İstanbul’da son anda organize olduğumuz, “bir aile toplantısı” olarak düşündüğüm üretici ve şefler tadımına hâlâ teşekkürler yağıyor. Asıl ben teşekkür ederim, geldiğiniz, yağlarınızı gönderdiğiniz, pür dikkat dinlediğiniz, fikirlerinizi paylaştığınız için.
#İstanbulNeşe Biber ve Berrin Bal Onur’un yeni kitabı ‘Zeytin Ülkesi Balıkesir’, yaşamın odağına zeytini alan bölgenin büyük-küçük üreticilerinden hasat hikâyelerini, zeytin çeşitlerini ve geleneksel üretim yöntemlerini anlatıyor. Edincik’in kıymetlisi ‘su zeytini’nden zeytinyağında fermente edilen kuru incire, son zamanların popüler zeytinyağı mevzusu polifenol miktarına, sayfalarda zeytinin her türlü mucizesine tanıklık etmek mümkün.
#ZeytinZeytinyağı üreticilerini hasat ve Flos Olei heyecanı aynı günlerde yakaladı bu sene. Bu hafta İtalya’da hazırlanan ve Japonya’dan Avustralya’ya dünyada zeytinyağı üreten tüm ülkelerinin değerlendirildiği ‘Flos Olei Zeytinyağı Rehberi’, online olarak değerlendirmelerini açıkladı.
#ZeytinyağıNew York Uluslararası Zeytinyağı Yarışması - NYIOOC 2020’de ödüller sahiplerini buldu. Türkiye’den katılan çok sayıda zeytinyağı var. Çok iyi dereceler almışlar. New York, sektörün önemli yarışmalarından. Türkiye’den katılan yarışmacıların yüksek puanlarla dönmeleri çok kıymetli. Küçük üreticilerimiz ayakta alkışı hak ediyor.
#ZEYNTİNBahar Alan 17 yıl profesyonel iş hayatının içinde çalıştıktan sonra, demir-çelik üzerine üretim yapan aile şirketlerinde görev yaparken, zeytinyağı işine girdi. Ayvalık’ta aldığı zeytin bahçesinde üst düzey kaliteyi yakalama hedefiyle yola çıktı, üretiminin ilk yılında 25 ödül alan Nova Vera markasını yarattı. Alan’ın şirketi bugün Japonya’dan Amerika’ya birçok ülkeye ihracat yapıyor.
#Gazetehaberleri