Gülsün Karamustafa haberleri sayfasında Gülsün Karamustafa hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 155 Gülsün Karamustafa haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
BüroSarıgedik’in Şişhane’deki Bilsar binasındaki geçici sergi mekânı Display, baharı üç yeni sergiyle karşılıyor. Eda Çekil’in ‘Bakım Haritası’ ve Larissa Araz’ın yitik coğrafyalara baktığı ‘Yarı Kurmaca’ sergilerinin yanı sıra Berat Işık, Gülsün Karamustafa ve Vahap Avşar’ın son işlerinin de görüleceği grup sergisi ‘Akrobatik Hareketler’ gündeme yakından ve uzaktan bakan çalışmaları bir araya getiriyor. Üç sergi 30 Temmuz’a kadar görülebilir.
#Bürosarıgedik DisplayTürkiye’nin önde gelen çağdaş sanatçılarından Gülsün Karamustafa, ‘Bebeği Kundaklamak’ başlıklı sergisine ilham veren seyahatini anlattı: “Daha Akademi öğrencisiydim. Bir sırt çantası alıp yola düştüm. 2.5 aya yakın bütün Avrupa’yı dolaştım. Her türlü müzeyi ve tarihi eseri yerinde görme fırsatı buldum. Floransa’da beni büyüleyen bir şeyle karşılaştım...”
#Güliz ArslanAyvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin (AIMA) beşinci müzik festivali bu akşam başlıyor. İlçe merkezindeki Taksiyarhis Anıt Müzesi’nde pazartesi akşamına kadar dört konser gerçekleştirilecek. Açılışta şef Aleksandr Rudin yönetimindeki AIMA Festival Orkestrası’nın solistlerinden İtalyan viyolacı Marco Misciagna’ya, Ayvalık Belediyesi akademiye katkılarından dolayı fahri hemşerilik unvanı verecek. Misciagna konserde L. Brann’ın ‘Marais’in Folies d’Espagne Teması Üzerine Varyasyonlar’ını kendi uyarlamasıyla seslendirecek.
#Marco MisciagnaTepebaşı’ndaki ArtOn İstanbul’da bir okul neşesiyle ilk parçası düzenlenen ‘Parça Bütün’ sergisi, aynı zamanda akademi ciddiyetini de yansıtan, sonsuza meyilli ifadelere ev sahipliği yapıyor. Sergiye eserleriyle farklı teknik ve kuşakları benimsemiş yedi çağdaş sanatçı katılıyor.
#Parça BütünGülsün Karamustafa’nın Almanya’nın en önemli sanat müzelerinden Hamburger Bahnhof’da açılan ve sanatçının 1970’lerden bugüne kadarki çalışmalarını içeren ‘Gülsün Karamustafa - Kronografya’ sergisine Alman sanatseverler büyük ilgi gösterdi.
#Hamburger Bahnhof – Çağdaş Sanat MüzesiSanatçı Gülsün Karamustafa Almanya'nın en önemli sanat müzelerinden Hamburger Bahnhof'ta kişisel sergi açtı. 'Gülsün Karamustafa - Kronografya' adlı sergi, sanatçının 1970'li yıllardan günümüze kadar ki geniş kapsamlı çalışmalarından oluşuyor. Serginin açılışına Alman sanatseverler büyük ilgi gösterdi.
#SergiSanatçı Gülsün Karamustafa Almanya'nın en önemli sanat müzelerinden Hamburger Bahnhof'ta kişisel sergi açtı. 'Gülsün Karamustafa - Kronografya' adlı sergi, sanatçının 1970'li yıllardan günümüze kadar ki geniş kapsamlı çalışmalarından oluşuyor. Serginin açılışına Alman sanatseverler büyük ilgi gösterdi.
#AlmanyaVenedik, bugün eski saraylarını koruma mücadelesinde. Bir konağı korumak az bir şey değil. Venedik’i korumak için İtalya gayretini tabii ki gösterecek. Ama dünyanın Venedik için gösterdiği gayret hiçbir şekilde istenen düzeyde değil... Venedik Bienali Türkiye Pavyonu hayli orijinal... Marco Polo, dünya tarihinin ilginç bir seyyahıdır. Milattan önce 13. asırdan beri kaleme alınan seyahatnameler var. Onların içinde Marco Polo’nunki en çok tartışılanı...
