Paylaş
MALZEMELER
5 adet büyük boy yumurta
1 küçük boy soğan
3 adet orta boy patates
1 silme çay kaşığı tuz
Karabiber
1/2 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için)
(1 adet 20 cm omlet için - su bardağı ölçeği 200 ml)
YAPILIŞI
-Zeytinyağını derin bir kaba alıp ısıtın, çok kızgın olmayacak ama yağın içinde harelenme başlamış olmalı.
-Patatesleri 2-3 mm kalınlığında, 2 parmak genişliğinde dikdörtgenler halinde dilimleyin, ve yıkayıp nişastasından arındırıp iyice kurulayın.
-Soğanı da patateslerle aynı boyutta olacak şekilde dilimleyin.
-Patatesler ve soğanı tavada ısıttığınız yağda, orta ateşte 10-12 dakika kadar kızartın. Yumuşayacaklar ve hafif altın rengini alacaklar ama kahverengi olmamalı.
-Oda sıcaklığında yumurtaları geniş bir kapta, tuz ve dilediğiniz miktarda karabiber ekleyerek elde çırpın. Omlet yapar gibi homojen bir yumurta karışımı elde edin.
-Kızartma işlemi biten patates ve soğanın yağını süzdürüp bir peçete ya da süzgeçte 10 dakika ilk sıcağını atmasını bekleyin. Patatesler ılındıktan sonra yumurtaların içine ekleyin ve patatesleri ezmeden iyice karıştırın.
-Önden ısıtılmış 20 cm çapında tabanını yağladığınız tavaya yumurtalı harcı dökün ve 5-6 dakika kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte pişirin. Kullandığınız tavanın çok geniş olmaması önemli, çok ince olursa istediğimiz dokuya erişemeyiz.
-Tabanı renk alıp yumurta yüksek oranda piştiğinde bir tabak yardımıyla omletinizi ters yüz çevirip, öteki tarafını da renk alana kadar pişirin.
-Dilerseniz karışıma az miktarda eriyen peynir, veya başka baharat - sebzeler ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Paylaş