ve bu yılki yeni hasatın ciddi bir zeytinyağı fazlalığına neden olduğunu belirtirken, “Bu kadar zeytinyağını elimizde tutamayız. Yağ bekledikçe kalitesi bozuluyor. İhracattaki kararların gözden geçirilmesi gerek” diyor. Bazı firmalar ise artan stoklara karşı zeytinyağında indirim kampanyalarına başladı.
#ZeytinyağıDünyada zeytinyağı üreticisi birkaç ülke arasında yer alan Türkiye, kaliteli ürünleriyle sektörün üst sıralarında yerini alırken, ‘Zeytinyağlı Yemek’ kategorisi ile mutfaklarda bu ürünün ayrı bir yeri olan tek ülke olarak öne çıkıyor. Dünyaca ünlü Oleolog olarak tanınan Pelin Omuroğlu, zeytinyağı üzerine konferanslar vermek, iş görüşmelerinde bulunmak üzere geldiği Londra’da, Sofra Restaurant’ta zeytinyağını anlattı.
#AVRUPADAN HABERYılbaşı sofraları için hazırlıklar başlarken, yılbaşı yemekleri arayışları sevdiklerine görkemli sofralar hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, yılbaşı sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız hindi tandırdan, balkabağı çorbasına ve yılbaşı mezeleri ile mükellef bir yılbaşı menüsü!
#Yılbaşı MenüsüYükselen fiyatıyla gündem olan zeytinyağında bazı marketlerde piyasa şartlarına göre yarı yarıya ucuz olan ürünler laboratuvar testi sonucu ile satılmaya başladı. Hürriyet’in konuyu yetkililere sorması üzerine, bu şekilde bir uygulamanın yasak olduğu gerekçesi ile ürünler toplatıldı. Firmaya para cezası kesildi. Bakanlık onaylı gibi gösterilen test sahte çıktı. Zeytinyağında sahteciliğin rekor kırdığını söyleyen üreticiler, “Biz tespit ediyoruz, Bakanlık ceza kesiyor ama ertesi gün yine yolunu buluyorlar. Şu an 200 liraya satılan yağ gerçek olamaz. Halk sağlığı tehlikede” dedi.
#ZeytinyağıKahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarından biri olan kahvaltılık soslar, lezzetiyle herkesi cezbetmektedir. Evde kolaylıkla hazırlanabileceğiniz bu soslara şef Rüzgar Sünbül’ün özel tarifleriyle Lezizz’den ulaşabilirsiniz. Türk mutfağında vazgeçilmez bir öğün olan kahvaltılar için hazırlayacağınız özel soslarla, sofranızı çok daha özel ve lezzetli hale getirebilirsiniz. Peki kahvaltılık sos nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktası nedir? İşte kahvaltılık sosun malzemeleri ve hazırlanışı...
#Kahvaltılık SosZeytinyağ fiyatları rekor kırıyor. Hal böyleyken e-ticaret platformlarında 5 litresi 300-400 liraya satılan zeytinyağları şüphe uyandırıyor. Yağlar farklı ‘birlik’ ve ‘vakıf’ isimleri ile satılıyor. Ege’deki ticaret borsaları bu satıcıların dolandırıcı olduğunu, en ucuz zeytinyağının 160-180 lira olması gerektiğini söylüyor. Yağları satan birlik yetkilileri ise “Biz yağımıza güveniyoruz. Yağın asidiyle oynayıp maliyeti düşürüyoruz. Biz ucuz değiliz diğerleri pahalı” diyor.
#Ucuz ZeytinyağıHavalar soğumaya başladı, kış hazırlıkları neredeyse tamamlandı. Ancak hala hazırlıklarını tamamlamamış olanlar ya da henüz hiç başlayamayanlar varsa, kışın, en soğuk günde bile huzurla, mutlulukla uyanmanıza destek olacak bu kışlık sos tariflerini de hiç vakit kaybetmeden yapmalı. O soğuk kış günlerini bir düşünün... Saat kaç olursa olsun, sıcacık yatağınızı bırakıp da güne başlamak güne güzel başlamanızı garantileyelim diyoruz. Peki, evde domates sosu nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Tuzlusundan acısına, hatta tatlısına, şimdiden hazırlayıp kavanozlara doldurabileceğiniz, kışın bir çırpıda dolaptan çıkarıp sıcacık kızarmış ekmeğinize sürebileceğiniz nefis ev yapımı domates sosu tarifi...