#VenedikGÜNEŞLİ ama karanlık bir şubat sabahına uyandık dün. Türk edebiyatının kimsesiz çocukları, ezilmişleri, yoksulları, yurt dışına işçi olarak giden gurbetçileri, darbe döneminde işkence gören kadınları, göç etmek zorunda kalan çaresizleri, azınlıkları bir kez daha öksüz kaldı. Onları en iyi anlatan bir büyük yazarı, Füruzan’ı kaybettik çünkü.
#Feruze ÇerçiAnkara’nın en eski galerilerinden Siyah Beyaz 40 yaşında. Kuruluşundan bu yana sayısız sanatçıyı ağırlayan, birçok insanı sanatla tanıştıran, gazeteciden akademisyene müdavimleri olan barıyla sosyal hayatın kalbi haline gelen galeri bugün kurucusu Faruk Sade’nin kızı Sera Sade’ye emanet: “Onlar kendi jenerasyonlarıyla yola çıkmışlar, ben de kendi yaşıtlarımla kendi hikâyeme başladım.”
#Uygar TaylanBüroSarıgedik’in Şişhane’deki Bilsar binasındaki geçici sergi mekânı Display, baharı üç yeni sergiyle karşılıyor. Eda Çekil’in ‘Bakım Haritası’ ve Larissa Araz’ın yitik coğrafyalara baktığı ‘Yarı Kurmaca’ sergilerinin yanı sıra Berat Işık, Gülsün Karamustafa ve Vahap Avşar’ın son işlerinin de görüleceği grup sergisi ‘Akrobatik Hareketler’ gündeme yakından ve uzaktan bakan çalışmaları bir araya getiriyor. Üç sergi 30 Temmuz’a kadar görülebilir.
#Bürosarıgedik DisplayKadim şehir Mardin’in uçsuz bucaksız Mezopotamya’ya hâkim bir noktasında sanatla iç içe, derin derin nefes alma noktası Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi. Önce pandemi, ardından 6 Şubat Kahramanmaraş depremleriyle kapılarını ara ara kapatmak zorunda kalsa da şimdilerde iki güzel sergiye ev sahipliği yapıyor.
#Mardin“Duvarların dili olsa da anlatsa her şeyi” denir. Tanık olduklarını bize aktarabilse... Duvarların dili yok belki ama mağara döneminden beri insanoğlu onu bir ifade aracı olarak kullanmış. Dili, sahnesi haline getirmiş. Hayvan resimleriyle av sahnelerini canlandırmışlar. Antik Yunan ve Roma’da statü ve zenginlik sembolü olmuş evleri süsleyen fresk ve mozaikler. Bu gelenek, dokumayla duvar halılarına evrilmiş.
#Duvarlar Ve ÖtesiŞu sıralar İstanbul sokaklarında yürürken çevrenize biraz daha dikkatli bakın. Dün başlayan 17. İstanbul Bienali kapsamında her an karşınıza sürpriz bir mekânda, sürpriz bir eser çıkabilir. Contemporary İstanbul yarından itibaren 17’nci edisyonuyla sanatseverlerle buluşuyor. Sadece bunlarla da sınırlı değil. Borusan Contemporary’den Sakıp Sabancı Müzesi’ne, Dirimart’tan Meşher’e birçok yerde yeni sergiler açıldı. Biz de şehri renklendirip daha da güzelleştiren sanat etkinliklerini gezdik; gittiğimiz semtlerin lezzet duraklarına uğramayı da ihmal etmedik.
#17. İstanbul BienaliAdwait Singh küratörlüğünde ‘Çimenin Vaadi’ temasıyla düzenlenen 5. Mardin Bienali, tentesi adımlarınızdan bağımsız gölgeler yaratan konforsuz bir çadırı andırıyor. Bu geçici yapı; iklime, turizme karşı dayanıksız çadır, Mardin kentinin tarihi Marangozcular Kahvehanesi’nden Alman Karargâhı’na, Develi Han’dan Cumbalı Konak’ın bir odasına uzanırken izleyiciyi şehirle kesintisiz, kendiyle kavgalı, aralıklı, düşünceli bir ilişkiye sokuyor. Hintli küratör Singh, bienali bir düşsel önerme olarak tasarladı, hepimizi çimene benzetmek istedi. Ve bir söz verdi: Mezopotamya’nın ortasında hepimize tutmak için bir söz, çimen sözü. Sözünü tutmasını bilenlere. İsteyenlere. Özü sözü bir olmayı dileyenlere. Mülkleşmekten çok bunu dert edenlere...
