Boşnak turşusu olarak da bilinen soka tarifi, farklı malzemeleri ve yapım aşamalarıyla dikkat çekiyor. Sütle ve kaymakla hazırlanan soka, "Akça katık", "katık" ve "Hatça katığı" olarak da biliniyor. Soka turşusunu akşam yemeklerinde meze olarak kullanabileceğiniz gibi, kahvaltılarınızda da yer verebilirsiniz. Peki, soka Boşnak turşusu nasıl yapılır? İşte soka tarifi detayları...
#Soka TarifiKanal D ekranlarının sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta çok havalı milföy tarifi ile günün tatlısını belirliyor. Gelinlerin hünerlerini sergiledikleri Gelinim Mutfakta çok havalı milföy nasıl yapılır, izleyiciler tarafından da araştırılmaya başlandı. İşte, çilekli, Gelinim Mutfakta çok havalı milföy tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Gelinim Mutfakta Çok Havalı MilföyZamanı kısıtlı olan ancak damak tadından ödün vermek istemeyenler için pratik bir o kadar lezzetli bir önerimiz var: Muzlu milföy. Oda ısısında kısa bir süre çözdürülen milföy hamurları, büyük küçük herkesin severek tükettiği muzla buluşuyor, tadına doyum olmuyor. Peki, muzlu milföy nasıl yapılır?
#Muzlu Milföy Nasıl YapılırLabne peyniri, vanilya ve balı derin bir kapta mikser yardımıyla çırpın. Soğuması için dolaba alın. Yumurtanın sarısıyla akını ayırın. Tezgaha biraz un serpin. Milföy yapraklarını üzerine alıp ortadan ikiye bölün. Her bir yarımı bir su bardağı yardımıyla yuvarlak kesin. Kestiğiniz yarımların 3 tanesini daha küçük bir bardakla yeniden keserek ortası delikli bir parça oluşturun. Büyük olan yuvarlağın üzerine fırça yardımıyla yumurta beyazı sürün. Üzerine kestiğiniz ortası delik olan diğer parçayı yerleştirin. Bütün hamuru aynı şekilde hazırlayın. Dilerseniz kestiğiniz artık parçaları yoğurarak birleştirip merdane yardımıyla açarak kullanabilirsiniz. Hazırladığınız milföyleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Pişen milföylerinizi hazırladığınız labneli karışımla doldurun. En üste reçel ilave edin.
#Labneli Ve Reçelli Milföyİtalya’nın düğünlerinde geleneksel olarak servis edilen ‘millefoglie alla crema’ sadece bir tatlı değil, aynı zamanda bir kutlama sembolüdür. Yüzyıllardır süregelen bu gelenek, İtalya’nın tatlı kültürünün en zarif ve etkileyici örneklerinden biri. Kutlamalarda buluşalım diye size bu hafta hem bu özel tatlının tarihini anlatacağım hem de tarifini vereceğim.
#Danilo ZannaMasterchef volovan tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Volovan Fransız mutfağında bulunan ve milföy hamuru kullanılarak yapılan bir hamur işi türüdür. Atıştırmalık veya meze olarak kullanılan Voloran hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılabilir. Volovan Fransızca "rüzgarda uçan" anlamına gelir. Tarifin orijinal adı "vol-au-vent" olarak bilinir. Volovan nasıl yapılır, volovan hangi yöreye aittir? İşte MasterChef vol au vent (volovan) tarifi ve malzemeleri
#Masterchef Volovan101 sporcumuz Paris’teki olimpiyatlarda mücadele ederken biz de müsabakaları evlerimizde heyecanla takip ediyoruz. 11 Ağustos’a kadar sürecek oyunları yerinde izleyemiyorsak biz de evlerimizi Paris havasına sokabiliriz. Ekrandan fazla uzaklaşmadan, evde kolaylıkla hazırlanacak ‘Parisien’ yani ‘Paris stili’nde atıştırmalıklar için şefler Kaan Sakarya ve Derin Arıbaş’tan tarifler aldık.
