Güncelleme Tarihi:
BİBİMBAP, GİMBAP, BANCHİ
Nefis burgerleriyle tanıdığımız Banko’nun sahibi ve şefi Bora Bozankaya yepyeni bir konseptle yeni bir mekân açtı. Kore sokak kültürünü ve yemeklerini yansıtan Bansan, Suadiye’de.
HİNT YEMEKLERİNİ TERASTA TADIN
Beşiktaş’taki Swissôtel The Bosphorus, bünyesindeki Chalet Garden ve 16 Roof gibi klasik mekânlarıyla yazın keyfini sürebileceğimiz konseptlere sahip bir otel. Bu seçeneklere geçen sene bir yenisini daha eklemişti: Londra’nın ünlü Hint restoranı zinciri Madhu’s... Madhu’s şimdi yeşillikler içindeki yazlık terasına taşınmış. Şef Amaardeep Anand’ın Hint mutfağından geleneksel lezzetler sunduğu yaz menüsüne DJ performanslarının eşlik ettiği de aklınızda olsun.
ŞİMDİ ÇEŞME'DE
Suşiye getirdiği farklı yorumlarla çok sevilen İOKİ, geçen yıl Urla’da, iskele tarafındaki gümrük binasına şube açmıştı. Deniz börülcesi ve levrekli ‘İzmir roll’ gibi menüsüne yerelden esinlenen tabaklar da ekleyen zincirin İzmir’deki yeni durağıysa Çeşme oldu. Bu en yeni şube, Fly-Inn’deki Playa Tropical Beach içinde. Menüde suşi çeşitlerinin yanı sıra Japon ve Peru tekniklerini birleştiren Nikkei mutfağından farklı lezzetler de var.
88 DÖNÜMLÜK ARAZİDE YETİŞİYOR
Land of Berry, Türkiye’nin yabanmersini üreticisi olma hedefiyle yola çıkan bir marka. Ürünlerini de Antalya’nın Serik bölgesindeki 88 dönümlük arazilerinde topraksız tarım yöntemiyle yetiştiriyorlar. Bu sene ilk hasadını yapan marka 50 tonluk ürün topladı.
Meyvenin ventura, biloksi ve star türleri olmak üzere üç cinsi yetişiyor. Ayrıca su tasarrufu için açık arazilerdeki yağmur sularından faydalanılıyor, topraksız tarım geri dönüşüme olanak tanıdığı için tesiste kullanılan sular da geri dönüştürülüyor, damlama sulama yöntemiyle su tasarrufu da sağlanıyor.
KARADUTLA SERİNLEYELİM
Soğuk içecekler şu sıcak yaz günlerinde yanı başımızdan ayırmak istemediğimiz demirbaşlarımız...