Nefes giriyor ve çıkıyor, zihin gidiyor ve geliyor, değişim sürüyor. Nefes geliyor, nefes gidiyor, acı gidiyor titreşim geliyor, sıcak gidiyor basınç geliyor. Değişim hep ama hep sürüyor. 72 saat boyunca her gününüz aynı, sadece uyuma ve uyanma süresinin dışında bağdaş kurarak ve anda kalmaya çalışarak ne kadar durabilirsiniz?
#TaylandKayısı kenti Malatya’nın anılarımda özel yeri var.İlk ABC’yi burada öğrendim, sinemayla burada tanıştım. Son gidişimde bir yandan bol bol yeşil çağla yedim, buğulu anılarımın peşinde koşturdum, muhteşem lezzetlerle tanıştım. Dünün ve bugünün Malatya’sını bir kez daha çok sevdim.
Türkiye’nin en popüler tatil yeri, tabiri caizse St. Tropez’si kuşkusuz Bodrum’dur. Bana göre hem doğal güzellikleri, tertemiz lacivert denizi ve birbirinden güzel plajlarıyla, hem de mekanların çeşitliliği, lezzeti, eğlencesi, servis ve hizmet kalitesi açısından dünyaca ünlü tatil beldelerinden on gömlek üstündür. Keşke bir St Tropez, Ibiza, Mykonos kadar değeri bilinse de kaliteli yabancı turist çeken dünya jet setinin uğrak yeri olabilse…
#BodrumAmerika, Hollanda ve Belçika’da yayınlanan The Taste, Türkiye'de ekranlara gelmeye devam ediyor. Türkiye’nin önde gelen şeflerinden Ali Ronay, Şemsa Denizsel ve Rafet İnce yemekleri hangi yarışmacının hazırladığını bilmeden sadece tadarak değerlendiriyorlar. Peki, mutfak becerisine güvenen şef adaylarını bir araya getiren yarışma programı 'The Taste Türkiye'nin jüri üyeleri ve yarışmacıları kimler?
#The Taste Türkiye'nin YarışmacılarıFrank Adrian Barron, bir Cakeboy. Çocukluğunda annesiyle birlikte pastalar yaparak tüm incelikleri öğrenmiş, sonra sanat ile iç içe olmuş ve bir anda kendisini Paris'te bulmuş. Bir yıl kalır ülkeme tekrar geri dönerim dediği Paris yolculuğu beş yıllık bir Parizyen hayatına dönüşmüş. Gelin yükselen Instagram fenomenlerinden biri olma yolunda ilerleyen Cakeboy'un hayatını ve Paris'teki lezzet duraklarını birlikte öğrenelim…
#FransaArtık tatil zamanı… İş koşuşturması biraz yavaşladı. Birçok kent boşaldı. Deniz kıyıları neşeli çığlıklarla çınlamaya başladı. Özellikle bu yaz bastıran bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak için çoğu tatilci denizin serin sularına sığındı.Bu hafta size en çok gidilen tatil noktalarındaki lezzet duraklarını tanıtmaya çalışacağım. Tatilinize lezzet katmaya çalışacağım. Ama şu uyarıyı da yapmadan edemiyorum: Sıcaklar rekor üstüne rekor kırıyorlar. Onun için güneş tepedeyken ağır yiyeceklerden uzak durun. Bol bol ayran, su içerek serinleyin. Açlığınızı, salata, meyve gibi hafif yiyeceklerle bastırın. Ama karanlık çöküp de hafif bir serinlik başlayınca keyifli bir sofranın da tadını çıkarmayı ihmal etmeyin.
#Tatil LezzetleriBiz göçmenler, New York gibi göçmeni bol şehirlerde birbirimize rastladığımızda, geldiğimiz ülkelerden özlemle bahsederiz. New York gibi bir şehirde göçmenlik özel değil genel bir durumdur. Herkesin bir varış hikâyesi vardır. New York’u göçmenleri zenginleştirir, rengarenk yapar. Onlara sorarsanız, hem kendi ülkelerindendirler hem de New Yorklu’durlar. Bütün bunlar döner dolaşır sokak lezzetlerine de yansır.
Hepimiz yaz gelince binbir farklı "şok" diyetlerle sağlıksız biçimde kilo verme paniğine kapılıyoruz. Ancak birçok insan da kış aylarında kendilerine hedefler koyarak zayıflamaya çalışıyor. Huffington Post'un haberine göre uzmanlar en çok yapılan diyet hatalarını derledi.