Hem yiyelim hem eğlenelim

Güncelleme Tarihi:

Hem yiyelim hem eğlenelim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2023 11:58

31 Aralık gecesine geri sayım başladı. Yılbaşı akşamını evde geçirmek yerine şef elinden yemekler tadarak dışarıda kutlamak isteyenler için jürimize İstanbul’daki en iyi mekân önerilerini sorduk.

Haberin Devamı

Hem yiyelim hem eğlenelim

Yiyecekleri siz belirleyin
Frankie, İstanbul

Galataport’ta. Boğaz manzarası, canlı perküsyon ve DJ performansları eşliğindeki yılbaşı eğlencesi 19.30-2.30 arasında. Fiks menü yok, alakart usulü istediklerinizi seçebiliyorsunuz. Yemekli müşteriler için minimum harcama tutarı 7 bin 500, bar tarafı için 4 bin lira olarak belirlenmiş. Ebru Erke, Çağdaş Ertuna ve Melis Yılmaz’ın önerisi. (0212) 401 05 57

Kalkan ve bonfile
Raffles Hotel, İstanbul

Levazım’da. Yılbaşı programı 19.00-1.00 arasında. Terasta kokteyl, yedi aşamalı menü, sınırsız yerli şarap ve eğlencesiyle 15 bin lira. Çarkıfelek meyveli kaz ciğeri mus, ördek yağı marineli patates tart, sous-vide dana bonfile, fırınlanmış kalkan gibi tabaklar var. Ebru Erke ve Jale Balcı’nın önerisi. (0212) 924 02 00

Haberin Devamı

Değişmeyen klasik
Paper Moon, İstanbul

Etiler’de. Bir dönemin en popüler adreslerinden. Müdavimleri hâlâ çok. Yılbaşı programı 19.00-2.00 arasında ve program ücreti 3 bin lira. Soslu levrek, ıstakozlu salata, dana etli makarna gibi çeşitlerin olduğu menüden dilediğinizi seçip onu ayrıca ödüyorsunuz. Ebru Erberdi ve Jale Balcı’nın önerisi.
(0212) 282 16 16

Açık ateşten...
Okra, İstanbul

Çağdaş Ertuna’nın önerdiği restoran The Marmara Taksim’in 20’nci katında, Boğaz ayaklarınızın altında. Açık ateş odaklı menüde (7 bin 500 lira) dana yanak, yedi baharatlı kuzu kol, ızgara levrek tadabileceklerinizden. Savaş Özbey üst kattaki bar Upperist’i de öneriyor.
(0533) 243 22 22

Yemek sonrası parti
Gallada, İstanbul

Karaköy’deki The Peninsula İstanbul’da. Şef Fatih Tutak önderliğinde bu sene açılan restoranda özel bir yılbaşı menüsü (5 bin 900 lira) var. Tahin, domates ve yuzulu orkinos, lağmen erişte ve kızarmış kırmızı karides, kalkan tandır seçenekler arasında. Yemek sonrası parti de olacak. Ebru Erke öneriyor.
(0212) 931 28 88

Tarihi atmosferde
Pera Palace Hotel, İstanbul

Şehrin ikonik otellerinden. Canlı müzikli yılbaşı programı (265 euro) özel balo salonunda, 19.30-1.30 arasında. Beş aşamalı menüsündeyse havyar, enginar çorbası, tütsülenmiş somon, ördek, dana kaburga, kuzu tarak, ahududulu bitter kek gibi çeşitler var. Fiyata içki dahil. Murat Bozok öneriyor.
(0212) 377 40 00

Hem yiyelim hem eğlenelim

İsli et de var
Efendy, İstanbul

Haberin Devamı

Şef Somer Sivrioğlu’nun restoranı Nispetiye Caddesi’nde. Yılbaşı menüsünde (fiyatı 2.250 lira) isli et, bademli Tire çamur peyniriyle fırın pancar ve bottargalı lakerda başlangıçlardan. Kestaneli ızgara mantar, denizci pilavı, nar ekşili dana kaburga, ördek tandır ve tahin muslu yanık balkabağı da tadabilecekleriniz arasında. Melis Yılmaz’ın önerisi. (0530) 289 80 39

Alpler’deymiş gibi
Chalet Restaurant, İstanbul

Swissôtel The Bosphorus’ta. Ağaçların arasında, şömine ateşi yanan bir dağ evi konseptinde. Yemek yerken kendini İsviçre Alpleri’nde hissetmek isteyenler tercih edebilir. Menüde hindi ve et fondü seçenekleri var. Limitsiz yerli içkinin de dahil olduğu fiyat kişi başı 6 bin 200 lira. Melis Yılmaz’ın önerisi. (0543) 326 81 11

Haberin Devamı

Hindisiz olmaz...
Ferida Cadde, İstanbul

Suadiye’de. Yılbaşı programı 19.30’da prosecco ikramıyla başlıyor. Menüde (1.500 lira) kuru etli Boşnak mantısı, ajvar soslu soka, Ege otlu mücver, meyhane pilavı, hindi tandır ve imza tatlılarından profiterol gibi çeşitler var. DJ performansı olacak. Savaş Özbey’in önerisi. (0539) 555 61 34

Japon mutfağından
Roka, İstanbul

Galataport’ta. Şef Suna Hakyemez ve ekibi Japon mutfağından özel bir menü (4.000 lira) sunuyor. Klasiklerin dışına çıkmak isteyenler ıstakoz tempura, havyarlı ton balığı tartar, şefin saşimi tabağı gibi çeşitler bulabilir. Savaş Özbey’in önerisi.
(0212) 401 02 60

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!