Yılan balığı yavrusu İspanya'nın en pahalı yemeği… Kilosu 1000 Euro’dan satılıyor. Peki, pek tadı tuzu olmayan bu yemeğe İspanyollar neden bu kadar düşkün? İşte İspanyolların düşkün olduğu ve kilosu 1000 Euro'dan satılan 'angulas' hakkında bilgiler...
#Yılan Balığı YemeğiBU hafta sizler için Türkbükü dosyasını açtık. Masmavi deniziyle ve ardı ardına açılan sosyetik mekanlarıyla seneler önce beach club kavramını hayatımıza sokan, açıklarında birbirinden gösterişli yerli-yabancı teknelerin demir attığı ve Bodrum’da eğlence denilince ilk akla gelen yerlerden olan Türkbükü, zaman içinde bu hızlı ivme gösteren yükseliş devrinden duraklama dönemine geçti. Bunda her yıl yaz başında haberleri yapılan astronomik lahmacun ve şezlong fiyatları ile yaratılan sansasyonlar kadar, kalıcı olamayan, tek sezonluk mekanlar da etkili oldu. Üzerine bir de geçtiğimiz yıl yapımı aylarca süren ve esnafın oldukça zor durumda kalmasına sebep olan altyapı çalışmaları ve sonrasında biraz aceleye getirildiğini düşündüren ve Türkbükü’ne yakıştıramadığımız beton yol da eklenince eski günlerini arar olmuştu. Ancak bu sezon açılan kaliteli mekanların yanı sıra eski mekanların da birçoğu kendini yeniledi. ‘Miam’ ve ‘Garos’ gibi klasiklerin başını çektiği eğlence mekanlarının özellikle ünlü sanatçıların canlı performanslarıyla tekrar eski günlerini yakaladığını söyleyebiliriz. Türkbükü’nden bu hafta sizin için seçtiklerimizi keyifle okumanız dileğiyle...
#1Geçen günlerde üzüm cenneti olarak bilinen Alaşehir’deydim. Ülkemiz üzümlerinin yüzde 80’inden fazlası Alaşehir’in bağlı olduğu Manisa’da üretiliyor. Dünyanın en büyük suma üretim tesisi de Alaşehir’de. Bir kısmı iki yıl önce bir deneyim merkezi olarak tasarlanan tesiste, üzümle anasonu daha yakından tanıdık ve bölgenin en özel sofralarından birine oturduk bence. Şef Murat Deniz Temel’in ‘Alaşehir Menüsü’nde mis gibi Ege vardı...
#HürriyetUzupis Cumhuriyeti, Litvanya'nın başkenti olan Vilnius'un bir bölgesinde bulunuyor. Resmi olmayan, özerk bir yapıya sahip olan Uzupis Cumhuriyeti’nde 500 civarı nüfusu ve 41 maddelik bir anayasası var. İşte size özgün ve bağımsız Uzupis Cumhuriyeti...
#Uzupis CumhuriyetiUzupis Cumhuriyeti, Litvanya'nın başkenti olan Vilnius'un bir bölgesinde bulunuyor. Resmi olmayan, özerk bir yapıya sahip olan Uzupis Cumhuriyeti’nde 500 civarı nüfusu ve 41 maddelik bir anayasası var. Üstelik Uzupis Cumhuriyeti, ülkenin en büyük şehri. İşte size özgün ve bağımsız Uzupis Cumhuriyeti...
#LitvanyaÖzellikle sık sık uçakla seyahat edenler için havayolu seçiminde önemli faktörlerden biri de hiç kuşkusuz yemekleri. Yerden metrelerce yüksekteyken neredeyse lüks restoranları aratmayacak kadar lezzetli yemekler servis eden havayolları arasında hem ilginç hem de nefis tatlarıyla bilinenleri sizler için sıraladık. İşte detaylar…
#Lezzetli Yemekleriyle Yolcularını Şaşırtan 7 HavayoluBu şehirde görecek, yapacak çok şey var. Hem de şaşırtacak kadar çok. Manchester bir portakala benziyor. Bugünkü ışıltılı görünümü doğru kavramak için öncelikle tarihin zorlu katmanlarını kabuk gibi soymak, sulu iç bölüme ulaşmak gerekiyor. Kentin Romalılara uzanan geçmişinin izleri sur yıkıntılarında… Dev tuğla binalar 19’uncu yüzyılda gelişen pamuğa dayalı tekstil endüstrisinden miras. Gökdelenler, ışıltılı oteller ise futbol ve pop yıldızları çağının simgeleri. Kuzeyin Londra’sına dönüşen şehir geçen mayısta terör saldırısıyla sarsılmıştı. Yarasını hızla sarmayı başardı.
#ManchesterGastronomik bir Ege adaları yolculuğuna ne dersiniz? Dördüncü kitabı ‘Merhaba Cancağızım/Ya sou vre!’ Mylos Kitap’tan çıkan Ufuk Kaan Altın, Hürriyet Seyahat okurları için hangi Ege adasında, hangi yemeği, nerede yemek gerektiğine dair özel bir seçki yaptı.