#Paris OlimpiyatlarıBeğendi denince akla ilk önce hünkârbeğendi gelse de onu levrek gibi balıklarla ya da domates soslu köfteyle sunmak hatta patlıcan yerine kabak kullanarak daha hafif bir versiyonunu hazırlamak da mümkün. Şefler Arda Türkmen ve Doğa Çitçi’den işin püf noktalarını aldık.
#Gizem DinçbaşYarın, Anneler Günü’nde şık bir kahvaltı sofrası kurarak annesini sevindirmek isteyen miniklerimizin gözü korkmasın. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı ve ‘Evinin şefi’ köşemizin yazarı Gülay Barbaros Altan’dan farklı yaş gruplarına uygun pratik tarifler aldık. Kuşkonmazlı tart da yapabilirsiniz, glütensiz pizza da...
#Anneler GünüGelinim Mutfakta sarmaşık köfte tarifi akşam yemeğinde şans vermek isteyen izleyiciler tarafından merak ediliyor. Enfes lezzetiyle sarmaşık köfte yanında ayran ve salata ile de mükemmel bir akşam menüsü olacak. Akşama ne pişirsem diye düşünenler için sarmaşık köfte tarifi ve malzeme listesini derledik. Peki evde kolay sarmaşık köfte nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...
#Gelinim Mutfakta Sarmaşık Köfte TarifiMercimek içeriğindeki yüksek proteinle bitki bazlı beslenmede etin yerine geçiyor, kırmızısı glütensiz una dönüşebiliyor. Onunla Hint usulü bol baharatlı bir yahni yapabilir veya bolonez sosa da dönüştürebilirsiniz. Çeşit çeşit, renk renk mercimekle mutfakta neler yapabiliriz bakalım...
#Şef Altuğ TezerYarın kalabalık arkadaş gruplarını evinde ağırlamak isteyenlere bitki temelli atıştırmalıklar hazırladım. Makarna, milföy, patates gibi kolay bulunabilir ve bolca yapması ekonomik olan seçenekleri tercih ettim. Hepsi hem pratik hem de mutfakta çok vakit geçirmeden de herkesi mutlu edebileceğiniz tarifler...
#Yeni YılÇocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#TatlıSorbe, cheesecake, muffin ve muhallebi gibi tatlılara çok yakışıyor, kokteyllerde sık sık karşımıza çıkıyor. Passionfruit veya Türkçe adıyla çarkıfeleği semizotu, Bergama tulumu ve mangoyla yaptığım salatanın sosuna katmayı da çok seviyorum. İçine girdiği her şeye ferah bir lezzet katan bu tropikal meyveyi nasıl kullanabiliriz, bakalım...
#PassionfruitGelinim Mutfakta kremalı ıspanaklı volovan tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Fransız yemeği volovan tarifi bu kez ıspanaklı versiyonuyla karşınızda... Peki, kremalı ıspanaklı volovan nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Gelinim Mutfakta kremalı ıspanaklı volovan tarifi detayları...
#Gelinim Mutfakta Kremalı Ispanaklı VolovanYaz meyvelerinin albenisi ve tadı bir başka… Pitoresk bir manzara gibi dizilmiş pazar tezgâhları karşısında kayıtsız kalmak mümkün değil. Kimi zaman fazladan alınmış, kimi zaman görüntüsüne aldanılmış ama tadı olmayan meyveler buzdolabında kalabiliyor. Değerlendirmek için çeşit çeşit tarifler yazdım; deneyin, pişman olmayacaksınız.
#Gülay Barbaros AltanDünyada tatlı trendleri denince aklınıza neler geliyor? Rafine şekeri ikame eden ürünlerin yükselişiyle hemen bol meyveli, yoğurtlu hatta glütensiz gibi alternatifler düşünüyoruz, değil mi? Ama size pankek, waffle hatta krem brüle desem… Bir sessizlik hâkim olduğunu hisseder gibiyim. Durun, hemen hayal kırıklığına uğramayın. Zira asıl trend olan, bu geleneksel tatlılara yaratıcı dokunuşlar yapılması...
