Gelinim Mutfakta şeftali keki nasıl yapılır? Şeftali keki tarifi ve malzemeleri
Gelinim Mutfakta şeftali keki günün aranan tarifleri arasında yer alıyor. Kolay yapımı ve ağızda dağılan kek hamuruyla şeftali keki çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Peki, Gelinim Mutfakta şeftali keki nasıl yapılır? İşte, şeftali keki tarifi ve malzemeleri...
Yazın meyveleriyla hazırlayabileceğiniz şeftali keki sofralarınıza geliyor. Gelinim Mutfakta şeftali keki tarifi ile günün menülerini belirlemeye devam ediyor. İşte, şeftali keki nasıl yapılır merak edenlere, evde kolay şeftali keki tarifi detayları...
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı esmer şeker
1 kutu krema
1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2,5 su bardağı elenmiş un
2 adet şeftali
1 adet limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
Pudra şekeri
ŞEFTALİ KEKİ NASIL YAPILIR?
Şekeri karıştırma kasesine alın ve yumurtaları teker teker kırarak çırpmaya başlayın.
Her yumurta iyice karıştıktan sonra diğerini ekleyin.
Krema, zeytinyağı ve tereyağını ilave edin.
Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını önce bir kaseye eleyip sonrasında yumurtalı karışımın üstüne yavaş yavaş ekleyin.
İyice yoğurduğunuz hamuru yağlı kağıt serdiğiniz baton kek kalıbına boşaltın.
Şeftaliyi iyice yıkayın ve ince ince dilimleyin.
Kek kalıbına boşalttığınız hamurun üzerine şeftalileri dizin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45-50 dakika pişirin.
Pişen kekinizin üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!