#Ege AdalarıValensiya'da Fütüristik akvaryum, opera ve bilim müzesinden oluşan, ‘Sanat - Bilim Şehri’ açılalı birkaç yıl oldu. Ve Valensiya'nın simgelerinden birine dönüştü. Üçüncü büyük İspanyol şehri Valensiya o tarihten bu yana boş durduğunu sanmayın. Yaratıcı yaklaşımla her köşesi dönüşüm geçiriyor. İşte Valensiya'da gezilecek yerler
#ValensiyaYunan adalarının popüler çocuğu... Aslında 4 ay burada yaşadıktan sonra anlıyorum ki, buraya parti adası demek büyük haksızlık. Ada, her türlü kafayı rahatça yaşayabileceğiniz, özgür insanların olursa olur, olmazsa da olmaz tavrıyla takıldığı, zaman zaman unuttuğumuz “Sadece kendin için yaşa" felsefesinin var olduğu nadir yerlerden. Bodrum’da 5 yıl geçirdikten sonra işte yeni aşkım Mikonos...
#Eda TaşpınarHayal Kahvesi’nin ortaklarından Ebru Köktürk Koralı (45), iki çocuk sahibi bir anne ve lezzet peşinde yolculuklara çıkan bir gezgin. “En geç üç ay içinde seyahate çıkamazsam, gelecekle ilgili bir planım yoksa depresyona giriyorum” diyor. Bugüne kadar 40’a yakın ülke gördü. Hayali Afrika ve Sibirya’yı trenle gezmek. Koralı, Paris’in en sevdiği lezzet bölgesini anlattı.
#Paris2002 Kainat Güzeli Azra Akın, doğup büyüdüğü Hollanda ile Türk mutfağını karşılaştırıp, favorisinin Türk mutfağı olduğunu söylüyor: Beslenmeyle güzellik aasında mutlaka bir bağ var. Hayatımda hep olması gereken, onsuz yapamayacağım bir mutfak. Tabağı ekmekle öylesine güzel sıyırırım ki, yıkamadan dolaba kaldırabilirsiniz. Bu huyumdan hiç utanmam. Hatta Hollanda’da arkadaşlara da tabağı sıyırmasını öğrettim. Onlar da benim gibi yemek yemeye alıştılar
Fethiye’den Kuşadası’na uzanan sahil şeridi yaz sezonunun en hareketli günlerini yaşıyor. Bölgenin bu yıl mavi bayrak sayısı yüzde 25 arttı. Sahiller geçen yıla oranla daha kalabalık, fiyatlar yüksek. Eğlencenin merkezi yine Bodrum. Datça ve Köyceğiz’in restoranları lezzet avcılarına sıradışı tatlar vaat ediyor.
Doğanın binbir renge büründüğü şu günlerde kısa bir bahar kaçamağı yapmanın tam zamanı. 23 Nisan fırsatını değerlendirip, dört günlük tura çıkabilirsiniz. Mehmet Yaşin, Kapıdağ Yarımadası’nda yapacağınız yolculukta ilkbaharın tüm tonlarını gözlemleyebileceğinizi söylüyor. Fatih Türkmenoğlu’nun bahar önerisi günbatımı manzarasıyla, balık restoranlarıyla ünlü Amasra. Saffet Emre Tonguç, sıcaklar bastırmadan Sivas’ta beş uygarlığın izlerini sürmenizi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne giren Divriği’nin Ulu Cami’sini keşfetmenizi tavsiye ediyor. Nedim Gürsel ise, bu hafta sonunda İstanbul’da kalanlara ya da İstanbul’a gelenlere Anadolu Hisarı’nda karşılaşacakları bahar sürprizlerini yazdı.
İki yıl önce, soğuk bir ocak günü Bozcaada’ya Amerikalı bir turist geldi. Merkezdeki eski Rum evleri arasında bir pansiyonda kaldı. Yaprakları dökülmüş bağlar, ıssız koylar arasında uzun yürüyüşlere çıktı. Adalılarla sohbet etti. Ayrılırken “Bozcaada’ya aşık oldum” diyordu.
Türkiye kar ve soğukla boğuşurken ben dünyanın diğer ucuna, Patagonya’ya kaçtım. Bunaltıcı sıcakta, zirvesinden dumanlar tüten volkanların, derinliği bilenmeyen göllerin, yağmur ormanlarının, uçsuz bucaksız pampaların, buzulların arasında dolaştım durdum. Bu haftadan itibaren bu yolculukta gördüklerimi, yediklerimi, içtiklerimi ve hissettiklerimi sizlere anlatmaya çalışacağım.
Ekimde tatile çıkacaklara Bodrum’dan başlayıp, Gökova’nın cennet koylarında bitecek bir "Mavi Yolculuk" öneririm. Bu önerimi kuvvetlendirmek için de "Mavi Yolculuğu" başlatan Ezra Erhat’ın şu sözlerini şahit gösteririm: "Mavi gezinin yapılabileceği mevsim hazirandan ekim sonuna kadar uzanır