GeriMutfak Tüyoları Risotto nedir, nasıl yapılır? Kolay ve pratik risotto tarifi ve püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Risotto nedir, nasıl yapılır? Kolay ve pratik risotto tarifi ve püf noktaları

Risotto nedir, nasıl yapılır? Kolay ve pratik risotto tarifi ve püf noktaları

Risotto, İtalyan mutfağının klasiklerinden biri. Tercihe göre et, tavuk suyu veya sebze ile hazırlanabilen risotto, çeşitli malzemelerle lezzetini katlıyor. Peki risotto nedir? Risotto nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik risotto tarifi ve püf noktaları

Çeşitli malzemeler hazırlanan risotto, bir tür pirinç yemeği. Bol nişastalı Arborio pirinciyle hazırlanan risotto, pirincin nişastasının yüzeye çıkmasıyla yumuşacık bir kıvama kavuşuyor. Ancak hazırlarken bazı püf noktalarına dikkat etmekte fayda var.

Risotto'ya sebze veya tavuk suyunu azar azar ilave etmeli, pirinçleri sürekli karıştırmalısınız. İçerisine çeşitli sebzeler ve baharatlar da ilave ederek nefis bir lezzet elde edebilirsiniz. Peki risotto nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla adım adım risotto tarifi

TAVUKLU VE KARAMELİZE SOĞANLI RİSOTTO TARİFİ

MALZEMELER

1,5 su bardağı arborio pirinci
1,5 bardak sıcak tavuk suyu
1 adet kuru soğan
2 su bardağı doğranmış pişmiş tavuk göğsü
2 çorba kaşığı tereyağı
Çeyrek bardak balzamik sirke
2 çorba kaşığı kekik
Karabiber
Tuz

RİSOTTO NASIL YAPILIR?

Orta büyüklükte ocakta 2 çorba kaşığı yağı ısıtıp eritin.

Üzerine soğanlarınızı ekleyin ve soğanlar koyu kahverengi bir renk alana kadar 15-20 dakika pişirin.

Ocaktan alın ve üzerine balzamik sirkeyi döküp, karıştırıp kenara koyun.

Kalan yağı orta ateşte büyük bir tavada eritin.

Pirinci atın ve iyice karıştırın.

Yaklaşık 2 dakika çevirdikten sonra tavuk suyunun birazını döküp hızlıca karıştırın.

Ocağı orta seviyeye alın ve üzerine kalan tavuk suyunu da ekleyin.

Yaklaşık 20 dakika pişirin ve al dente olana kadar bekleyin.

Ayırdığınız soğan karışımını tavaya alın ve tavukları da içine atın.

İkisinin birlikte çevirin ve tat vermesi için, tuz, biber ve kekik ekleyin.

Pilavınızın ister üzerine ister yanına koyarak servis edin.

Afiyet olsun...

False