Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
1,5 bardak fındık
1/2 bardak pekmez
3 yumurta akı (oda sıcaklığında)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtın.Fındıkları yanmaz bir tavada kavurun.Kavurduğunuz fındığı robotta çekerek yukarıdaki resimdeki gibi bir un elde edin (Robot yoksa havanda da dövebilirsiniz, arada küçük fındık parçaları kalsa da sorun olmaz.)Pekmezi fındık ununa ekleyin, macun gibi bir hale gelene kadar karıştırın.Yumurta aklarına tuzu ekleyin, mikserle veya çırpıcı ile yumurtalar kar haline gelene kadar çırpın.Kar haline gelmiş yumurta aklarını fındıklı macuna dikkatlice söndürmeden iki kerede ekleyip karıştırın.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına karışımı boşaltın, yaklaşık 20-25 dakika batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.