Gelinim Mutfakta hellim peynirli yaprak sarma tarifi: Hellim peynirli yaprak sarma nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Gelinim Mutfakta hellim peynirli yaprak sarma tarifi programı yakından takip edenler tarafından merak ediliyor. Vişneli, zeytinyağlı, etli yaprak sarmaya farklı bir yorum getirmek isteyenler, hellim peynirli yaprak sarma nasıl yapılır araştırmalarına hız kazandırdı. İşte, Gelinim Mutfakta hellim peynirli yaprak sarma tarifi ve malzemeleri...
Gelinim Mutfakta hellim peynirli yaprak sarma tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Farklı tatlarda yemeye alışık olduğumuz yaprak sarmasına bir yenisi daha eklendi. Peki, hellim peynirli yaprak sarma nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Gelinim Mutfakta hellim peynirli yaprak sarma tarifi yapım aşamaları...
HELLİM PEYNİRLİ YAPRAK SARMA TARİFİ
250 gram hellim peyniri
1 yemek kaşığı zeytin ezmesi
Yarım çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
2 Yemek kaşığı zeytinyağ
6 adet asma yaprağı
Yarım limon suyu
HELLİM PEYNİRLİ YAPRAK SARMA NASIL YAPILIR?
Öncelikle tuzunu alması için asma yaprağını 10 dakika suda bekletin.
Ardından zeytin ezmesini, kekiği ve biberiyeyi, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
Hellimleri ince dilimler halinde kesin. Karışımı hellimlerin iki tarafına sürün.
Sonra düz bir alana serdiğiniz asma yaprağına yerleştirin ve yaprağı dört tarafından katlayın.
Hazırladığınız yapraklara sarılmış hellimleri ızgaraya dizin ve iki tarafı da kızartın.
Ardından tabağa yerleştirin ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
Son olarak rendelediğiniz limon kabuklarını asma yapraklarının üzerine yavaşça yayın.
Afiyet olsun....