Mücver haberleri sayfasında Mücver hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 418 Mücver haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Mücver, ana malzemesi kabak olan bir sebze yemeğidir. İnce kıyılmış kabağın un ve yumurta ile bağlandıktan sonra köfte porsiyonlarına ayrılarak yağda kızartılmasıyla yapılır. Ilık ve soğuk servis edilebilir.
Pişirme tekniği kızartma olmasına rağmen kızartma sınıfında olmamasının sebebi piştikten sonraki halini almasındaki asıl unsurun içindeki un ve yumurta olmasıdır.
2 Aralık Dünya Mücver Günü kutlu olsun! Bu günün anlam ve önemi; daha çok kişiyi mücver denemeye ve farklı çeşitlerini pişirmeye teşvik etmek. Haydi o zaman, biz de biraz un ve yumurtayla tadı zenginleşen sebzelerden ve hatta meyvelerden pişirelim, doyasıya tadalım.
#2 Aralık Dünya Mücver GünüMücver denince akla genellikle yaz aylarında kabaktan yapılan ve yağda kızartılarak pişirilen o enfes yemek gelir. Tabii ki doğru bir izlenim ancak eksik. Zira mücveri kabak dışında havuç, patates, brokoli hatta kinoa ile bile yapabileceğiniz gibi daha hafif bir lezzet için tepsiye döküp fırında da pişirebilirsiniz. Nasıl mı? İşte fırında mücver yapmanın incelikleri…
#MücverRengiyle içimizi açan balkabağı artık pazar tezgâhlarında bol... En çok tatlısını pişirdiğimiz bu meyveyle tuzlu tabaklar hazırlamaya ne dersiniz? Üzerine yoğurt gezdirilen kızartmasından peynirli böreğine, etli dolmasından cevizli mezesine leziz mi leziz önerilerim var.
#BörekKahvaltıların en sevilenlerinden kabak mücveri bu kez fırında denemeye ne dersiniz? Kolay yapımı ve malzemeleriyle fırında kabak mücver size büyük kolaylık sağlayacak. Hem de en sağlıklısından... İşte denemek isteyenlere fırında kabak mücver tarifi detayları...
#Fırında Kabak MücverSözlüklerde ‘kabakla yapılan, kızartılarak pişirilen’ bir yemek olarak tarif edilse de Akdeniz mutfağının bu güzel lezzeti bir tekniktir aslında... Sadece kabakla değil, her türlü sebzeyle yapılır; bölge bölge adı değişir: Gaziantep’te taze sarımsaklı ve soğanlısı ‘öcce’ olur, Karadeniz’de hamsilisi ‘hamsi kuşu’, Ege’de yabani otlarla pişirileni makbuldür; bizim evde de ahtapotlusu...
#MücverRamazan ayının gelmesiyle birlikte sahurda tok tutacak yiyecekler, oruç tutacak olan vatandaşların gündeminde yer almaya başladı. Doğru beslenmenin önemli olduğu oruç ibadetini gerçekleştirirken, ne yiyip nelerden kaçınmamız gerektiği merak konusu. Peki sahurda ne yemeli? İşte sizin için hazırladığımız sahurda tok tutacak tarifler…
#Sahurda Tok Tutan TariflerAna malzemesi kabak olan mücver büyük-küçük herkesin severek tükettiğin lezzetlerden biri. Kızartmayı yağlı ve ağır bulananlar mücver tarifini fırında uygulayabilir. Fırında mücver tarifinde işin sırrı kabaklarının suyunun iyice sıkılmasında gizli. Peki, mücver nasıl yapılır? İşte, adım adım mücver tarifi…
#Mücver Nasıl YapılırYemyeşil doğası, taş evleri ve masmavi plajlarıyla Kuzey Ege’nin gözde adreslerinden biri olan Ayvalık’ın derinlikli ve çok katmanlı bir yemek kültürü var. Tam karşısındaki Midilli Adası ve Girit Adası’ndan gelen Türk ailelerin etkisiyle şekillenen yöre mutfağında özellikle mezeler öne çıkıyor. Bu yaz yolunuz Balıkesir’in bu güzel ilçesine düşerse en iyi lezzet durakları da listenizde olsun.
#AyvalıkMemlekette mumla aradığımız kahvaltı tabaklarını Amsterdam’ın yeni mekânlarından Belly Pepper’da buldum. Mutfağın başında İstanbul’dayken şehrin en yetenekli şeflerinden biri olan Esra Acar Koç var. Darısı bizi Avrupa şehirlerinde onun gibi temsil edecek nice şefin başına...
#Gaye ŞahinEşsiz doğası ve tarihiyle Göcek gerçek bir dünya mirası. Özellikle de sırtını Antik Likya Kral Mezarları’na dayamış Bedri Rahmi Koyu ile. Ünlü ressam, yazar ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu 1974 yılında dostları, arkadaşlarıyla beraber çıktığı mavi yolculuklardan birinde asıl adı Taşyaka olan koya hayran olur.
