Gelinim Mutfakta kremalı ıspanaklı volovan tarifi: Ispanaklı volovan nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Gelinim Mutfakta kremalı ıspanaklı volovan tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Fransız yemeği volovan tarifi bu kez ıspanaklı versiyonuyla karşınızda... Peki, kremalı ıspanaklı volovan nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Gelinim Mutfakta kremalı ıspanaklı volovan tarifi detayları...
Ünlü Fransız yemeği volovan ıspanaklı tarifi ile mutfaklarınıza konuk oluyor. Peynirli, kıymalı gibi çeşitlerinin yanında ıspanaklı volovan tarifi de ili görüyor. Gelinim Mutfakta programıyla yeniden araştırılan kremalı ıspanaklı volovan tarifi detayları merak edildi. İşte, kremalı ıspanaklı volovan tarifi ve malzemeleri...
KREMALI ISPANAKLI VOLOVAN TARİFİ
24 kare milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
İç harcı için;
500 gram ıspanak
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kırmızı biber
1 paket krema
KREMALI ISPANAKLI VOLOVAN NASIL YAPILIR?
Küp küp doğradığınız soğan ve rendelediğiniz sarımsağı zeytinyağında soteleyin. İnce doğradığınız kırmızı biber, ıspanak ve küçük doğradığınız mantarı ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ardından kremayı ekleyip, krema pişene kadar kısık ateşte karıştırın.
İç harcı piştikten sonra, tepsinin tabanına pişirme kağıdı serin.
Milföylerden 12 adetini büyük yuvarlak kalıpla ya da su bardağı ağzı ile kesin ve tepsiye yerleştirin.
Kalan 12 milföyü de önce büyük kalıpla daha sonra da küçük kalıpla veya çay bardağı ağzı ile kesip ortalarını çıkarın ve halka şeklinde milföyler elde edin.
Tepsideki tabanların üzerine fırçayla yumurta serip ortası delik milföyleri tabanların üzerine yerleştirin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra milföyleri fırına verin ve kabarıp pişene kadar fırınlayın.
İç harcı fırından çıkardığınız milföylerin ortalarına yerleştirin.
Volovanınız hazır, afiyet olsun…