Sel Yayınları haberleri sayfasında Sel Yayınları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 349 Sel Yayınları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bir avuç insanın depremle biten ve bir daha hiç başlayamayan hayatını konu alan ‘Çukur’ için yazarı Berrin Karakaş, “Çukur, yaşadığım ülke günden güne dünyadan kopup kendisini yalnızlaştırırken, umudun sevinçli duygusu yerini keder veren korkuya bırakırken, bu umutsuz fonun yarattığı kaçıp gitmek isteğiyle şekillendi” diyor...
#Kitap SanatDidier Nourrisson, ‘Sigaranın Kültürel Tarihi’nde kolonyalist Avrupa’nın Amerika kıtasından Avrupa’ya getirdiği tütünün sigaraya dönüşünceye değin geçirdiği aşamaları detaylı şekilde anlatırken bir 19. yüzyıl tablosu çiziyor. Herkesin sigarasını tarih ve kültürle yakıyor yazar.
#Kitap SanatAntropolog ve sosyolog David Le Breton belli ki yürümeyi, hakikaten, çok seviyor; öyle olmasa hakkında üçüncü kitabı yazmazdı. Yürümenin bir kendini keşif eylemi olduğunu söyleyen yazar, kimselerin pek yürümediği günümüzde, felsefi anekdotlar eşliğinde harikulade bir yürüme rehberi oluşturmuş.
#Hayatı YürümekRené Char’ın 1937-47 arasında yazdığı şiirlerinden oluşan ‘Gazap ve Muamma’ Fransa’nın içinde bulunduğu siyasal, kültürel ve dilsel koşullardan yankılar taşır. Char şairi, varlıklar karşısında bir koruyucu gibi konumlarken düzen içinde şekillenen her tür ‘insanlıkdışılığa’ karşı da uyanıktır.
#Gazap Ve MuammaTürkiye’nin hem en çok satan hem de en üretken yazarlarından biri… İlk hikâye kitabının yayınlandığı 1984 yılından bugüne tam 37 eseri var! İşin başıysa ta çocukluğuna gidiyor, “Harfleri öğrendiğim günden beri yazıyorum. İlkokulda şiir, ortaokulda öykü yazdım, lisede roman denemeleri yaptım” diyor. Ayşe Kulin’le beraberiz! 1984’teki ilk kitap denemesi baskıda talihsiz bir olaya kurban gidince yeniden bu işe girmesi tam 10 yıl sürmüş! Meşhur olduğu Adı Aylin kitabının üstünden ise 25 yıl geçmiş… Onunla hem çocukluğunu ve gençliğini hem de dünya hallerini konuştuk.
#Ayşe KulinBoris Vian, ‘Saint-Germain-des-Prés Rehberi’nde 2. Dünya Savaşı sonrası Paris’in nasıl değiştiğini, kentin kültür ve eğlence semtinin nasıl bir çekim merkezi halini aldığını o yılları bizzat yaşamış büyük bir yazarın akıcı ve neşeli üslubuyla anlatarak turist rehberlerinin ciddi havasını bozuyor.
#Boris VianKâmil Erdem’in yeni öykü kitabı ‘Yok Yolcu’da okuru karşılayan; arada yazılmış, aradan bakan, arada bırakan, hatta aradanlığın seviyesini yakalamış bir öykücülük... İleri ile geri arasında salınan ve ne yöne gideceğine ancak okurun karar verebileceği öyküler. Endişesiz, sakin, dertli ama yüksek sesle konuşmayan.
#Kâmil ErdemNick Hornby’nin hayata, kadın-erkek ilişkilerine, futbola, müziğe bakışını yazarın özgün dilinde okumaktan heyecan duyan okurları mest edecek bir roman: ‘Senin Gibi’. İngiliz dilinin popüler ve eğlenceli kalemlerinden Hornby bu kez iki Londra sakini olan Lucy ve Joseph’in sıradışı aşkına götürüyor bizi. 40’larındaki iki çocuk annesi, bekâr, beyaz İngiliz, öğretmen Lucy ile 20’lerindeki siyah İngiliz, müzisyen olma çabasındaki kasap tezgâhtarı Joseph’i buluşturuyor. Üstelik tüm ülke Brexit tartışmalarıyla çalkalanırken... Nick Hornby’ye ‘Senin Gibi’yi sorduk...
