KORAY GÜNYAŞAR haberleri sayfasında KORAY GÜNYAŞAR hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 106 KORAY GÜNYAŞAR haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Her dönemeçte bir başka güzel manzaradan göz kırpar size Akdeniz. Yolları biraz virajlıdır ama begonviller en güzel haliyle boy verir Kaş sokaklarında. Lezzet dolu o güzel kokuların peşine sonbaharda düşmek ayrı bir mutluluk verir.
#Koray GÜNYAŞARÇocukluğum belki de güzel anılarla dolu olduğundan, çocukluk döneminde yediğim yemekler de hafızamda hep güzel kalmıştır. Bunda rahmetli anneannemin yaptığı mükemmel dolmalar, etli ekmekler, mantılar ve kol börekleri de önemli rol oynuyor tabii… Ama bu güzel anılar sadece anneannemin dillere destan sofralarından ibaret değil…
#Koray GünyaşarBundan yıllar önce, tatil seçimindeki tek kriter güzel deniz ve bol güneşti. Turizm acentelerinde bulunan broşürler aracılığıyla gidilecek yerler seçilir; deniz ve güneş tatili yapılır, geri dönülürdü. Kış turizmi sadece belli bir kesimin ulaşabildiği bir aktivite olarak algılanırdı. Bir yerden bir yere yalnızca yemek yemek için gitmek ise alışılmışın tamamen dışında bir davranış biçimiydi.
#EMITTLikya Yolu, son birkaç yıldır pek çok parkurunu yürüdüğüm, heyecanını ve tutkusunu kimi yakın arkadaşlarıma da aşıladığım çok özel bir deneyim... Her yıl binlerce insanın yürüdüğü bu yolu 90’lı yıllarda ülkemize ve dünyaya kazandıran Kate Clow, bu sefer bir ucu ülkemizde biten uluslararası bir yolu, Avrasya Yolu’nu dünyaya armağan etme peşinde…
#Likya YoluOrdu-Giresun Havalimanı denizde, her iki şehrin tam ortasında... Bu öyle bir ortaklık ki uçak tekerini Giresun’da piste koyuyor, freni Ordu’da basıyor. Havalimanına sırtınızı verdiğinizde 15 dakika doğu yönü Giresun, 15 dakika batı yönü Ordu… Havalimanının bu konumu her iki il için de değişimin başlangıcı olmuş. Ordu’da sohbet ettiğim vatandaşlardan biri gerçekten haklı: “Ok yaydan çıktı artık, geri dönüş yok.”
#OrduÇok değil, bundan 15 yıl kadar önce, ülke içinde tamamen gastronomi odaklı seyahat edenlerin sayısı oldukça azdı. Gaziantep va Adana’nın mutfağı ülkede takdir görür ve bilinir olmasına rağmen gelen turistin sayısı bugünün artık “temel” kabul edilen yerleri olan İmam Çağdaş, Kolcuoğlu gibi işletmelerin efsaneleşmesine yetiyordu. Adana’ya göre daha “koşar adım” giden Gaziantep, uçak seyahatindeki yaygınlaşmanın da neticesi olarak son on yılda bu temellerin yanına yeni pek çok isim eklemeyi başardı. Adana’daki pek çok yerel dükkan da son birkaç yılda ülkenin pek çok yerine yayılma şansını ele geçirdi.
#ADANAGeçen yıl yine haziranın ilk haftasında yazdığım “Kaş Yeme İçme Mini Rehberi” yazısı tüm yılın en çok okunan yazılarından olmuş, onlarca geri dönüş almıştı. Hal böyle olunca rehberin 2019 versiyonunu yazmak şart oldu. Sezon yeni yeni açılırken, bayram kalabalığı etkisini iyice artırmışken buyurun 2019 Kaş yeme içme rehberine… Aynı formatta, aynı bölümlerle!
