İtalyan mutfağının önemli lezzetlerinden olan risotto, pek çok farklı şekilde hazırlanabiliyor. Menülerde de son yıllarda sıklıkla tercih edilen risotto evde yapımı merak ediliyor. Mantarlı, safranlı, sebzeli, veya peynirli gibi farklı çeşitlerle hazırlanan risottoyu şık misafir sofralarınız için sizler de hazırlayabilirsiniz. Peki, risotto nedir, nasıl yapılır? İşte, risotto tarifi ve püf noktaları...
#RisottoTrüf Mantarı yer altında yaşayan mantar türlerinden biri. Farklı bir görünümü olan trüf mantarının yağı da yemeklere lezzet vermek için tecih ediliyor. Peki trüf yağı nedir, nasıl yapılır? Trüf yağı nerelerde kullanılır? İşte trüf yağı hakkında bilgiler...
#Trüf YağıRisotto, İtalyan mutfağının klasiklerinden biri. Tercihe göre et, tavuk suyu veya sebze ile hazırlanabilen risotto, çeşitli malzemelerle lezzetini katlıyor. Peki risotto nedir? Risotto nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik risotto tarifi ve püf noktaları
#Risottoİtalyan mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan risotto, son yıllarda ülkemizde de rağbet görüyor. Pirincin nişastasını salmasıyla kremamsı bir tat alan risottoyu mantarlı, safranlı, sebzeli, veya peynirli gibi pek çok değişik malzemeyle hazırlamak mümkün. Peki, risotto nasıl pişirilir?
#Risotto NedirKestane mantarı son günlerde çok merak edilen mantar çeşitleri arasında yer alıyor. Beyaz kültür mantar ailesinden olan kestane mantarı yemeklere ayrı bir lezzet katıyor. Peki kestane mantarı nedir, nerede yetişir? İşte kestane mantarı tarifleri…
#Kestane Mantarı NedirAylardır mutfaktalar, tezgâhın arkasında büyük bir maratondalar. Bu hafta yarışma sonlandı ve MasterChef Türkiye kupasının sahibi Metin Yavuz oldu. Final gecesinden bir gün sonra buluştuk. Hikâyesini, yarışmayı, hayallerini, hedeflerini, yemekle ilişkisini konuştuk: “Bakış açısı önemli. Kendi tarzın olması lazım, kopyala-yapıştır değil.”
#Masterchef Şampiyonu Metin YavuzTürkiye’ye ilk geldiğimde tattığım çok özel bir lezzet, beni bir ısırıkla İtalya’ya götürmeyi başarmıştı. İçliköfte, dışındaki çıtır hamur ve içindeki kıymalı harçla bana hemen “İşte arancino gibi bir tat” dedirtti ve her ısırıkta biraz daha yakınlaştık.
#ArancinaAyvalık’ta yaşamak ve Ayvalık’ta yemek yemek saymakla bitmeyecek engin bir güzelliklersilsilesidir. Ayvalık ve güzellikleri sayılırken çoğu zaman atlanan nokta insanıdır. Kaçırmayın bugüzellikleri... Her şey süratle değişirken siz de bir ucundan yakalayın ve bir parçası olun bu güzelinsanların, binaların, yemeklerin, kültürün... Unutmayın, ancak dinlerseniz duyabilirsiniz.
#İzmirTirmit mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Tirmit mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri nelerdir? Tirmit mantarının yenmesinde zarar var mıdır? Tirmit mantarı nasıl pişirilir, nasıl tüketilir? İşte, tüm detaylar.
#Tirmit Mantarı NedirBirçok yemek kitabında imzası olan, Kelebek yazarlarından Elvan Uysal Bottoni’nin yeni çalışması çıktı: ‘Emma Teyze’nin Kitabı-Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı’. Roma’da yaşayan yazarla İtalyan mutfağının özünü, bu mutfağın koronavirüsten nasıl etkilendiğini konuştuk.
