GeriBeslenme Önerileri Patatesli omlet
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patatesli omlet

Patatesli omlet

"Bayılarak yiyeceğiniz bir omlet tarifi daha..."

Malzemeler

3 orta boy patates
1 iri soğan
6 organik yumurta ya da köy yumurtası
1 dal taze biberiye ya da 1 tatlı kaşığı kuru biberiye
Zeytinyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

 

Patatesleri fotoğraftaki gibi ince ince doğrayın ( ben robottan faydalandım, sizde benzer bir dilimleyici yoksa patatesi küçük küpler halinde de doğrayabilirsiniz)Soğanı da küçük küçük küpler halinde doğrayın.Yapışmaz bir tavaya bir miktar zeytinyağı koyup, soğanları kavurun. Kavrulan soğanları bir kaseye alın.Tavaya tekrar yağ ekleyip, patatesleri koyun, tavanın kapağını kapatıp ara ara karıştırarak patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.Patatesler yumuşadıkdan sonra kenara ayırdığınız soğanları ekleyin.Yumurtaları çırpın, içine tuz, taze çekilmiş karabiber ve biberiyeyi koyun, karışımı patateslerin üzerine ekleyip, kısık ateşte pişirin. Bir tarafı piştiğinde, bir tabak yardımıyla diğer tarafını çevirip 5 dakika daha pişirin.

 

Ballı, Böğürtlenli yoğurt tarifi için tıklayın!

False