Burun Akıntısı haberleri sayfasında Burun Akıntısı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1731 Burun Akıntısı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Burun tıkanıklığı ve akıntısı, soğuk algınlığının en rahatsız edici yanlarından biri. Hepimiz bu rahatsızlıktan kurtulmak için burnumuzu silerek temizlemeye çalışıyoruz. Peki bu işlemi yanlış yaptığınızda hastalığınızın daha da ağırlaşmasına neden olabildiğinizi biliyor muydunuz?
#SağlıkNew York'ta bisikletle yemek dağıtımı yapan bir şirkette çalışan Shemika Rodriguez, sürekli burnunun akmasından dolayı Brooklyn'deki evinin yakınındaki kliniğe gitti. Doktorlar önce alerji, sonra da virüs için ilaç verdiler ama reçete edilen tedaviler işe yaramadı. Üç ay sonra ara ara gelen damlama şeklindeki akıntı, sürekli ve rahatsız edici bir hâl aldı.
#SağlıkShemika Rodriguez, sürekli burnunun bir tarafının akmasından şikayetçiydi. Bu durumdan rahatsız olup hastaneye gitti ancak doktorlar alerjilerden ya da virüsten kaynaklandığını söyleyip ilaç verdiler. Durumunda bir değişiklik olmayınca tekrar doktora ve sonunda gerçek ortaya çıktı. Meğer burnundan gelen sıvı omurilik sıvısıymış ve buna neden olan şey yıllar önce yaşadığı bir olaya dayanıyormuş. Rodriguez, hastalığının teşhis edilene kadar yaşadıklarını Washington Post’a anlattı.
#SağlıkBurun akıntısı oldukça can sıkıcı olabilir. Hava değişikliği, grip veya diğer dış etkenlerden kaynaklanabilir. Oldukça bulaşıcı olabilir ve yaygın semptomlarından bazıları aşırı hapşırma, öksürme, boğaz ağrısı ve hafif baş ağrılarıdır. Peki, burun akıntısına neler iyi gelir ayrıntıları ile derledik.
#Burun AkıntısıMevsim geçişleriyle birlikte ortaya çıkan burun akıntısı belirtilerinin altında yatan nedenler sıklıkla araştırılıyor. En çok da koronavirüs belirtileri arasında burun akıntısının olup olmadığı merak edilirken, grip ve nezle ile koronavirüs arasındaki ilişki de belirtilerin hafife alınmaması gerektiği gerçeğini ortaya koyuyor. Peki, koronada burun akıntısı olur mu? İşte, en belirgin koronavirüs ve grip belirtileri…
#KoronavirüsHavaların soğuması ve bir yandan da pastırma sıcaklarının gelmesiyle birlikte hızla değişen hava durumu haliyle hastalıkları da beraberinde getiriyor. Bunlardan en çok karşılaşılan burun tıkanıklığı ise koronavirüs belirtileri ile karıştırıldığından nasıl anlaşılacağı merak ediliyor. Peki, burun tıkanıklığı korona (covid-19) belirtisi midi? İşte koronavirüs ve girp belirtileri arasındaki farklar ve benzerlikler...
#Koronada Burun TıkanıklığıMevsim geçişleriyle birlikte ortaya çıkan burun akıntısı belirtilerinin altında yatan nedenler sıklıkla araştırılıyor. En çok da koronavirüs belirtileri arasında burun akıntısının olup olmadığı merak edilirken, grip ve nezle ile koronavirüs arasındaki ilişki de belirtilerin hafife alınmaması gerektiği gerçeğini ortaya koyuyor. Peki, koronada burun akıntısı olur mu? İşte, en belirgin koronavirüs ve grip belirtileri…
#Koronada Burun AkıntısıKış aylarında, soğuk algınlığıyla veya grip de sık olarak karşılaşılabiliyor. Bununla birlikte burun akıntısı da görülebiliyor. Ayrıca alerji, bazı maddeler ve migren gibi rahatsızlıklar da burun akıntısının nedenleri arasında yer alıyor. Burun akıntısına iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemler ile evde çözüm üretilebilir. Peki burun akıntısı nasıl geçer? Evde burun akıntısına ne iyi gelir? Burun akıntısı ve halsizlik nasıl geçer? Tuzlu su burun akıntısını geçirir mi? Burun akıntısına ve öksürüğe ne iyi gelir? Burun akıntısı ve boğaz ağrısı nasıl geçer? İşte burun akıntısını hemen kesen öneriler...