#GazetehaberleriBuluştuğunuz anda sanki uzun zamandır tanıyormuşsunuz hissi yaratan, sempatik tavırları, pozitif duruşu, lezzetli yemekleriyle hayatımıza 6 yıl önce giren şef Danilo Zanna ile Gastronomi Haftası, Türkiye’deki İtalyan mutfağı, ailesi ve NTV’de devam eden Lezzetin Şarkısı programı üzerine konuştuk.
#Danilo Zanna20-26 Kasım’daki İtalyan Mutfak Haftası için buluştuk. Baktım yumuşak yüzlü, işin içine biraz mizah kattım. Başka ülke olsa diplomatik kriz çıkar. Fakat İtalya’nın İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo öyle Akdenizli, öyle hayat dolu ve öyle zeki bir kadın ki pası aldı; sorumu diplomatça çevirip golü benim kaleme attı.
#Hypnos HallSakızlı genç kıza sordum: “Neden siz yemeklerinizde hiç sakız kullanmıyorsunuz? Halbuki, bizde tatlılardan tut pilava kadar sakız kullanılır. Osmanlı mutfak reçetelerinde benim bildiğim en az yedi tarifte görülüyor.” Cevap: “Sakız bizim için tarih boyunca gelir kaynağı oldu. Varlığımızı, yaşamımızı sakıza borçluyuz, yiyemeyiz…” Baharı Sakız Adası’nda, dostlar arasında sakız ağaçlarına çizik atarak karşıladım. Hastasıyım…
#Sakız AdasıYa çok yiyorsunuz ya da hareket etmiyorsunuz. Veya dengeli besleniyorsunuz, hareketsiz de değilsiniz ama kilo veremiyorsunuz. Sebebi toksinler olmasın! “Onlar ne ki?” diyorsanız, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’ndan yarın başlayacak yazı dizisi öncesi sizin için dinledik.
#KiloTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#ÇiğköfteŞehrin en büyük gastronomi buluşması Kayra Restoran Haftası, beşinci yılını kutluyor. Hafta, bugün Sunset’te Kayra ve Tempo işbirliğiyle verilecek akşam yemeğiyle başlayacak. Tempo dergisi bunun şerefine, haftanın yıldız şefi İtalyan Massimiliano Alajmo ile röportaj yaptı. Alajmo, Sunset’teki yemekte İstanbul seçkinlerine mönülerini ikram edecek.
Mutfağa gireceğinizde hâlâ annenizin tariflerini mi kullanıyorsunuz? Ne diyeyim, şanslısınız: Demek anneniz çok iyi sushi, risotto ve çikolata yapıyor ve uluslararası geçerli diploma veriyor. Biz daha orta sınıf, sıradan Türkler içinse bu işin kursları, okulları hatta artık akademileri var. İşte en bilinenleri ve daha fazlası.
Emre Belözoğlu Zeytinburnu; Arda Turan Bayrampaşa sokaklarında top koştururken keşfedildi. İkisi de Galatasaray altyapısında yetişti. Şimdi Atletico Madrid formasını giyiyor, İspanya’da yaşıyorlar. Derbi öncesi gittim ve onlarla iki gün bir gece geçirdim.
Saba Tümer yemek yapmayı sevmiyor ama her türlü yemeği yemeye bayılıyor. Kiloda işin ucunu kaçırmamak için her sabah kendisini rejim ve yürüyüş yapmaya ikna ediyor ancak daha akşam olmadan bu kararından vazgeçiyor çünkü kısır ve mantı türü yiyecekleri görünce dayanamıyor!
“Eyyvah Eyvah”ta Ata Demirer’le kamera karşısına geçen ve bir bar şarkıcısını canlandıran Demet Akbağ, şu sıralar hem o filmdeki Firuzan karakteriyle hem de gala gecesi dikkat çeken estetik operasyonlarıyla konuşuluyor. Estetik operasyon geçirdiğini inkar etmeyen ve “Evet, yüzümü gerdirdim” diyor.