Paylaş
PATATESLİ PIRASA ÇORBASI (4 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
* 4 sap pırasa
* 2 patates
* 1 soğan
* 2 su bardağı sıcak süt
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 7 su bardağı sıcak et suyu (tavuk suyu veya düz su da olur)
* 2 çay kaşığı tuz
* Karabiber
* Taze soğan (tercihe bağlı)
NASIL YAPARIM?
* Pırasaları yıkayıp incecik doğrayın.
* Soğan ve patatesi soyduktan sonra küp küp doğrayın.
* Zeytinyağını tencereye aktarıp orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Pırasaları yağa aktarıp tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun.
* Üzerine soğan ve patatesi ilave edip karıştırmaya devam ederek yaklaşık 2-3 dakika daha pişirin.
* Et suyunu, tuz ve karabiberi de tencereye aktarıp karıştırın.
* Sebzeler iyice yumuşayınca çorbaya sıcak sütü ilave edin, el blender’ıyla pürüzsüz hale getirin. Tekrar ocağa alın, karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
* Dilerseniz eski kaşar rendesi, kızarmış ekmek veya doğranmış taze soğanla süsleyerek servis edebilirsiniz.
PIRASALI OMLET (4 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
* 3 sap pırasa (sadece beyaz kısımları)
* 6 yumurta
* 1/2 su bardağı süt
* 1 su bardağı rendelenmiş beyazpeynir
* 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
* 2 yemek kaşığı ayçiçeğiyağı
* 1 yemek kaşığı dolusu un
* 2 çay kaşığı tuz
* Karabiber
NASIL YAPARIM?
* Pırasanın beyaz kısımlarını çok ince doğrayıp tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar suyla pişirin. Su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra pırasalar hazır olacaktır, ocaktan alıp süzün.
* Yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine tuz ve karabiber serpiştirerek köpük köpük oluncaya kadar 1-2 dakika mümkünse mikserle çırpın. Un ve sütü ekleyin, hafifçe haşladığınız pırasayı da katın. Karıştırmaya devam ederken rendelenmiş peynirleri ilave edin, tüm malzemeyi harmanlayın.
* Yaklaşık 20-25 santim çapındaki bir teflon tavaya sıvıyağı koyup kızdırın. Hazırladığınız omlet harcının yarısını kızgın yağa aktarın. Üzerini bir kapakla kapatıp tavayı sallayarak omletin altını pişirin.
* Omleti tahta spatula veya geniş bir tabak yardımıyla ters çevirin, diğer yüzünü de kızartın. Yumurtalı karışımın kalanını da aynı şekilde pişirdikten sonra servise sunun.
Paylaş