#KaşYeni yıl sofralarımızda farklı kültürlerden gelen birçok değişik ‘vazgeçilmez’ ürün olsa da kuruyemişler ülkece ortak paydamızdır. Yemek öncesi, sonrası demez, gece boyu atıştırırız. Kuruyemişini henüz almamış olanlar için Türkiye’nin en iyi 10 kuruyemişçisini uzman jürimize sorduk. Epey pahalı da olan bu lezzetleri alırken en azından verdiğimiz paraya değsin diye en iyi adresleri sıraladık.
#Pınar TahirlerBalık sevenlerin damağında iz bırakan, müstesna bir lezzet lakerda. Özenle temizlenip tuzla marine edilen taze balıktan yapılan bu usta işi mezesiyle klasikleşen birçok mekân var. Jürimiz en iyi lakerdayı yapan yerleri oyladı; Reşat Balık’ın ilk sırayı aldığı listede İstanbul’dan pek çok adres var.
#Ece Su METEHem içimizi ısıtıyor hem de lezzetli. Şöyle dumanı tüten, iyi bir çorbadan daha iyi ne olabilir soğuk kış günlerinde... Mutfağımız çorba açısından zengin. Her yöremizde envai çeşidi hazırlanıyor. Jürimiz bu hafta şifa kaynağı çorbalarımızı en iyi yapan mekânları seçti.
#Pınar TahirlerPikniklerin olmazsa olmazı, kahvaltının ve öğle yemeğinin kurtarıcısı, uzun yol seyahatlerinin pratik eşlikçisi... Taptaze ekmeği, arasına konan her malzemeyle daha da iştah açıcı olur. Yarın Dünya Sandviç Günü. Biz de bu vesileyle ‘içine sevgisini de katarak’ en doyurucu sandviçleri hazırlayan lezzet duraklarını uzman isimlerden oluşan jürimize sorduk.
#Sandviççi@hurriyetlezzetlihayat Instagram hesabımızda ‘Kokoreç mi midye tava mı’ diye sorduk. Takipçilerimizin yüzde 68’i kokoreci tercih etti. Bu kadar sevilen sokak lezzetimizin en iyisini yemek isteyenler için jürimize danıştık. Geleneksel tariflerden modern yorumlara ağız sulandıran önerileri sıraladık.
#KokoreçBalık tezgâhları da balık sofraları da tam anlamıyla bir festival havasına büründü. İstanbul’un her köşesindeki balık restoranları mevsimsel lezzetlerle dolup taşıyor. Çıtır çıtır kalamarlar, nefis kalkanlar, taze salatalar ve mezelerle leziz bir akşam geçirmek istiyorsanız jürimizin oylarıyla seçilen en iyi 10 balık restoranı listemize göz atın!
#Zeynep Nazlı YıldırımEl yapımı hamur, taptaze malzemeler ve taş fırının mest eden o son dokunuşu… Jürimizin önerileriyle hazırladığımız listemiz sizi Ege kıyılarından Akdeniz sahillerine en iyi pizzacının izini sürmeye davet ediyor. Aralarında geleneksel Napoli usulü pizza yapan da var, somonlu ve elmalı gibi farklı lezzetler deneyen de…
#Zeynep Nazlı Yıldırımİyi bir sızma zeytinyağı ve mevsim sebzeleriyle yapılan zeytinyağlılarımızın dünyada benzeri yok. Evde yapılanın yeri ayrı ama bu işin hakkını veren mekânımız da çok. Halis zeytinyağlarını taptaze malzemelerle birleştirip de tezgâhlarına taşıyan Ege’deki en iyi adresleri jürimize sorduk.
