Değişen görgü kuralları

Güncelleme Tarihi:

Değişen görgü kuralları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2004 00:00

Değişen yaşam biçimleri, bazen yeni görgü kurallarının ortaya çıkmasına, bazen de varolan görgü kurallarının değişmesine neden olabiliyor.1950’li yılların popüler magazin dergisi Yelpaze de 361. sayısında birtakım görgü kurallarını anlatmış. "Otomobili kullanan adam, arabanın çevresinde koşarak dolanıp gelene kadar hanımefendi yerinde oturmalı mı? Bütün hallerde erkek aceleyle dışarı çıkıyormuş gibi yapmalıdır. Trafik mecburiyetleri bir ölüm tehlikesini bahis konusu ediyorsa, kadın bu hareketine engel olmalıdır erkeğinÉ" Şimdi 2000’li yıllardayız ve ben bir kere bile yanımdaki erkeğin koltuğundan kalkarak benim kapımı açmaya yeltendiğini görmedim. Herkes kendi kapısını açıyor bu günlerde. İnce noktalarSosislerin pişerken patlamalarını engellemek istiyorsanız, sosisleri pişirmeden önce süte batırın. ANNEMİZİN MUTFAĞIKadın budu köfte6 kişilikHazırlama süresi 20 dakikaPişirme süresi 5 dakikaMalzeme listesi500 gr. kıyma1 yemek kaşığı bitkisel margarin2 adet orta boy kuru soğan (zar şeklinde doğranmış)2 yemek kaşığı pirinç2 adet yumurta2 yemek kaşığı un1 çay kaşığı tuz, karabiberÖncelikle, soğanları bir tencerenin içinde yağla pembeleştirin. Üzerine kıymanın yarısını ilave ettikten sonra suyunu çekene kadar kavurup, soğumaya bırakın. Öte yandan, pirinci bol suda iyice haşlayıp, suyunu süzün. Kavurduğunuz soğanlı kıymayla pirinci, kalan çiğ kıymayı, 1 adet yumurtayı, tuzu ve karabiberi yoğurun. Kıymadan iri köfteler yapıp, 1 saat dinlendirin.Son olarak, köfteleri kızartmak için önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve tekrar una bulayıp, kızgın yağda çevirerek 2 dakika pişirin. İsterseniz patates kızartması veya ıspanak püresiyle servise sunabilirsiniz.Patatesli tonya pilavıMalzeme listesi2 su bardağı pirinç1 kahve fincanı zeytinyağı2 adet orta boy kuru soğan (çok ince doğranmış)2 adet orta boy patates3 su bardağı su1 çay kaşığı tuz, karabiber1 demet dereotu (çok ince doğranmış)Yapılışı:Öncelikle, pilav tenceresine zeytinyağını koyun ve soğanları ekleyerek 2-3 dakika kavurun. Soğanlar sararmaya başlayınca 3 bardak suyu ekleyerek kaynamaya bırakın. Bu arada patatesleri soyup, tavla zarı formunda küp küp doğrayın. Pirinci sıcak suyla yıkayıp, soğuk suyla tekrar çalkalayarak süzün. Tenceredeki su kayamaya başlayınca, süzdüğünüz pirinçlerle beraber tuz, karabiber ve doğradığınız patatesleri de ilave ederek karıştırın. Orta ısılı ateşte tencerenin kapağını kapatarak pişirin. Pilav suyunu çeker çekmez ocağın altını kısıp 5 dakika daha pişirerek, ocaktan alın. Dereotunu pilavın üzerine serpiştirip tencerenin kapağını kapatarak pilavı 15 dakika demlenmeye, bırakın. Son olarak, tahta bir kaşıkla alttan üste doğru karıştırıp, harmanlayın ve sıcak olarak servise sunun.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!