Gelinim Mutfakta tavuk kubbesi tarifi: Tavuk kubbesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Gelinim Mutfakta tavuk kubbesi tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Tavuklu mantarlı iç harcıyla günün her saatinde tüketebileceğiniz ve sevdiklerinize sunabileceğiniz tavuk kubbesi tari ve kolay malzemeleri ile favoriniz olacak. Peki, tavuk kubbesi nasıl yapılır? İşte, evde kolay tavuk kubbesi tarifi ve malzemeleri...
Tavuk kubbesi tarifi hazırlamak için hünerlerini konuşturan Gelinim Mutfakta gelinleri mücadelesine devam ederken, ekran başındaki izleyiciler tarifleri araştırıyorlar. Günün yemeği Gelinim Mutfakta tavuk kubbesi nasıl yapılır merak ediliyor. İşte tavuk kubbesi tarifi detaylar...
TAVUK KUBBESİ MALZEMELERİ
18 adet milföy
İç dolgusu için;
6 adet tavuk pirzola
10 adet mantar
1 paket krema
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Salatası için;
2 adet salatalık
2 adet domates
1 demet maydanoz
1 adet kırmızı soğan
TAVUK KUBBESİ NASIL YAPILIR?
Öncelikle iç harcı için mantarları ince ince dilimleyip tavata soteleyin,
Mantarlar suyunu çekince küşbaşı doğranmış tavukları ekleyin ve soteleyin.
Tavuk ve mantarlar pişince kremayı ekleyin, kısık ateşte krema kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Son olarak tuz ve karabiberi de ekleyerek iki dakika daha karıştırarak pişirin ve altını kapatın.
Milföy hamurunu kare şeklinde merdane ile açın.
İçerisine iç harcından doldurup bohça şeklinde uçlarını yapıştırarak ters bir şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
Aynı işlemi iç harcı ve milföy hamurları bitene kadar tekrarlayın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Bu arada salata malzemelerini piyazlık doğrayın ve tavuk kubbelerinin yanında servis edin.
Afiyet olsun...