Güncelleme Tarihi:
Malzemeler2 adet enginar çanağı 1 tatlı kaşığı salça 2 adet taze soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı1 çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz YapılışıTavaya zeytinyağı konur. Suda bulunan enginarlar arzu edilen şekilde doğranır. Isınan yağa atılır. Hemen sonra iri doğranmış soğan katılır. Tuz serpilir. Su ve salça karıştırılır, eklenir. Ara sıra çevirerek enginar yumuşayana kadar pişirilir.
Malzemeler1 adet soğan1 demet karalahana1 demet pazı2 adet soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı içyağ 1 su bardağı mısır unu 2 adet domates 1 çay kaşığı tuz Karabiber YapılışıLahanayı ve pazıyı yıkayın. İnce ince doğradıktan sonra suda haşlayın. Soğanı yağda pembeleşincee kadar kavurun. Doğranmış domatesi ilave edin. Bu karışıma içvağını ekleyin. Hazırladığınız sosu sebzelerie karıştırın. Dört su bardağı su ve mısır unu ekleyerek pişirin.
Malzemeler10 Adet kırmızı biber 1/2 adet limon 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1/2 çay bardağı sirke 2-3 diş sarımsak Bir tutam tuz YapılışıBiberleri ocağın üzerinde yüksek ateşte közleyin. (Benim sadece közleme yapmak için ayırdığım teflon bir tavam var ya da piyasada satılan közmatik adında közleme kapları var.) Közlenmiş olan biberlerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayırın. Daha sonra istediğiniz şekilde doğrayın. Sirke, zeytinyağı, limon ve tuzunu ilave edip karıştırın.
Malzemeler1 kg fasülye turşusu 5 yemek kaşığı tereyağ 4 adet kuru soğan YapılışıSoğanları piyaz şeklinde doğrayın. Bir kapta tereyağını kızdırıp soğanları kavurun. Kavurduğunuz soğanın üzerine ince doğranmış fasulye turşusunu ilave edip kısık ateşte 5 dakika daha kavurun.
Malzemeler1 kg börülce1 adet orta boy soğan 1 adet büyük boy havuç 1 çay bardağı sıvıyağ 2 su bardağı su 1 adet kesme şeker Yeteri kadar tuz Yarım demet dereotu (üzeri için) YapılışıBir tencereye sıvıyağı koyup, yemeklik doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirin. Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış börülceleri ilave edip, birkaç dakika soteleyin. Daha sonra rendelenmiş havucu da ekleyip, birkaç dakika daha sote edin. Tuzu ve şekeri ekleyin. Ardından 2 bardak suyu koyup 45 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.
Malzemeler1 su bardağı tahin 2 adet limon 2 çay kaşığı kimyon 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 çay kaşığı acı pul biber 1 çay kaşığı tuz YapılışıKimyon, biber, dövülmüş sarımsak, ve tahini bir kap içersinde iyice karıştırın. Limon suyu ve zeytinyağını azar azar ilave ederek karıştırın. En son olarak tuz ekleyin. Servis tabağına alın ve üstüne çok az pul biber serperek servis yapın.
Malzemeler2 su bardağı un 2 yumurta 50 gr. tereyağıSu İç harcı içinCeviz Şerbeti için3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su YapılışıYumurta, tereyağı, un ve biraz suyu çırpma teli ile çırpıyoruz. Krep tavasına bir kepçekarışımdan döküp önlü arkalı pişiriyoruz.Servis tabağına koyup üzerine ceviz ve antepfıstığı serpiyoruz. Pişen diğer hamurlarıda üst üste koyup aynı işlemi uyguluyoruz. Şerbeti için, şeker ve suyu pişiriyoruz. Şerbet soğuduktan sonra tatlının üzerine döküyoruz. İsteğe göre Urfa fıstığı ile süslüyoruz.
Malzemeler15 gr. buğday 1/2 adet arpacık soğanı50 gr. kiraz domates 20 gr. mısır30 gr. kıvırcık salata 40 gr. yoğurt 10 gr. şeker 25 gr. kıyılmış maydanoz Tuz KarabiberYapılışı Buğdayı 25 dakika hafif tuzlu suda al dente kıvamına gelinceye kadar pişirin. Arpacık soğanını soyun ve ince doğrayın. Domatesleri yıkayın ve kurulayın, ikiye bölün. Mısırın suyunu süzün. Soğan, domates ve mısırı karıştırın. Salatayı yıkayın ve suyunu süzün. Salatanın yansını ince, kalanını küçük parçalar halinde doğrayıp sebzelerle karıştırın. Buğdayın suyunu süzün. Soğuduktan sonra salataya ekleyip karışımı servis tabağına alın. Yoğurdu tuz, karabiber ve şekerle tatlandırın, maydanozu ekleyerek sos elde edin. Sosu salatanın üzerine döküp servis edin.
Malzemeler2 adet kabak 1 diş sarımsak 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz10-15 dal dereotu YapılışıKabaklar soyulur, halka şeklinde doğranır. Metal bir kevgire konur. İçinde su kaynamakta olan bir tencerenin üzerine yerleşrilir. Biraz yumuşayana kadar pişirilir. Servis tabağına alınır. Üzerine kıyılmış sarımsak, tuz ve dereotu serpilir. Son olarak zeytinyağı gezdirilir.
Malzemeler150 gr. olgun domates 1/2 adet soğan 20 ml. sıvıyağ250 ml. sebze suyu 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz 20 ml. krema Tuz KarabiberYapılışı Domatesleri yıkayıp kurulayın, ince dilimleyin. Soğanı soyun ve küp doğrayın. Sıvı yağı kızdırın ve soğanı pembeleşmeye bırakın. Domatesleri ekleyin. 2 dakika karıştırmadan pişirerek sularını salmalarını bekleyin. Sebze suyunu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve 5 dakika hafif ateşte pişirin. Tuz ve karabiber serpin. Maydanozu ekleyin. Krema ilave ederek servis edin.