#KruvasanNeli olduğu çok da mühim değil... Bazen kıymalısı süsler soframızı, bazen peynirlisi, bazen patateslisi, bazen ıspanaklısı... İçine ne koyarsak koyalım, nasıl pişirirsek pişirelim hepimiz onu günün her saati yemeyi çok seviyoruz! Ramazan yaklaşırken hem sahur hem iftar için hazırlayabileceğiniz, ailemin kadınlarından öğrendiğim birbirinden nefis börek tariflerini paylaşmak istedim. Özellikle tel kadayıflı böreği mutlaka yapın.
#BörekGelinim Mutfakta tavuk kubbesi tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Tavuklu mantarlı iç harcıyla günün her saatinde tüketebileceğiniz ve sevdiklerinize sunabileceğiniz tavuk kubbesi tari ve kolay malzemeleri ile favoriniz olacak. Peki, tavuk kubbesi nasıl yapılır? İşte, evde kolay tavuk kubbesi tarifi ve malzemeleri...
#Tavuk KubbesiTereyağlı hamuru iki kat yağlı kâğıt arasına alıp merdaneyle açıyoruz. Biraz yamuk mu oldu? Hiç dert değil... Tuzlu veya tatlı; o an canımız ne çekiyorsa hamurun ortasına sebze-meyve dilimleri, belki biraz peynir, kuruyemiş veya baharat... Hazırlaması kolay, üstelik bir o kadar lezzetli... Kahvaltıdan ana yemeğe her öğüne uyum sağlayabilen galette’lerin dünyasına dalalım.
#TereyağTereyağlı hamuru iki kat yağlı kâğıt arasına alıp merdaneyle açıyoruz. Biraz yamuk mu oldu? Hiç dert değil... Tuzlu veya tatlı; o an canımız ne çekiyorsa hamurun ortasına sebze-meyve dilimleri, belki biraz peynir, kuruyemiş veya baharat... Hazırlaması kolay, üstelik bir o kadar lezzetli... Kahvaltıdan ana yemeğe her öğüne uyum sağlayabilen galette’lerin dünyasına dalalım.
#Elmalı GaletteBalkabağını taratorun veya mücverin başrolü yapmayı denediniz mi hiç? Veya küp küp doğrayıp fırında pişirdikten sonra etlerin yanında sunmayı? Hemen hepimiz klasik tatlısını ya da çorbasını yapıyoruz ama neden bunlarla yetinelim ki? Lor, labne, rokfor gibi peynirlerle de iyi anlaşıyor; köri, zencefil ve adaçayı gibi baharat çeşitleriyle de... Makarnaya da çok yakışıyor, katmere de, magnolia tatlısına da... Mutfakta ufkunuzu açacak, lezzetiyle mutlu eden balkabaklı tariflerime buyurun.
#BalkabağıHer yıl ocak ayında vegan yaşam biçimini tanıtmak ve bazı doğru bilinen yanlışları değiştirmek adına ‘Veganuary’ isimli bir kampanya yapılıyor. Ben de Türkiye’de bitkisel alternatifleri deneyimleyebileceğiniz harika birkaç mekânı tanıtmak ve iştah açan vegan tarifler vermek istedim. Portekizli hamurişi pastel nata’yı ve kış sebzeli kişi bu ay siz de bitki temelli hazırlamayı deneyin.
#VeganGelinim Mutfakta biber soslu pratik börek günün aranan tarifleri arasında yer alıyor. Adından da belli olacağı üzere beş çaylarına pratik bir hamur işi hazırlamak isteyenler için bu tarif lezzetli bir alternatif olacak. Peki, evde kolay biber soslu pratik börek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Gelinim Mutfakta biber soslu pratik börek tarifi ve yapılışı...
#Biber Soslu Pratik BörekYeni yıl gecesi gülüp eğlenecek ve bol bol yiyeceğiz. Ben o görkemli masayı toplarken artakalanların hiçbirini atmıyorum, kruvasandan avokadolu-yumurtalı ekmeklere çok lezzetli kahvaltılıklara çeviriyorum. “Akşam çok yedim, daha hafif bir şey yapayım” diyenler için mideyi yormayan önerilerim de var...
#Yılbaşı