Güncelleme Tarihi:
Kahve hakkında her şey
Kahve tutkunlarının her sene merakla beklediği Kahve Zirvesi’nin tarihi belli oldu. Etkinlik 16-17 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek; 12 farklı oturumda alanlarında uzman 60 konuşmacı birikimlerini, bilgilerini ve öngörülerini katılımcılarla paylaşacak. Kahve makinelerinden yeme-içme sektöründe kahvenin yerine, tüketici tercihlerindeki değişimden kahvede yeni trendlere pek çok başlığın konuşulacağı zirveyle ilgili ayrıntılı bilgi kahvezirvesi.com’da.
İstanbul’un en sevilen Uzakdoğu restoranlarından Dragon 8 Ağustos’ta Susona Bodrum’daki Frankie Beach Club’a ‘taşındı.’ Müdavimleri 20 Ağustos’a kadar Çin mutfağının enfes lezzetlerinden oluşan özel menüde krepli çıtır ördek, XO soslu ıstakoz, kung pao kalamar gibi yemekleri tadabilir.
BigChefs, çevreci ve sürdürülebilir iş modeliyle sektöre örnek olmak için önemli bir adım attı: iş ortaklarıyla güneş enerjisi santrali (GES) kurulum ve bakım sözleşmesini imzaladı. Bu projeyle temiz enerji kaynaklarının yaygınlaşmasına katkı sağlamak hedefleniyor. Güneş enerjisi santralinin devreye alınmasıyla yıllık olarak atmosfere salınan karbondioksit miktarında önemli bir azalma bekleniyor, bu da doğrudan iklim değişikliğiyle mücadeleye katkıda bulunmak demek.
Şişecam’ın global tasarım markası NUDE, misafirlerini serinleten içeceklerle ağırlamak isteyenleri unutmamış. ‘Yalın Güzeldir’ felsefesiyle hazırladıkları Hepburn, Savage ve Big Top bardak koleksiyonları yalın ve zarif çizgiler barındırıyor. Marka, bardaklarına mocktail (alkolsüz kokteyl) eşleşmeleri hazırlamayı da ihmal etmemiş. Örneğin
50 ml nar suyu, 20 ml taze sıkılmış limon suyu, 10 ml balı bol buzla birlikte çalkalayıp mürver çiçekli soda ve taze meyvelerle Hepburn serisinin kadehlerinde servis edebilirsiniz.
Hilton İstanbul Bomonti, bu ay sonuna kadar en sevilen sokak lezzetlerini bünyesindeki The Globe Restaurant’da sunuyor. Her hafta başka bir çeşidi menülerine taşıdıkları için takipte kalmakta fayda var. Örneğin ağustosun ilk haftasında konuk, midye dolmaydı. İkinci hafta için menüye Mersin’in meşhur tantunisi dahil edilmiş. Sonra da sırasıyla ıslak hamburger ve tavuklu-nohutlu pilav olacak. Pilav, sokak konseptine uygun şekilde, özel arabasında servis edilecek.