#Nick HornbyDeneysel metinleriyle modern Fransız edebiyatında sarsılmaz bir yer edinen Georges Perec imzalı ‘Ellis Adası’; ezilenlerin, kimliğini yitirenlerin, umutsuz insanların ve bir varoluş sancısının novellası... Kitap aynı zamanda dönemin ütopyası sanılan Amerika’ya çarpıcı bir hiciv niteliğinde.
#George PerecBelki de son kitabının adıyla, ‘Şehirli Karınca’ (Sel Yayınları) demek en doğrusu Mehmet Güreli’ye. ‘Nevi şahsına münhasır’ son karıncalardan. Varlığını yazıya, harflere, çizgiye, renge, sese adamış ve onların birbirlerine geçişliliğini, etkilerini, olasılıklarını, olmazlıklarını düşünüp eylerken, aynı zamanda demek gerekir mi bilmem, nelik’lerini de araştırıyor, yeniden bakıyor.
#Mehmet Güreliİlk öykü kitabı ‘Erkeklere Her Şey Anlatılmaz’da kadınlığın binbir türlü haline yakından bakan Buket Arbatlı, “Kadınları daha katmanlı buluyorum. Sevinçleri, mutsuzlukları, kıskançlıkları, yaptıkları, yapmak istedikleri, kötülükleri, küçük sırları, hırsları, öfkeleri ve sonsuz affetme yetileriyle... Erkekler böyle değil. Kadın psikolojiyse erkek matematik. İkiyle ikiyi çarptığınızda beş çıkmayacağını biliyorsunuz. Bu nedenle yazara numara yapma imkanı vermiyor erkek kahramanlar” diyor.
#Erkeklere Her Şey AnlatılmazHürriyet Kitap Sanat yazarları Doğan Hızlan, Selim İleri, A. Ömer Türkeş, Ömer Erdem, Yücel Kayıran, Haydar Ergülen, İhsan Yılmaz, Metin Celâl ve Erkan Aktuğ’un oylarıyla 2018’in en iyi 50 kitabını seçtik. Yıllar sonra aynı anda iki romanla karşımıza çıkan Latife Tekin ‘Sürüklenme’si ilk sırada yer aldı. Devrim Yılmaz ise yılın en iyi 10 çocuk kitabını sıraladı.
#SürüklenmeYine sıradışı bir Onur Ünlü filmi olan ‘Put Şeylere’ gösterimde. Ünlü’nün zaman ve mekânla oynadığı film, Cihangir’de yaşayan bir grup sanatçı arasında geçiyor. Ekibin zaten karmaşık olan ilişkileri, hayatlarına giren bir el kamerasıyla iyice garip bir hal alıyor. Tüm kadınların âşık olduğu narsisist bir yönetmen, birbirlerine kabloyla bağlı iki ev arkadaşı, aynı zamanda morg olan bir tiyatro sahnesi, ölüleri dirilten bir hemşire filmin kahramanlarından bazıları... Yönetmenle onun ve filmin dünyasına daldık...
#Onur ÜnlüTarih boyunca ve bugün, çirkinliğe düşmanlık kadar aşırı ilgi duyulmasında, insan dahil hemen her şeyi, kir, pas, çürüme gibi bir sonun bekliyor olması mı vardır? Gretchen E. Henderson, ‘Çirkinliğin Kültürel Tarihi’nde “Politikadan sokak hayatına, mimariden eleştiriye kadar her yerde onun ayak sesiyle karşılaşıyoruz” diyor.
#ÇirkinBir avuç insanın depremle biten ve bir daha hiç başlayamayan hayatını konu alan ‘Çukur’ için yazarı Berrin Karakaş, “Çukur, yaşadığım ülke günden güne dünyadan kopup kendisini yalnızlaştırırken, umudun sevinçli duygusu yerini keder veren korkuya bırakırken, bu umutsuz fonun yarattığı kaçıp gitmek isteğiyle şekillendi” diyor...
#Kitap SanatGeçen perşembe Kelebek’te çıkan haber, oyuncu Ece Dizdar’ın sevgilisi Emir Çubukçu’nun kendisinden 10 yaş küçük olmasına vurgu yapıyordu. İlişkilerde yaş farkı nedense sadece kadın, erkekten büyük oldu mu ‘tuhaf’ karşılanıyor. Oysa durum çok net: Aşk, yaşta değil baştadır!
#The Graduate