#5. Mardin BienaliPandemi başlangıcında 4 aylık hamile olan avukat ve yazar Rita Ender, okuduğu bir kitabın kapağında şiş karınlı, gülümseyen bir kadın fotoğrafı gördü, “Hamilelik bundan ibaret değil” diyerek bu konuyu odağına alan söyleşiler yaptı. 25 kadınla görüşmelerini ‘Bir Avazda’ adlı kitapta toplayan Ender’le konuştuk.
#GazetehaberleriTürkiye’nin önde gelen kültür ve sanat kurumlarının dümeninde farklı disiplinlerden, hayallerden ve kariyer öykülerinden gelen yetenekli, öngörülü ve yaratıcı kadınlar var. 10 sanat kurumunun 10 yöneticisinden, onları bugün bulundukları yere taşıyan, sanatla temaslarını yöneticilik noktasına ulaştıran ‘karar anı’nın öyküsünü dinledik, tanışmak isteyecekleri kadın sanatçıları sorduk. Ortaya sanat dünyamıza yön veren isimlerin kısa portreleri çıktı.
#8 MartAkbank Sanat’ta açılan ‘6 Sanatçı Öncülünü Arıyor’ sergisi, Murat Akagündüz ile Avni Lifij, Alpin Arda Bağcık ile İrfan Önürmen, Ramazan Can ile Şakir Gökçebağ, Fırat Engin ile Sarkis, Güneş Terkol ile Gülsün Karamustafa ve Burcu Yağcıoğlu ile Semiha Berksoy’u yan yana getiriyor. Serginin küratörlüğünü üstlenen Hasan Bülent Kahraman, “Konu çok zordu. Daha önce denenmemiş bir şeyi denedik. Kültürel köprüler ve bağlar beni her zaman çok ilgilendirdi” diyor.
#Hasan Bülent KahramanŞeffaflık ve matlık, toprak ve büyüme gibi temaların birlikte sorgulanacağı bir proje olarak şekillenen Pera Müzesi’ndeki ‘Kristal Berraklığı’ sergisinin küratörü Elena Sorokina, “Bana göre hiçbir sanat eseri tek boyutlu olmadığı için sergi de asla düz bir çizgi değildir. Sergi süresince dünyanın içinden geçtiği dönem yüzümüzü ekolojiye ve iklimsel mutasyona çevirmemize önayak oldu” diyor.
#Kristal Berraklığı16’ncı İstanbul Bienali bugün kapılarını açıyor. ‘Yedinci Kıta’ başlığıyla 10 Kasım’a kadar sürecek olan ve küratörlüğünü Nicolas Bourriaud’nun üstlendiği bienaldeki eserler ücretsiz görülebilecek. İşte ihtiyacınız olan tüm bilgiler ve etkinlik programı...
#İstanbul BienaliYıllardır üzerine umutsuzluk bulutları çöken İstanbul yeni bir kültürel patlamanın eşiğinde. Uzmanların şimdiden Türk sanatında ‘üçüncü dalga’ dedikleri bu atılımın en önemli ayağı Dolapdere’de açılan çağdaş sanat müzesi Arter. Dünyadaki benzerlerine meydan okuyan Arter sanat dünyamızda oyunu değiştirecek. Kurucu direktörü Melih Fereli’yle bir araya geldik. Müzenin kuruluşuyla ilgili bilinmeyenleri, Koç ailesinin rolünü ve projenin misyonunu konuştuk.
#DolapdereKoleksiyoner iş insanı Erol Tabanca’nın kurucusu olduğu Odunpazarı Modern Müze, yarından itibaren kapılarını ziyaretçilere açıyor. Günümüzün en ünlü mimarlarından Kengo Kuma imzalı sıradışı tasarımıyla dikkat çeken OMM’un direktörü Defne Casaretto, “Burası genç, dinamik bir müze olacak” diyor.
#Gazetehaberleri