#Müge AkgünPastel renkli evleriyle Simi mütevazı bir ada. Adadaki çok iyi bir lokanta olan Pantelis’e iki gün üst üste gidiyoruz. Favorim tuzlu, salamura edilmiş deniz ürünleri oluyor. Trata Trawler Taverna’da yediğimiz deniz salyangozu da nefis.
#Vedat Milorİyi bir sızma zeytinyağı ve mevsim sebzeleriyle yapılan zeytinyağlılarımızın dünyada benzeri yok. Evde yapılanın yeri ayrı ama bu işin hakkını veren mekânımız da çok. Halis zeytinyağlarını taptaze malzemelerle birleştirip de tezgâhlarına taşıyan Ege’deki en iyi adresleri jürimize sorduk.
#Gizem DinçbaşGeçen hafta size Maçakızı’ndaki Med Bodrum festivalinden bahsettim. Sanat, müzik, sürdürülebilirlik ve gastronomi festivalin konu başlıklarıydı. Bu haftaki yazım sadece bu etkinliğin gastronomi kısmı üzerine. Dünyaca ünlü konuk şeflerin elinden tattığım lezzetlerin arasında olağanüstü bir yumurta da vardı, fermente yerelması mantı da…
#Vedat Milor‘Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı’ etkinliğinin bu yılki temasında dolmadan otlu böreğe, çeşitli Ege lezzetleri var. Türkiye’nin yurtdışı etkinliklerinde de sunulacak olan Türk mutfağının eşsiz reçeteleri, dün Beştepe’de sergilendi.
#Emine ErdoğanBu yıl ‘Hıdırellez’ ülke genelinde geçmiş yıllara oranla daha büyük coşkuyla kutlandı. Birçok kentte, çoğunlukla turistik kasabalarda farklı etkinliklerle zenginleştirildi. Ben de çocukluğumun unutulmaz ve en sevdiğim ritüelini temelde aynı olsa da bu kez Club Marvy’de bambaşka bir boyutta yaşadım.
#Müge AkgünPerşembe günü başlayan Alaçatı Ot Festivali tüm hafta sonu boyunca devam edecek. Biz de tezgâhlara çıkan çeşit çeşit taze otu mutfağında değerlendirmek isteyenler için The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve ve Ahali Alaçatı’nın koordinatör şefi Altuğ Tezer’den nefis tarifler ve pratik öneriler aldık.
#GİZEM DİNÇBAŞAKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan YemekleriAirfryer'da tavuk göğsü tarifi pratik akşam yemeği hazırlamak isteyenlerin favorisi olacak. Sosu ve baharat karışımlarıyla airfryer tavuk tarifi 10 dakikada sofralarınıza geliyor. Peki, airfryer'da tavuk göğsü nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Airfryer Tavuk2 Aralık Dünya Mücver Günü kutlu olsun! Bu günün anlam ve önemi; daha çok kişiyi mücver denemeye ve farklı çeşitlerini pişirmeye teşvik etmek. Haydi o zaman, biz de biraz un ve yumurtayla tadı zenginleşen sebzelerden ve hatta meyvelerden pişirelim, doyasıya tadalım.
#2 Aralık Dünya Mücver GünüGüzel Kuruçeşme, farklı damaklara hitap edebilecek bir menüye sahip. İçi badem uykuluklu atom kokoreç, tereyağında pişmiş ahtapot ve buzlu vişne soslu bostan salata tadabilecekleriniz arasında. Güzel havaların son demleri için ferah bir bahçeleri de var.
#GİZEM DİNÇBAŞMücver denince akla genellikle yaz aylarında kabaktan yapılan ve yağda kızartılarak pişirilen o enfes yemek gelir. Tabii ki doğru bir izlenim ancak eksik. Zira mücveri kabak dışında havuç, patates, brokoli hatta kinoa ile bile yapabileceğiniz gibi daha hafif bir lezzet için tepsiye döküp fırında da pişirebilirsiniz. Nasıl mı? İşte fırında mücver yapmanın incelikleri…
#MücverSonu er ile biten kelimeler listesi birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Özellikle bulmacalarda çıkması bakımından öğrenilmesi önemli konulardan biridir. Bu bakımdan sonu er ile biten kelimeleri öğrenebilir ve buna göre kullanabilirsiniz. Sonu er ile biten kelimeler listesi -3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli er ile biten kelimeleri derledik.
#EğitimŞimdilerde herkesin iki adım geriden baktığı kızartmalar ben küçükken soframızın vazgeçilmez bir parçasıydı. Patlıcan ve biber öğle yemeğine yakın kızartılır; üzerine domates, sarımsak, sirke ve şekerli sos dökülerek sıcak sıcak yenirdi. Uzun ince doğradığımız patatesleriyse pişirmeden önce buzlu suda bekletirdik. Patates kroket de bana yazı hatırlatan bir diğer kızartmadır. Bamyadan köfteye, mücverden böreğe ve balık-tavuğa yaz aylarında hangi kızartmayı nasıl yaptığımı anlattım.
#Kızartma