Ekranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta yelpaze patates tarifi ile akşam yemeği menülerini belirlemeye devam ediyor. Lezzetli bir tamamlayıcı tarif olan yelpaze patates, çıtır tavuk ve bonfile et yanına çok yakışıyor. Peki, Gelinim Mutfakta yelpaze patates nasıl yapılır? İşte evde yelpaze patates tarifi ve malzemeleri...
#Yelpaze PatatesDışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık olan nugget, hem çok pratik hem de çok lezzetli olan bir tavuk yemeği. Peki tavuğu herkese sevdiren nugget nasıl yapılır? Nugget yapmanın püf noktaları nelerdir? Lezzetli nugget yapmak için nelere dikkat edilmelidir? Bu soruların cevapları bütün incelikleriyle hemen aşağıda…
#Nugget Nasıl YapılırAşırı işlenmiş gıdalar günümüzde beslenmenin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Üstelik birçoğumuz yiyip içtiğimiz şeylerin bu kategoride olduğundan bile habersiziz. En kötüsü de "sağlıklı alternatifler" olarak tüketilen pek çok şey de aşırı işlenmiş gıdalar arasında yer alıyor. Peki aşırı işlenmiş gıdaları nasıl ayırt edebiliriz?
#BeslenmeVedat Milor... O gastronomi dünyasının adeta ‘rockstar’ı, sözü en çok geçen isimlerinden... Yeme-içme konusundaki eleştirileri, analizleri çok seviliyor. Bizim de yazarımız. Kendisiyle yeni başlayan programı ‘Vedat Milor’la Tadına Doyamadım’ için buluştuk; yemeğe bakışını, lezzeti, seçici olmayı, sosyal medyayla ilişkisini, yediği ilginç tatları konuştuk: “Ben daha çok lezzete bakıyorum. Bence yemek sunum odaklı olmamalı.”
#Vedat MilorOkyanusun ortasında biriken çöplerden oluşan devasa adaya verilen ‘Yedinci Kıta’ ismini tema olarak seçen Nicolas Bourriaud küratörlüğündeki 16. İstanbul Bienali’ne çevre ve ekoloji meselelerine dikkat çeken işleriyle katılan ‘birbuçuk’ ve Ozan Atalan ile dünyanın ekolojik felakete sürüklendiği Antroposen Çağı’nı ve işlerini konuştuk.
#16. İstanbul Bienali“Denizden babam çıksa yerim” sözü, Akdenizlilerin beslenme tarzını yansıtır. Bu iddialı deyiş, kıyı insanları ile karasal bölgelerde yaşayanlar arasında her daim laf dalaşına sebep olabilir. Deniz mahsullerine karşı mesafeli duran bozkır sakini, hazırlama ve yemesi zahmetli olan balığa karşı doğuştan edindiği önyargıyı kolay kolay kıramaz. Ankara ve Ankaralılar, bu bahsettiğim duruşu büyük oranda geride bırakmış İç Anadolu şehirlerinin başında geliyor.
Et, büyük bir şişin üzerinde yatay veya dikey olarak döndürülerek pişiriliyor. Böylece her tarafı aynı pişiyor, kurumadan mühürleniyor. Isı kaynağı ile doğrudan temas etmediği için kömürleşmiyor. Şef Richard Madzar, Fransa’da ‘rotisserie’ adı verilen bu tekniği Türkiye’de de uyguluyor… “Marinasyona gerek yok, ete güveniyorsanız tuz ve karabiber yeterli” diyor…
#Richard MadzarGeçtiğimiz aylarda Bebek’te canlı canlı ıstakozların satıldığı bir dükkan açıldı. Istakoz butiği olarak da adlandırılan bu dükkanın adı A la Gurme. Dükkanın sahibi sosyetenin ünlü isimlerinden Sema Çelebi. Çelebi, burada ABD’nin Atlantik kıyısındaki Maine Körfezi’nde avlanan ve gurmelerin favorisi olan ıstakozları satıyor. İlgi o kadar yoğun ki, açılalı henüz 2 buçuk ay olmasına karşın şimdiden 8 ton ıstakoz satışı gerçekleştirildi.
CHP milletvekilleri onun için, 'İstanbul Belediyesi'nden Ankara'ya gelen, bir bulunmaz Hint kumaşı daha...' diyor. Kimilerine göre çember sakallı ve takkeli haliyle Afgan teröristlerle fotoğraf çektirmiş, belediyedeki görevine ilişkin davaları süren, Atatürk düşmanı karanlık bir adam.
İtalya yolculuğumda Floransa'dan sonra önce Pisa'ya gittim. Daha sonra ara yollardan düş gibi manzaraları seyrede seyrede, hayaller kura kura dünyanın en güzel kentlerinden biri olan Siena'ya geçtim. Kenti görünce, bu kadar hızlı seyahat etmek zorunda kaldığım için kendime lanetler okudum.