Güncelleme Tarihi:
1- PEYNİRİ, ŞARKÜTERİSİ... (Delicatessen, İstanbul)
Etiler’e de açılan mekânın Nişantaşı şubesi iyi şarküteri, peynir, ekmek ve pastane ürünleri için uğrak nokta. Kahvaltı hafta içi 14.00, hafta sonu 16.00’ya kadar sürüyor. Eggs benedict’e bacon, ıspanak, kuşkonmaz, breasola veya füme somon ekletebilirsiniz. Çağdaş Ertuna’nın favorisi patates ve peynirli omlet (220 lira). (0212) 225 06 04
2- YUMURTALARI ORGANİK (Petra Roasting Co., İstanbul)
Pınar İshakoğlu briyoş ekmek, ev yapımı füme somon, ıspanak, hollandaise sos ve somon havyarıyla yapılan‘royal’i (380 lira) ve çılbırı öneriyor. Çılbır atom biberi, organik poşe yumurta ve isli yoğurtla yapılıyor (245 lira). Müge Ergül’ün de favorilerinden. Gayrettepe, Bebek ve Maslak’talar. (0212) 356 10 57
3- KUZEY EGE’DEN (The Red Balloon Restaurant)
Yeniköy’de. Ebru Erke’nin favorisi. Hafta sonu 11.00-15.00 saatleri arasında kahvaltı var. Kuzey Ege’nin yerel üreticilerinden temin ettikleri ürünlerle hazırlıyorlar. Murat Bozok “Ekmek üstü poşe yumurta (230 lira), Kanlıca yoğurtlu dondurma ve karadut marmelatlı lor tatlısı, orman meyveli granola gibi seçenekler var” diyor. (0532) 434 34 95
4- KRUVASAN SANDVİÇ (Kruvasan, İstanbul)
Nişantaşı’nda. Kahvaltısı 8.00-12.00 saatleri arasında. Ebru Erke İstanbul’da yiyebileceğimiz en başarılı kruvasanları yaptıklarını söylüyor. Tuzlu ve tatlı çeşitleriyle kruvasan sandviçleri de ünlü. Sote ıspanak ve çamfıstıklı çılbır, ekşi maya ekmek veya briyoşa yapılan açık tostları da seviliyor. (0212) 296 86 56
5- SEÇİM YAPMAK ZOR (Misk Floral Cafe, İstanbul)
Reşitpaşa’da. Yabanmersini, fındık krokan, yeşil elma ve fıstık ezmeli ‘yulaf lapası’ (190 lira); sütlü Japon ekmeği, ballı hardal sos, füme kaburga, cheddar ve çıtır soğanlı ‘pastrami brioche’, bademli crumble ve lotus bisküvisi kremalı ‘speculoos pancake’ (240 lira) gibi farklı çeşitler var. Pınar İshakoğlu öneriyor. (0212) 277 07 75
6- VEGAN ÇEŞİTLER VAR (Cup of Joy, İstanbul)
Nişantaşı ve Vadistanbul şubelerinde kahvaltı veriliyor. Haşlanmış yumurta, lor peyniri, avokado, roka, domates ve tahıllı kıtırla hazırlanan ‘fit tabak’ (172 lira) Çağdaş Ertuna’nın favorisi. ‘Zeytinli açmaya benedict’, lorlu fit omlet de sevilenler arasında. Vegan ve glütensiz tatlı seçkisi hayli geniş. (0212) 263 00 06
7- BADEMLİSİ KAÇMAZ (Sour&Sweet Bakery, İstanbul)
Caddebostan ve Suadiye’de şubeleri var. Pınar İshakoğlu bademli kruvasanının ve yumurtalı kruvasan sandviçlerinin denenmesini öneriyor. Narenciyeyle lezzetlendirilmiş avokado püresi ve çırpılmış yumurtayla yaptıkları sandviç 228 lira. Antep fıstıklı pesto sos ve rozbifli tost, ‘sosisli bowl’, üç peynirli omlet gibi seçenekleri bol. (0542) 252 52 88
8- ÖZGÜN BİR MENÜ (Bom Dia, İzmir)
Alaçatı’da. Somonlu bagel, karamelize soğan ve yumurtalı ‘egg burger’ (165 lira), istediğiniz malzemeyi ekletebildiğiniz ekmeküstü çeşitler ve pankekleriyle özgün bir menüsü var. Klasik Alaçatı kahvaltısından sıyrılıyor. Tohumlar ve taze meyvelerle sunulan smoothie kâseleri de seviliyor. Jale Balcı’nın önerisi. (0539) 811 01 67
9- RİCOTTA PANKEK DENEYİN (Padoca Bakery&Cafe)
Reşitpaşa’da. Didem Şenol Tiryakioğlu ricotta, limon ve haşhaşlı pankeki, yumurtalı challah ekmeği ve cheddar peyniriyle monte cristo tostunu (235 lira) öneriyor. Dana bratwurst sosis, ekmek ve patatesli sıcak kahvaltı tabağı da seviliyor. Ekmekleri günlük çıkıyor. (0212) 229 29 44
10- FRANKFURTER SOSİSLİ (Ru Bodrum, Muğla)
Yakaköy’de kültür-sanat köyünün içindeki Dibeklihan’da. Savaş Özbey’in favorisi, Frankfurter sosisli sandviç; erimiş cheddar peyniriyle sunuluyor. Ekmek arası füme somon, kruvasan sandviç, ekmek üstü poşe yumurta gibi çeşitler de var. (0533) 322 05 64