#Domates Sosİzmir, Ege Bölgesi denince gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle, başkanlığını yaptığı dernek ve vakıflarla, duruşuyla, zarafetiyle, dürüst ve güven uyandıran karakteriyle benim gönlümdeki güzel gönüllüdür kendisi: Işıl Nişli.Çocukken başlayan gönüllülük yolculuğu şimdi yarattığı etki alanı ile daha geniş bir kitleyle buluşuyor. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’imizde bu hafta Işıl Nişli’nin istikrarlı ve dengede giden bu anlamlı yolculuğuna şahitlik edeceğiz.Karşılık beklemeden yapılan her yardım çok kıymetlidir; sohbetimizin sizlere ilham olması dileğiyle...
#1Gelinim Mutfakta hellim peynirli yaprak sarma tarifi programı yakından takip edenler tarafından merak ediliyor. Vişneli, zeytinyağlı, etli yaprak sarmaya farklı bir yorum getirmek isteyenler, hellim peynirli yaprak sarma nasıl yapılır araştırmalarına hız kazandırdı. İşte, Gelinim Mutfakta hellim peynirli yaprak sarma tarifi ve malzemeleri...
#Hellim Peynirli Yaprak SarmaErişte ve köftenin muhteşem birliktelik. çorbamızdan ikinci kase isteyeceğinize eminiz, ama sonraki yemeklere yer bırakın deriz. Öyle doyurucu bir çorba hazırladık ki sizler için, hem ana yemek hem başlangıç. Çorba tarifleri arasında ilk sıraya oturacak on numara bir tarif. İşte, erişteli köfte çorba, etli yaprak sarması, irmik kesmesi ve daha fazlasından oluşan Rüzgar Sünbül ile Ramazan 28. gün iftar menüsü...
#Ramazanİskender kebab ve İnegöl köftesiyle meşhur Bursa’da 19 şubeli bir pizza zinciri yarattı. Bu şubelerin 14’ü Bursa’da, diğerleri İstanbul, Tekirdağ ve İzmir’de bulunuyor. Bakü, Dubai, Berlin ve Viyana’dan şube açma teklifleri geliyor. 2015 yılında kurulan Coi Pizza’nın yaratıcısı İrfan Yalçın, 10 yıl sonra Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük restoran zinciri olacağını söylüyor.
#İrfan YalçınAlternatif hazırlayabileceğiniz hafif şerbetli tatlılardan gazoz tatlısı, misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir lezzet. Yapımı da bir o kadar kolay olan gazoz tatlısı tarifine bayılacaksınız. İşte denemek isteyenlere, gazoz tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Gazoz TatlısıÇanakkale’de hanım parmağı, İzmir’de erkence, Gaziantep’te halhalı çelebi, Mardin’de zoncuk, Antakya’da saurani... Zeytin ağacı kültürel mirasımız, onu korumak görevimiz! Türkiye’nin her köşesindeki zeytin çeşitlerini öğrenelim, hikâyelerini bilelim. Sofralarımızı onlarla donatalım,adını bilmediğimiz değerler olarak kalmasınlar. Dünya Zeytin Ağacı Günümüz kutlu olsun!
#ÇanakkaleBir fincan kahvenin hatırı 40 yılsa, kahvenin fincanda yerini alışı 400 yıldan da önce başlayan bir maceradır aslında.Etiyopya’da köle tüccarlarının Yemen ile ticareti sırasında Arabistan’a ayak basan, sonra da ardına bakmadan tüm dünyayı fetheden kahve, şimdilerde gençlerin de rağbet gösterdiği bir enerji içeceğine dönüştü.
#BURSAGelinim Mutfakta şeftali keki günün aranan tarifleri arasında yer alıyor. Kolay yapımı ve ağızda dağılan kek hamuruyla şeftali keki çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Peki, Gelinim Mutfakta şeftali keki nasıl yapılır? İşte, şeftali keki tarifi ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta Şeftali Keki