Güveçte kuşbaşı kavurma tarifi

Güveçte ağır ağır pişen kavurma ile sofralarınız şenlenecek. Sizler için hazırladığın, içinde bol sebzeli tereyağlı güveçte kuşbaşı kavurma tarifi detayları hemen aşağıda...

Haberin Devamı

MALZEMELER

600-700 gr dana kuşbaşı
2-3 adet yeşil sivri biber
1 adet soğan
1 kırmızı biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
Tereyağı, zeytinyağ
Pul biber, karabiber, tuz
1 çay kaşığı biberiye ( istenirse 2 diş sarımsak ilavesi yapılabilir )

Güveçte kuşbaşı kavurma tarifi

YAPILIŞI

Kuşbaşı eti düdüklüde 20 dk haşlayalım.Tencereye tereyağı ve zeytinyağı karışımını koyalım.

Yemeklik doğradığımız soğanı ilave edip biraz kavuralım.İri doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ve eti de ekleyip az daha kavuralım.

Kabuğunu soyup iri iri doğradığımız domatesi ve salçayı da ekleyip biraz su ilavesi yaptıktan sonra kaynamaya başladığında altını kapatıp tuz ve baharatlarını ekleyelim.

Haberin Devamı

Porsiyonluk güveçlere paylaştırıp 175 derecelik fırında 30 dk kadar pişirelim. Afiyet olsun

Yazarın Tüm Yazıları