Biraz pırasanız varsa...

En sevdiğim kış sebzelerinden pırasayı çorbada ve peynirli omlette kullandım. Özellikle omlet, tüm ailenin buluştuğu pazar kahvaltılarının yıldızı olmaya aday!

Haberin Devamı

PATATESLİ PIRASA ÇORBASI (4 KİŞİLİK)

NE LAZIM?

Biraz pırasanız varsa...

* 4 sap pırasa

* 2 patates

* 1 soğan

* 2 su bardağı sıcak süt

* 4 yemek kaşığı zeytinyağı

* 7 su bardağı sıcak et suyu (tavuk suyu veya düz su da olur)

* 2 çay kaşığı tuz

* Karabiber

* Taze soğan (tercihe bağlı)

NASIL YAPARIM?

* Pırasaları yıkayıp incecik doğrayın.

* Soğan ve patatesi soyduktan sonra küp küp doğrayın.

* Zeytinyağını tencereye aktarıp orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Pırasaları yağa aktarıp tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun.

* Üzerine soğan ve patatesi ilave edip karıştırmaya devam ederek yaklaşık 2-3 dakika daha pişirin.

* Et suyunu, tuz ve karabiberi de tencereye aktarıp karıştırın.

Haberin Devamı

* Sebzeler iyice yumuşayınca çorbaya sıcak sütü ilave edin, el blender’ıyla pürüzsüz hale getirin. Tekrar ocağa alın, karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.

* Dilerseniz eski kaşar rendesi, kızarmış ekmek veya doğranmış taze soğanla süsleyerek servis edebilirsiniz.

PIRASALI OMLET (4 KİŞİLİK)

NE LAZIM?

Biraz pırasanız varsa...

* 3 sap pırasa (sadece beyaz kısımları)

* 6 yumurta

* 1/2 su bardağı süt

* 1 su bardağı rendelenmiş beyazpeynir

* 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

* 2 yemek kaşığı ayçiçeğiyağı

* 1 yemek kaşığı dolusu un

* 2 çay kaşığı tuz

* Karabiber

NASIL YAPARIM?

* Pırasanın beyaz kısımlarını çok ince doğrayıp tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar suyla pişirin. Su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra pırasalar hazır olacaktır, ocaktan alıp süzün.

* Yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine tuz ve karabiber serpiştirerek köpük köpük oluncaya kadar 1-2 dakika mümkünse mikserle çırpın. Un ve sütü ekleyin, hafifçe haşladığınız pırasayı da katın. Karıştırmaya devam ederken rendelenmiş peynirleri ilave edin, tüm malzemeyi harmanlayın.

* Yaklaşık 20-25 santim çapındaki bir teflon tavaya sıvıyağı koyup kızdırın. Hazırladığınız omlet harcının yarısını kızgın yağa aktarın. Üzerini bir kapakla kapatıp tavayı sallayarak omletin altını pişirin.

Haberin Devamı

* Omleti tahta spatula veya geniş bir tabak yardımıyla ters çevirin, diğer yüzünü de kızartın. Yumurtalı karışımın kalanını da aynı şekilde pişirdikten sonra servise sunun.

Yazarın Tüm Yazıları