sokak lezzeti haberleri sayfasında sokak lezzeti hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 596 sokak lezzeti haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
@hurriyetlezzetlihayat Instagram hesabımızda ‘Kokoreç mi midye tava mı’ diye sorduk. Takipçilerimizin yüzde 68’i kokoreci tercih etti. Bu kadar sevilen sokak lezzetimizin en iyisini yemek isteyenler için jürimize danıştık. Geleneksel tariflerden modern yorumlara ağız sulandıran önerileri sıraladık.
#Kokoreç@hurriyetlezzetlihayat Instagram hesabımızda ‘Kokoreç mi midye tava mı’ diye sorduk. Takipçilerimizin yüzde 68’i kokoreci tercih etti. Bu kadar sevilen sokak lezzetimizin en iyisini yemek isteyenler için jürimize danıştık. Geleneksel tariflerden modern yorumlara ağız sulandıran önerileri sıraladık.
#KokoreçGelinim Mutfakta yeni bölüm yeni haftanın yarışmacılarıyla başladı. Gelinim Mutfakta bugün kokoreç tarifi ile izleyicilere sokak lezzeti şöleni yaşattı. Yarışmaya ise Nur Hanım ile kayınvalidesi Güldenur Hanım katıldı. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu, çeyrek altını kim aldı? İşte Gelinim Mutfakta puan durumu 16 Eylül 2024 Pazartesi!
#Gelinim MutfaktaBurrito, Meksika usulü dürüm olarak adlandırılabilir. Tortille ekmeği ile hazırlanan bu sokak lezzeti bol malzemeli ve oldukça doyurucu. Burrito kırmızı etle hazırlandığı gibi tavuk etiyle de yapılabiliyor. Yanındaki sosuyla da ayrı bir lezzeti oluyor. Peki burrito nerenin yemeği, nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#BurritoMısırla ilgili tartışmalar son dönemde gündemden düşmüyor. Özellikle aşırı işlenmiş gıdalarda çok sık karşımıza çıkan yüksek früktoz içeriğine sahip mısır şurubunun sağlığa olumsuz etkilerine ilişkin araştırmalar gerçekten korkutucu. Peki ya yaz aylarının bir numaralı sokak lezzeti süt mısır da aynı derecede tehlikeli mi?
#SağlıkAnne köftesi, karnıyarık, kıymalı börek, kıymalı sebze yemekleri, dolma, lahmacun, burger gibi hem bizim mutfağımızın hem de dünyanın favorilerini bitki temelli bir harçla hazırlayabilirsiniz. Evde yapmaya veya dışarıdan söylemeye çok alıştığımız üç sevilen yemekle başlayalım…
#Ceyda ArtunDana pirzolanın hemen her kısmı birbirine benzer. Bir-iki lokma aldıktan sonra ağzınıza attıklarınız farklı bir lezzette değildir. Ama ya kelle öyle mi... Yanak, dil, beyin; her birinin dokusu ve lezzeti farklı. Her bölümde ayrı bir sürpriz sizi bekler, canınız sıkılmaz.
#SakatatSokak lezzeti deyince aklı ilk onun adı geliyor. Adına şarkılar yazdıran kokoreç, kuzunun ince bağırsağından ve mumbarından yapılır. Baharatla harmanlanır, şişe sarılarak ağır ateşte pişirilir. Peki kokoreç sağlıklı bir sokak lezzeti mi? Kilo yapar mı? Diyetisyen Gülçin Işık, popülerliğinin yanı sıra besin değeri yüksek ve oldukça faydalı bir yiyecek olan kokoreç hakkında bilgi verdi.
#KokoreçTürk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.
#Türk YemekleriMasterChef nohut dürüm tarifi yarışmacılar tarafından en güzel şekilde yapılacak şeflerin değerlendirmesine sunulacak. Diğer yandan izleyiciler de Gaziantep usulü nohut dürüm malzemeleri ve yapımını araştırıyor. Peki Antep'in meşhur sokak lezzeti nohut dürüm nasıl yapılır? İşte nefis nohut dürüm yapımı...
