Muzlu milföy nasıl yapılır? Muzlu milföy tarifi
Zamanı kısıtlı olan ancak damak tadından ödün vermek istemeyenler için pratik bir o kadar lezzetli bir önerimiz var: Muzlu milföy. Oda ısısında kısa bir süre çözdürülen milföy hamurları, büyük küçük herkesin severek tükettiği muzla buluşuyor, tadına doyum olmuyor. Peki, muzlu milföy nasıl yapılır?
Hamurla uğraşmak yerine milföy hamurlarından destek alabileceğiniz bu tarif, muzun lezzetinden en şahane şekilde faydalanmanızı sağlayacak. Peki, nasıl? İşte muzlu milföy için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...
6 adet milföy hamuru
Pastacı Kreması İçin:
500 mililitre süt
5 yumurta Sarısı
Yarım su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı tereyağı
Meyvesi İçin:
2 adet muz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım limon suyu
Milföy hamurlarını oda ısısında çözdürün. Çözülen hamurları kısa süre içerisinde açtıktan sonra, merdane yardımıyla açın kare şeklini verdiğiniz hamurları iki eşit parçaya bölün. Böylece 12 adet dikdörtgen şeklinde milföy hamuru elde edin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz hamurların üzerini çatal yardımıyla delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Krema için bir tencereye 500 mililitre süt, un, 3 yemek kaşığı nişasta, toz şeker, 5 yumurta sarısını alın. Karışım pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpma kabıyla pişirin. En sonra tereyağı ekleyip mikser yardımıyla 3 dakika kadar çırpın. 10-15 dakika buzdolabında bekletin.
Fırından çıkan milföy hamurlarının incelmesi için üzerini elinizle hafif bir şekilde bastırın.
Milföy hamurlarından birini servis tabağına alın. Soğuyan kremanızı bir krema poşeti yardımıyla milföy hamuruna sıkın. Muz dilimleri yerleştirip, diğer bir hamuru üzerine kapatın. Aynı işlemi sırasıyla tekrarlayarak 3 katlı kremalı pastalar hazırlayın. En son üzerine pudra şekeri serpiştirip sunuma hazırlayın. Dilerseniz üzerine rendelediğiniz çikolataları ekleyebilirsiniz.