#Burun AkıntısıKoronavirüs belirtileri tüm dünyayı tehdit eden delta varyantı ile beraber bir kez daha gündeme geldi. Almanya, Fransa, Rusya, İspanya delta varyantına karşı alarm verirken, uzmanların yaptığı araştırmalara göre Delta varyantının Alfa’ya kıyasla yüzde 60 oranında daha bulaşıcı olduğu öğrenildi. Diğer yandan burun akıntısı ve öksürük gibi şikayetleri alerji durumlarını yaz aylarında yaşayanlar ise virüs taşıyıcısı olduğunda kaygılanarak koronavirüs belirtileri neler sorusuna yanıt aramaya başladı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir araştırma sonucuna göre koronavirüs belirtilerinde büyük değişiklikler yaşanmıştı. Peki, burun akıntısı Covid 19 belirtisi mi? Gün gün koronavirüs belirtileri neler? İşte, ayrıntılar.
#Koronavirüs BelirtisiSağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, burun akıntısı ile hastaneye başvuranların sayısının artığını söyledi. Savaşçı, "Şu andaki burun akıntılarının nedeni mevsimsel geçiş, bahar nezlesi ve başka virüslere bağlı gibi görünüyor. Burun akıntısı ile bize başvuran hastaların yüzde 80'inin testi negatif geliyor" dedi.
#Burun AkıntısıBurun spreylerinin doktorlar tarafından önerildiği süre ve doz dışında kullanılmaması gerektiğini söyleyen Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Doç. Dr. Müzeyyen Doğan, "Uzun süreli kullanım durumlarında bağımlılık yapabilir ve kan değerlerini değiştirebilir" dedi.
#Burun SpreyleriHavaların soğumasıyla birlikte burun akıntısı sık yaşanılan bir durum haline geldi. Burun akıntısı, burun dokularını tahriş eden ya da buradaki iltihabi süreci uyaran herhangi bir şeyden kaynaklı olabileceği gibi nezle ve grip gibi hastalıkların da habercisi olabilir. Peki, burun akıntısı neden olur, nasıl geçer? Burun akıntısına ne iyi gelir? İşte burun akıntısı durdurma yöntemleri...
#Burun AkıntısıSon günlerde grip vakalarında kaydedilen artış, sağlık sistemleri üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor. Gribin de içinde yer aldığı ‘dörtlü virüs’ durumu endişeleri daha da artırıyor. Acil servis başvurularındaki artış ise tablonun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Peki bu yıl grip daha mı güçlü? Aşı yüzde 100 koruma sağlıyor mu? Dörtlü virüs hangi sorunlara neden oluyor? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkBurun tıkanıklığı ve akıntısı, soğuk algınlığının en rahatsız edici yanlarından biri. Hepimiz bu rahatsızlıktan kurtulmak için burnumuzu silerek temizlemeye çalışıyoruz. Peki bu işlemi yanlış yaptığınızda hastalığınızın daha da ağırlaşmasına neden olabildiğinizi biliyor muydunuz?
#SağlıkNem oranının yüksek olduğu havasız ortamlarda meydana gelen küf sorunu hem evlerimizde kötü görüntüye neden oluyor hem de her soluk alışımızda sağlığımıza zarar veriyor. Özellikle yatak odaları, banyo ve mutfakta karşımıza çıkan ancak bazen çok da önemsenmeyen bu sorun uzun vadede ölüme kadar giden ciddi sonuçlara neden olabiliyor.
#KüfBulaşıcı hastalık uzmanları, uzun süren öksürüğü olan çocuklarda bu yıl artış gösteren bir tür ‘yürüyen zatürre’ olabileceğini ve tedavi için farklı bir antibiyotik rejimine ihtiyaç duyulabileceğini belirtiyor. Peki yürüyen zatürre tam olarak nedir? Neden bir anda artış göstermeye başladı? Prof. Dr. Sedat Öktem ile mercek altına aldık.
