Güncelleme Tarihi:
1- Vazgeçilmezlerden: Peynirli Omlet
Malzemeler:
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı ufalanmış ezine peyniri
• Maydanoz
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Salatalık
• Çeri domates
• Soğan
Tarif:
1- Bir kasede yumurtaları Arçelik Eternity Rose Gold Mikser ile iyice çırpın.
2- Ardından tuzu da ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
3- Bir tavada tereyağını eriterek tüm tavanın yağlayın. Yumurtayı da ilave ettikten sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte altı kızarana dek Arçelik Ankastre Ocak’ta pişirin.
4- Peynir ve maydanoz karışımını yumurtanın üstüne dökün ve spatula yardımıyla omleti ikiye katlayın, 5 saniye kapağı kapatıp pişmesini sağlayın.
5- Servis tabağına aldığınız omleti, domates, salatalık ve soğan ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
2- Görüntüsü İştah Açar: Kırmızı Biberli ve Kaşarlı Omlet
Malzemeler:
• 3 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı süt
• Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
• 1 tane kırmızı biber
• Zeytinyağı
• Tuz
• Taze çekilmiş tane karabiber
Tarif:
1- Geniş bir karıştırma kabına yumurtaları kırın.
2- Süt, tuz ve karabiberi de ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar Arçelik Eternity Rose Gold Mikser ile çırpın.
3- Zeytinyağı eklediğiniz tavaya çırpılmış yumurta karışımını alın ve Arçelik Ankastre Ocak’ta pişirin.
4- Pişmeye yakın omletin yarısına rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
5- Peynirler erimeye başladığında altı kızaran omleti küçük küçük doğradığınız kırmızı biber ile süsleyin.
Sıcak sıcak, afiyet olsun!
3- Patatesli Ayrı Güzel: Patatesli Omlet
Malzemeler:
• 2 tane patates
• 1 tane soğan
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı
• 5 yumurta
• 1 tane kırmızı dolmalık biber
• Maydanoz
Tarif:
1- Soğanı ikiye bölün ve halka halka dilimleyin. Patatesleri de yuvarlak bir şekilde dilimleyin.
2- Arçelik Ankastre Ocak’a aldığınız tavada zeytinyağını ısıtın. Patatesleri, soğanları ekleyin.
3- Kapağını kapatın ve malzemeler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.
4- Yumurtaları büyük bir kaseye kırın ve Arçelik Eternity Rose Gold Mikser ile hafifçe çırpın, dilediğiniz baharatı ekleyin.
5- Soğan ve patates piştiğinde yumurta karışımını üzerine aktarın.
6- Altı kızarana kadar düşük ısıda pişirin.
7- Omletin yüzeyinde çok az sıvı yumurta kaldığında diğer tarafı da pişirmek için ters çevirin.
8- Yaklaşık 2 dakika pişirdikten sonra omleti servis tabağını alın.
9- Üzerini küçük küçük doğranmış kırmızı biber ve ince ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
Çok nefis, afiyet olsun!
4- Farklı Bir Tat Arayanlara: Kuşkonmazlı Omlet
Malzemeler:
• 5 dal kuşkonmaz
• 3 tane yumurta
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
• Yarım tatlı kaşığı pul biber
• Tuz
• Karabiber
• Zeytinyağı
• Çeri domates
Tarif:
1- Kuşkonmazların saplarını kırıp atın.
2- Bir tencerenin yarısına su ve 1 yemek kaşığı tuz ilave edip Arçelik Ankastre Ocak’ta kaynatın.
3- Kaynayan suya kuşkonmazları ilave edin ve 3-4 dakika haşlayın.
4- Bir kaseye yumurtaları kırın ve Arçelik Eternity Rose Gold Mikser çırpın.
5- İçerisine tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edin.
6- Bir tavada tereyağını eritin.
7- Eriyen tereyağına yumurta karışımını ekleyin ve karışımı tavaya eşit olarak yayın.
8- Pişmeye başladığında peyniri ilave edin.
9- Peynir de eridikten sonra üzerine kuşkonmazları ekleyin.
10- Çeri domatesler ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun!