Risotto nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Ev yapımı risotto tarifi ve püf noktaları
İtalyan mutfağının önemli lezzetlerinden olan risotto, pek çok farklı şekilde hazırlanabiliyor. Menülerde de son yıllarda sıklıkla tercih edilen risotto evde yapımı merak ediliyor. Mantarlı, safranlı, sebzeli, veya peynirli gibi farklı çeşitlerle hazırlanan risottoyu şık misafir sofralarınız için sizler de hazırlayabilirsiniz. Peki, risotto nedir, nasıl yapılır? İşte, risotto tarifi ve püf noktaları...
Et, tavuk veya sebze suyunda pişirilerek hazırlanan risotto İtalyan mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alıyor. İtalyan pirinç pilavı olarak adlandırılan risotto, bazı püf noktalarına uyulduğu zaman oldukça kolay hazırlanıyor. Risotto tarifi püf noktası sebze veya tavuk suyunu azar azar ilave etmeli, pirinçleri sürekli karıştırmaktan geçiyor. Peki, risotto nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, ev yapımı risotto tarifi detayları...
RİSOTTO MALZEMELERİ
1,5 su bardağı arborio pirinci
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
1 tutam maydanoz
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek zeytinyağı
1 litre et veya tavuk suyu
Tuz
RİSOTTO NASIL YAPILIR?
Tavuk veya et suyunu kaynatın ve sıcak kalmasını sağlayın.
Soğan ince ince doğrayın.
Maydanozları da ince olmayacak şekilde doğrayın.
Zeytinyağı ve tereyağını tencerede eritin. Üzerine soğanları da ilave edip birkaç dakika kavurun.
Daha sonra pirinçleri ekleyip birkaç dakika sürekli karıştırın.
Ardından kaynayan tavuk veya et suyunu azar azar pirincin üzerine ilave edin. Pirinçler suyunu çektikçe ilave edin.
Pirinçlar yumuşayınca ve krema kıvamı aldıktan sonra ocaktan alın.
Son olarak parmesan peynirini, maydanoz ve tuzu da ilave edip karıştırın.
Afiyet olsun...