#SağlıkBir mantar türü olan küf, suya maruz kaldıktan 24 ila 48 saat sonra bir ortamda büyümeye başlayabilir. Küfe maruz kalmanın neden olduğu sağlık belirtileri soğuk algınlığı ya da yorgunluk gibi belirtiler olduğu için küften kaynaklı olduğu anlaşılmayabilir ancak tedavi edilmezse, küf yaşamı tehdit edebilir. Küf zehirlenmesi sanıldığından çok daha yaygın… Etkisi aylar hatta yıllar sonra bile ortaya çıkıyor, ölümlere bile neden olabiliyor. Peki, küf sorunu sağlığımızı nasıl etkiliyor, küften nasıl kurtuluruz, küf zehirlenmesine maruz kaldığımızı nasıl anlarız? Uzmanlar ne diyor?
#KüfHavaların soğumasıyla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşandığını belirten Op. Dr. Onur Gündoğan, üst solunum yolu enfeksiyonu hakkında bilgi vererek enfeksiyona yakalandıktan sonra neler yapılması gerektiğini anlattı.
#1Okulların açılmasıyla birlikte çocuklar, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarla mücadele ederken, Covid-19 vakalarında da kayda değer bir artış gözlemleniyor. Acil servisler, son bir iki haftadır yoğun bir hasta akınıyla karşı karşıya. Ayrıca uzmanlar, özellikle Avrupa'da Covid-19'un yeni 'XEC' varyantının da hızla yayıldığına dikkat çekiyor. Prof. Dr. Ahmet Güzel ile koronavirüsün neden bir anda güçlendiğini, en sık görülen belirtileri ve XEC varyantının etkilerini konuştuk.
#SağlıkTürkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği, 28 Eylül “Penisilin Alerjisi Günü'nde uyardı. Penisilin alerjisi olduğu bildirilen 10 hastadan 9’unda alerji saptanmadığını belirten dernek, tedaviyi aksatanların mutlaka alerji uzmanına başvurması gerektiğini açıkladı.
#Türkiye Ulusal Alerji Ve Klinik İmmünoloji DerneğiGenelde erkeklerin basit bir hastalığı bile aşırı abarttıkları ile ilgili şakalar yaparız. Çoğu insanın ayakta geçirdiği gribi bile bazı erkekler yatak döşek geçirir, sanki ölüm döşeğindeymiş gibi acı çekerler. Biz de ‘Bir Sorudan Fazlası’ serimizde partnerlerinin ufacık sağlık sorunlarını abartmalarından şikayetçi olan kadınlarla konuştuk
#Bir Sorudan FazlasıNew York'ta bisikletle yemek dağıtımı yapan bir şirkette çalışan Shemika Rodriguez, sürekli burnunun akmasından dolayı Brooklyn'deki evinin yakınındaki kliniğe gitti. Doktorlar önce alerji, sonra da virüs için ilaç verdiler ama reçete edilen tedaviler işe yaramadı. Üç ay sonra ara ara gelen damlama şeklindeki akıntı, sürekli ve rahatsız edici bir hâl aldı.
#SağlıkShemika Rodriguez, sürekli burnunun bir tarafının akmasından şikayetçiydi. Bu durumdan rahatsız olup hastaneye gitti ancak doktorlar alerjilerden ya da virüsten kaynaklandığını söyleyip ilaç verdiler. Durumunda bir değişiklik olmayınca tekrar doktora ve sonunda gerçek ortaya çıktı. Meğer burnundan gelen sıvı omurilik sıvısıymış ve buna neden olan şey yıllar önce yaşadığı bir olaya dayanıyormuş. Rodriguez, hastalığının teşhis edilene kadar yaşadıklarını Washington Post’a anlattı.
#SağlıkGeçen yıl tedaviye karşı inatçı grip salgını yaşandı ve 2023-2024 grip sezonunda 45 binden fazla kişi grip komplikasyonlarından hayatını kaybetti. Bu yıl ise grip erken başladı ve grip aşısı geçen sezonun aksine dörtlü yerine üçlü bir bileşime sahip. Peki bu yıl grip mevsimi nasıl geçecek? Aşıdaki bu değişimin nedeni nedir? Grip aşısını hangi ay yaptırmak daha etkili? Prof. Dr. Reşit Mıstık ile mercek altına aldık.
