Güncelleme Tarihi:
8 yıl önce Binali Yılmaz, Sanver Süzek ve Kadir Gökhan Dökmeoğlu ortaklığında kurulan A7 Şehir Kulübü, tüm dünyada kabul gören slow-food (yavaş yemek) akımının da üyesi.
Yılmaz, amaçlarının sadece karın doyurulan bir yer değil, aynı zamanda kente dokunan, sosyal yönleri kuvvetli bir mekan tarzında hizmet vermek olduğunu söylüyor. Sürekli yaşayan ve güncellenen bir yemek kültürünü İzmirlilerle buluşturan konsept sunduklarını belirten Yılmaz, İzmir’in unutulan veya az bilinen lezzetlerini günışığına çıkardıklarını kaydediyor.
Tamamen doğal
“Yemeklerimizin en önemli özelliği, mevsimine uygun ve tamamen doğal ürünlerden yapılmasıdır” diyen Binali Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürüyor:
“Sadece zeytinyağı ve tereyağı kullanırız. Bununla birlikte yemeklerde bulyon bile kullanmıyoruz. Sadece alakart da değil, toplu yemeklerde dahi kesinlikle hiçbir katkı maddesine yer vermeyiz. Mevsim sebzelerinin çeşitlerine göre her gün 12 çeşit zeytinyağlıyla zengin et ve balık mönüsüyle her damağa hitap ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki, yemek bir kültürdür ve biz bu kültürü yaşatarak, onu koruyoruz.”
Her damağa uygun
A7 Şehir Kulübü mönüsünün tamamıyla İzmir mutfağından beslendiğini dile getiren Yılmaz, ekliyor:
“İlkbahar ve sonbaharda ot çeşitlerinin sayısı artıyor ve daima mönüyü güncelliyoruz. Zeytinyağlılar dışında geniş bir et, balık ve tavuk mönümüz de mevcut. Bu yüzden masaya oturan herkes memnun kalkıyor. Misafirimiz vejeteryan ise zeytinyağlı sebze ve ot çeşitleri, balık istiyorsa balık... Her damağa hitap ediyoruz. Bu konuda araştırmalar yapıyoruz, bazen de tesadüfen öğrendiklerimiz oluyor. İzmir’de unutulan veya az bilinen yemekleri tanıdıklarımızdan veya büyüklerimizden öğreniyor ve hemen mönümüze ekliyoruz.”
Başta ‘Kirde’ kebabı olmak üzere şevketi bostan, karides sağnaki, fener balığı, kuzu etli arapsaçı, ısırganlı köfte, kuzu tandır ve ahtapot çeşitlerinin yanı sıra organik tavuk da A7 Şehir Kulübü’nde en çok tercih edilen lezzetler arasında yer alıyor.