Güncelleme Tarihi:
Almanya'nın en önemli sanat merkezlerinin başında gelen Hamburger Bahnhof – Çağdaş Sanat Müzesi, 23 Ekim’e kadar Gülsün Karamustafa’yı ağırlıyor. Sanatçının 1970’lerden günümüze kadarki sanatsal üretimlerini içeren ‘Gülsün Karamustafa Kronografya’ sergisinin cuma günü yapılan açılışına ilgi büyüktü.
Açılışta Türkiye’den de sanatçılar, sanatseverler ve sanatsal çalışmalara verdiği destekle tanınan işadamı Hakan Çarmıklı ve eşi de hazır bulundu.
ÇAĞDAŞ ZAMANLARIN EN İYİ SANATÇISI
Melanie Roumiguiere küratörlüğünde açılan sergide Karamustafa, farklı zamanlarda yaşanan aynı hikâyeleri buluşturuyor. Sanatçının yaşamından kesitlerin de olduğu sergide Avrupa faşizminin en üst noktaya çıktığı yıllarda İstanbul’a göç etmek zorunda kalan Avusturyalı Yahudi kökenli mimar Margarete Schütte-Lihotzky’nin İstanbul’a göç hikâyesi, köy enstitülerinin kuruluşunu gösteren fotoğraflar ve 1 Mayıs 1977 olaylarını hafızalarda tazeleyen kesitlerin yer aldığı sergide Karamustafa’nın 110’dan fazla çalışması yer alıyor. Küratör Melanie Roumiguiere Hürriyet’e yaptığı açıklamada; sanatçı Gülsün Karamustafa’nın 20. yüzyılın son döneminin en önemli çağdaş sanatçılarının başında geldiğini söyledi. Roumiguiere “Bunlar Doğu ve Batı’yı ve aynı hikâyeleri farklı zamanlarda çok iyi buluşturan çalışmalar. Bu sergi Almanya’daki sanatseverler için önemli bir kazanç. İlk günden gösterilen ilgi, serginin önemini gösteriyor” dedi.