GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta çok havalı milföy tarifi: Çilekli milföy nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta çok havalı milföy tarifi: Çilekli milföy nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta çok havalı milföy tarifi: Çilekli milföy nasıl yapılır?

Kanal D ekranlarının sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta çok havalı milföy tarifi ile günün tatlısını belirliyor. Gelinlerin hünerlerini sergiledikleri Gelinim Mutfakta çok havalı milföy nasıl yapılır, izleyiciler tarafından da araştırılmaya başlandı. İşte, çilekli, Gelinim Mutfakta çok havalı milföy tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

Hafta içi her gün izleyicinin takip ettiği Gelinim Mutfakta çok havalı milföy tarifi ile merak konusu oldu. Çilekli ve muhallebili bir tatlı olan Gelinim Mutfakta çok havalı milföy nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte tarifin detayları...

ÇOK HAVALI MİLFÖY TARİFİ

  • 12 adet milföy hamuru

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 6 adet çilek
  • 200 gram kuvertür çikolata
  • 50 gram file badem

ÇOK HAVALI MİLFÖY NASIL YAPILIR?

Milföyü dondurucudan çıkarın ve biraz yumuşamasını bekleyin.

Yumuşayınca milföyleri fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve milföyleri üzerine dizin.

Üzerlerine çok kabarmamaları için çatalla delin ve milföylerin üzerine de yağlı kağıt serin.

Başka bir fırın tepsisini ağırlık yapması için üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. 

Diğer yandan, bir tencerede süt, şeker, unu ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 

Kıvam alınca ocağı kapatıp, vanilyasını ve toz krem şantiyi ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. 

Bir milföyü önünüze alın ve içerisine kremadan sıkın, üzerine ince dilimlenmiş çilek dizin.

Ardından üzerine ikinci milföyü koyup yeniden krema sıkıp, çilek yerleştirin. Son olarak en üste bir milföy daha koyup kuvertür çikolatayı benmari usulü eritin ve üzerne gezdirin.

Pudra şekeri ve file badem serperek servis edin.

Afiyet olsun...

False