#Gaziantep Usulü Nohut Dürüm TarifiTokyo yemek maceralarımızın son bölümüne geldik, bugün sokaktayız. Tokyo’da sokak yemeği için favori noktam Tsukiji Balık Pazarı. Birkaç yıl önce dünyanın en iyi orkinoslarının geldiği balık pazarı yeni yerine taşındı ama bu pazarın dışında konuşlanan Tsukiji Market hâlâ sokakta, turistlere Japonya’nın deniz ürünü ağırlıklı lezzetlerini sunmaya devam ediyor.
#Somer SiviroğluEkonomi Bakanı Mehmet Şimşek’in Ankara’daki bir AVM’de kumpir yemesi, bir zamanların gözde fast food’unu yeniden gündeme taşıdı. Biz de anavatanı Amerika olan patatesin nasıl olup da kumpire evrildiğini araştırdık. Türkiye’deki ilk kumpirciyi bulup hikâyesini dinledik...
#KumpirKahve Zirvesi 2023’ün programı açıklandı. Dragon Restaurant kısa bir süreliğine Susona Bodrum’da. Hilton İstanbul Bomonti’de her hafta başka bir sokak lezzeti, BigChefs’in sürdürülebilir enerji için başlattığı yeni projesiyle yeme-içme dünyasından son haberler burada.
#GİZEM DİNÇBAŞŞef Bora Bozankaya, Suadiye’de Kore konseptli yeni bir mekân açtı. Hint restoranı Madhu’s terasa taşındı. Çeşme’deki Fly-Inn içine açılan İOKİ, Doğanay’ın yeni karadutlu içeceği ve bu sene 50 ton ürün toplayan yerli yabanmersini markasıyla yeme-içme dünyasından en son haberler burada...
#GastronomiUrfa, Adana ve Antep kebapları arasındaki fark ne? Lahmacunun bir standardı var mıdır? Baklavanın âlâsı fıstıklı mıdır yoksa cevizli mi? Ocakbaşındaki bir ustanın ‘ustalık mahareti’ nereden anlaşılır? Geleneksel tariflere ‘modern dokunuş’lar yapmak makbul müdür? Aydın Boysan’ın ona taktığı lakabıyla ‘kebap profesörü’ Arif Develi ile buluştuk. Hem bu soruların yanıtlarını aldık hem de eski albümleri karıştırdık. Babası Arif Develi tarafından 1912’de ufacık bir dükkânda kurulan Develi restoranları bu yıl 111. yaşını kutluyor...
#Urfaİyi bir dönerin lüks ‘fine dining’ lokantalarında servis edilen et yemeklerinden eksiği yok, fazlası var. Ama haz vermesi için dönercinin işini sevmesi, gerçek usta olması lazım. Etten anlaması, onu iyi terbiye etmesi ve döneri etin neresinden yapıp nasıl saracağını da bilmesi gerek...
#DÖNERMersin denince akla gelen ilk sokak lezzeti elbette coğrafi işaret tescilli tantuni. Küçük küçük doğranmış et önden haşlanıyor, ardından toz kırmızı biber eklenip pamukyağında soteleniyor. Mersin’de bu kavurma işlemi tantuniye özel bir sac tavada yapılıyor. Lavaş veya ekmekler etlerin üzerine bastırılarak ısıtılıp sosu çektiriliyor ve etle doldurulup sarılıyor. Jürimize bu bize has tadın hakkını veren adresleri sorduk.
#LavaşOrtaçağ döneminden kalma görkemli yapılarıyla Doğu Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri Krakow. Oscar ödüllü ‘Piyanist’ (The Pianist) ve ‘Schindler’in Listesi’ (Schindler’s List) gibi hepimizi etkisi altında bırakmış filmlerin çekildiği, Chopin’in adına beste yaptığı bir kent. Polonya seyahatimizde en iyisini sona saklayıp başkent Varşova’dan Krakow’a geçiyoruz ve bu gizemli şehri keşfediyoruz.
#SeyahatDolmaları çok çeşitli, lahana sarmaları tahinli... En çok kuzu eti yeniyor, patlıcanlı yemeklerin sayısız çeşidi pişiriliyor. Un helvası pekmezli; halka tatlısı çok seviliyor. Çukurova Aşçılar Derneği İkinci Başkanı Fatma Çıkla, Adana mutfağını anlatıyor, birbirinden leziz tarifler veriyor...
#Kebab