GeriMutfak Tüyoları Trüf yağı nedir, nasıl yapılır? Trüf yağı nerelerde kullanılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Trüf yağı nedir, nasıl yapılır? Trüf yağı nerelerde kullanılır?

Trüf yağı nedir, nasıl yapılır? Trüf yağı nerelerde kullanılır?

Trüf Mantarı yer altında yaşayan mantar türlerinden biri. Farklı bir görünümü olan trüf mantarının yağı da yemeklere lezzet vermek için tecih ediliyor. Peki trüf yağı nedir, nasıl yapılır? Trüf yağı nerelerde kullanılır? İşte trüf yağı hakkında bilgiler...

Trüf yağı, görüntüsü ile taşı andıran bir mantar türü olan trüf mantarından elde edilir. Uzun süredir kaliteli restoranların ve gurme mutfakların menülerinde yer alır. İşte trüf yağı hakkında bilgiler...

TRÜF YAĞI NEDİR?

Trüf yağı, toprağın en az 5 santimetre altında bulunan ve çok değerli bir mantar türü olan trüf mantarından elde edilir.

Yoğun bir aromaya sahip olan trüf yağı az miktarda kullanılsa bile yemeklere yeterli tadı verir.

TRÜF YAĞI NASIL YAPILIR?

Bu yağ, trüf mantarının sıkılmasıyla elde edilir. Hazır satılanların aksine trüf yağı bir zeytinyağı bazı ile yapılır. Trüf yağının elde edilmesinde kullanılan zeytinyağı miktarına göre fiyatı da farklılık gösterir.

TRÜF YAĞI NERELERDE KULLANILIR?

Mutfakta çeşitli kullanım alanı olan trüf yağı, genellikle lezzetlerini artırmak için çorba, makarna, sebze yemekleri, risotto ve salata yapımında tercih edilebilir.

False