#Gizem Dinçbaş28 Mayıs Dünya Burger Günü’ydü. Bulutsu ekmeği, kaliteli köftesi, çeşit çeşit sos ve eşlikçileriyle artık her şefin kendine has bir formülü var. Jürimize İstanbul’da en iyi burger yapan yerleri sorduk. Klasik cheddar yerine brie kullananlardan vişne soslusuna öyle yenilikler var ki okurken ağız sulandırıyor…
#Gizem DinçbaşBeklenen gün sonunda geldi, yarın akşam yeni yıl için geri sayacağız. Evinde misafir ağırlayacaklar veya aileye sofra kuracaklar için de telaşı bol bir dönem... Eğer alışverişi bugüne bıraktıysanız mezeden şarküteriye, peynirden tatlıya masamızı zenginleştirecek lezzetlerin en iyilerini bulabileceğimiz İstanbul’daki adresleri jürimize sorduk.
#Yeni YılJapon, Çin, Kore, Tay... Uzakdoğu mutfağı denince aklımıza gelen mutfak çeşitliliği ve bu çeşitliliği sunan restoranların sayısı giderek artıyor. Michelin Rehberi’nin 2024 yılı seçkisinde de yıldız alan ve tavsiye listesine giren isimler dikkat çekmişti. Jürimize İstanbul’da Uzakdoğu mutfağının en iyi örneklerini sergileyen adresleri sorduk.
#GİZEM DİNÇBAŞKuzunun göğüs kafesinden elde edilen kaburga, kemikli ve yağlı yapısıyla leziz bir et için ideal. Kimi ızgarada kemiği üzerinde pişirirken kimi küçük küçük doğrayıp şişlere geçiriyor... Adanalılar onu kebaba da katıyor. İçi pilavlı dolmasıysa hemen her bölgede çok seviliyor. Jürimize kuzu kaburganın en iyi adreslerini sorduk.
#KebapHer yıl 24 Ekim Dünya İşkembe Günü olarak kutlanıyor. Bizdeyse en çok çorbası meşhur. Kiminin içine bağırsaktan önceki son kısmı ifade eden şirden katılıyor kiminin içine işkembeden çıkan etli kısım yani ‘damar’ ekleniyor... Büyükçe doğranan işkembe, yani tuzlamaysa pek çoğumuzun favorisi. Temizliği ustalık isteyen ve yapımı da oldukça meşakkatli bu çorbanın en iyisini nerede yeriz, jürimize sorduk.
#GİZEM DİNÇBAŞHer dönemeçte bir başka güzel manzaradan göz kırpar size Akdeniz. Yolları biraz virajlıdır ama begonviller en güzel haliyle boy verir Kaş sokaklarında. Lezzet dolu o güzel kokuların peşine sonbaharda düşmek ayrı bir mutluluk verir.
#Koray GÜNYAŞARKıyma ve soğanlı, sulu iç harcı incecik hamura sürülüp kapatılıyor. Yağa girince hamuru nar gibi kızarırken içinde oluşan buhar da kıymayı pişiriyor. Ortaya içi sulu kalmış nefis bir börek çıkıyor. Göçmen Tatarlar Anadolu’ya getirince Eskişehir mutfağının parçası olup coğrafi işaret tescili de alan çiböreğin en iyisi nerelerde yapılıyor, jürimize sorduk.
#PişiBritanyalı seyahat yazarı Annabelle Thorpe, geçen ay The Guardian’daki yazısında Antalya’nın en özel köşelerinden Kaş’ı mercek altına aldı. “Neden sürekli Türkiye’nin el değmemiş deniz kıyısındaki Kaş’a dönüyorum” başlıklı yazısında 30 yıldır tatilini geçirdiği kasabanın şaşırtıcı bir şekilde aynı kaldığını iddia etti. Yazarın tespitlerini Kaşlılara sorduk.
#Pınar TahirlerTatildeyken yediğimiz dondurmaların yeri bir başka... İncirden karadut ve sakıza, taze yerel malzemelerin, çoğu zaman da şehirde bulamadığımız kalitede doğal sütün tadıyla yıldızlaşan dondurmalar özellikle akşam yürüyüşlerinin vazgeçilmez eşlikçisi. Jürimize tatil yerlerindeki en iyi adresleri sorduk...
#Dondurma