Üzerine ne yazılsa, ne kadar yazılsa az kalır. Hem yanına yakışmayacağı sebze veya et yok hem de tek başınayken bile nefis! Bu hafta patatesin benim mutfağımdaki hallerini yazmak istedim. Fırında patates, patatesli yumurta veya baharatlı cips... Hepsi birbirinden kolay ve leziz.
#PatatesKilosunu kontrol altında tutmak isteyen kişilerin ve zayıflamak isteyen kişilerin diyet yaptıklarını söylemek mümkündür. Yumurta ise diyet esnasında oldukça fazla tüketilmekte olan besinler arasında yer almaktadır. Omlet kilo aldırır mı? Yulaflı, kaşarlı, peynirli, patatesli, mantarlı ve sucuklu omlet yemek kilo yapar mı? Diyet sırasında omlet tüketmek kilo aldırır mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamBugün sizlere İspanya'da yediğim, evde yapması en kolay ama en lezzetli tariflerden birini paylaşmak istedim. Görüntüde hepimizin sevdiği patatesli yumurtaya benzese de, yumuşacık iç dokusu ve çıtır yüzeyi, içindeki soğanın patates ve yumurtayla muhteşem uyumu sayesinde bildiğimiz omletlerden çok üstte bir lezzet sizleri bekliyor. Şimdiden afiyet olsun!
#İspanyol OmletiHer güzel şeyin bir sonu olduğu gibi yazın da son demlerini yaşadığımız şu günlerde Antalya’nın Kaş ilçesindeki mekanlardan bahsederek sezonu kapatıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş rotamızı kışlık mekanlara çevireceğiz. Kaş’ta yıllar geçse de her daim adından söz ettiren adreslerle birlikte, birkaç farklı mekanın listesini sizler için bir nevi rehber olması adına paylaşıyorum.
#Derya KorkmazOmlet, yumurtanın en güzel halini alan muhteşem bir lezzet! Peynirli, patatesli, kırmızı biberli, kuşkonmazlı… Hepsinin yumurtayla olan birlikteliği ayrı lezzetli. Tavada zeytinyağı veya tereyağı ile beraber yumurtanın kırılması ile yapılan nefis mi nefis omletin 4 farklı halini bir araya getirdik. Yumurtanın lezzetini doruklarda hissedeceğiniz bu tarifler kahvaltı sofranızın gözdesi olmayı dört gözle bekliyor…
#Aşk İle YapArtık pazar günü yemeklerinde eski zenginlik kalmadı. Veya ağızların tadı bozuldu... Çok değil, 10-15 yıl öncesine kadar pazar özel bir gündü. Herkes evde olduğu için sofralar daha zengin olurdu. Genellikle o gün iki öğün yenirdi. Bol çeşitli, öğleye yakın yapılan kahvaltı, bir de zengince akşam yemeği...
#Mehmet YaşinArtık pazar günü yemeklerinde eski zenginlik kalmadı. Veya ağızların tadı bozuldu... Çok değil, 10-15 yıl öncesine kadar pazar özel bir gündü. Herkes evde olduğu için sofralar daha zengin olurdu. Genellikle o gün iki öğün yenirdi. Bol çeşitli, öğleye yakın yapılan kahvaltı, bir de zengince akşam yemeği...
#Pazar KahvaltısıValensiya'da Fütüristik akvaryum, opera ve bilim müzesinden oluşan, ‘Sanat - Bilim Şehri’ açılalı birkaç yıl oldu. Ve Valensiya'nın simgelerinden birine dönüştü. Üçüncü büyük İspanyol şehri Valensiya o tarihten bu yana boş durduğunu sanmayın. Yaratıcı yaklaşımla her köşesi dönüşüm geçiriyor. İşte Valensiya'da gezilecek yerler
#ValensiyaModa’nın butik lokantalarından ‘Hola! Panini & Tapas’, uyarlaması zor İspanyol tapas mutfağının hakkını fazlasıyla veriyor, İstanbul’da son zamanlarda açılan en kayda değer mekanlardan biri olarak parlıyor. Mutlaka rezervasyon yapın gitmeden.( *Hola: İspanyolcada ‘merhaba’ demek)
#Vedat MilorYeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunu Anıl Anaç (26), yemeğin kokusunu takip edip İspanya’ya gitti. Bask şehri San Sebastian’da 3 Michelin yıldızlı bir restoranda staj yaptı. Anaç, Bask bölgesinin yemek, tapas bar, elma şarabı (sidra) kültürünü anlattı.
Deniz Ülke Arıboğan’ı son 10 yılda Türkiye’nin önde gelen uluslararası ilişkiler uzmanlarından biri olarak tanıdık. Yazdığı kitaplar, makaleler, akademisyenlik, rektörlük, annelik derken, mutfakta da çok başarılı olduğunu öğrendik. Bu özelliği annesinden geliyor. Ailenin efsanesiyse babasının kek kalıbında pişirdiği pilav
Girit. En uzun yaşayan insanların, lezzetli yemekle kültürü ve tarihi, hüzün ve eğlenceyi, dostluğu ve aşkı zarif bir şekilde harmanladığı güzel ada. Zaten yıllardır, lezzet ve sağlığı bir araya getirdiği ve araştırmalara en çok konu olduğu için mutfağıyla ünlü olan Girit, artık yemeklerini turizmde daha bilinçli olarak kullanmak istiyor. Akdeniz Mutfakları Konservatuvarı’nın üyesi olan Yunan Lezzet Akademisi, bu nedenle iki yıldır bir proje yürütüyor.
Serpme kahvaltı konseptini sevmiyor veya arada klasik tatların dışına çıkarak yeni lezzetler denemek istiyorsanız bu liste sizin için... İsli yoğurtlu çılbırdan eggs benedict’e, kruvasandan smoothie kâsesine kahvaltı için farklı alternatifler sunan en iyi adresleri jürimize sorduk.
#KahvaltıÖnümüzdeki salı, ramazanın ilk günü. Bu ramazanı da pandemiye paralel yaşayacağız. Koronavirüse karşı bağışıklık sistemimizi sağlam tutmamız gerektiğini unutmamalı, oruç tutarken beslenme düzenimizi buna göre ayarlamalıyız. Özellikle gün boyu enerjimizin yüksek olması için sahurda iyi ve dengeli beslenmek önemli. Uzmanlardan sahur için menü tavsiyeleri ve sağlıklı beslenme tüyoları, şeflerden de besleyici, lezzetli ve pratik tariflerini istedik.
#Ramazan