#SağlıkAnaokuluna yeni başlayan çocuklarda bazı bulaşıcı hastalıkların sık görüldüğünü ve hızla yayıldığını belirten Özel İzmir Gazi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Atilla Van, okula yeni başlayan çocuklarda bulaşıcı hastalıkları önlemek için alınacak bazı önlemler hakkında bilgiler verdi.
#1Uygun temizlik olmadığında E.coli, salmonella gibi bakteriler yaşam alanımıza yayılabilir. Evlerde en çok mikrop, lavabolarda ve giderlerde bulunuyor. Saç, kıl, tuvalet kâğıdı gibi cisimler, gider borularını tıkayarak suyun akışını engelleyip lavaboyu tıkayabiliyor. .Kirli giderler E.coli, salmonella gibi bakterilerin oluşumuna zemin hazırlayarak yaşam alanımıza yayılıyor ve soluduğumuz hava bizi hasta ediyor.
#Kirli GiderEvimizde gözle görülmeyen ama sağlığımızı tehdit eden gizli mikrop yuvaları var. Banyoyu, mutfağı, tuvaleti köşe bucak temizliyoruz ama ne kadar detaylı temizlik yaparsak yapalım bazı alanları gözden kaçırıyoruz. İşte bu alanlardan biri de mutfak ve banyo giderleri…Kirli giderler E.coli, salmonella gibi bakterilerin oluşumuna zemin hazırlayarak yaşam alanımıza yayılıyor ve soluduğumuz hava bizi hasta ediyor.
#Ev TemizliğiABD başta olmak üzere birçok yerde Covid-19'un iki yeni varyantı hızla yayılıyor. Uzmanlar KP.3 ve KP.3.1.1 virüsleri için bu güne kadar görünen en bulaşıcı varyantlar olduğu söylüyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın da Covid-19 testi geçtiğimiz günlerde pozitif çıkmıştı.
#Covid-19ABD Başkanı Joe Biden’a yapılan ‘yarıştan çekil’ çağrılarına Demokrat Parti’nin ağır topları da dahil olurken Beyaz Saray kaynakları adaylık konusunda ısrarcı görünen Biden’ın artık ‘Çekilsem Kamala kazanır mı’ diye sormaya başladığını belirtiyor.
#ABDDünya Sağlık Örgütü (DSÖ), FLiRT ve LB.1 gibi Covid-19 virüsü varyant gruplarının dünya çapına baskın hale geldiğini doğrulayarak tehlikeye dikkat çekti. İngiltere, ABD ve Yunanistan gibi ülkeler ise yeni varyantlar yüzünden vaka sayılarında artış tespit ettiklerini açıkladı.
#CovidYaz mevsimine doğru yol aldığınız bu günlerde ruhen ve bedenen yenilenme ihtiyacımız daha fazla hissedilmeye başladı. Yaz aylarında aldığımız D vitamini, yaşadığımız o güzel ve uzun günler, bize yaşam enerjisi verir. Eğer siz de gerçek bir yaz tutkunuysanız, şimdi gelin tüm bir yazı daha verimli ve enerjik geçirmek için yapabileceklerimize bir göz atalım.
#Yaza HazırlıkÇocuk enfeksiyonlarında bu kez 'beşinci hastalık' gündemde… Son zamanlarda gücünü artıran bu bulaşıcı hastalıkta, çocukların yüzleri ‘tokat yemiş gibi’ kıpkırmızı bir görünümde oluyor. Hastalık, risk grubundaki çocuklarda ise daha ağır seyrediyor. Peki beşinci hastalık neden bir anda artmaya başladı? Nasıl bulaşıyor? Yetişkinlerde de görülüyor mu? Dr. Anıl Doğan, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkAstım solunum yollarının kronik olarak iltihaplanması sonucu oluşan ve hava yolunun daralmasına sebep olan bir hastalık. Dünya genelinde milyonlarca insanın yaşam kalitesini etkileyen bu rahatsızlık, doğru bilgi ve farkındalıkla kontrol altına alınabilir.
#Melis Yılmaz