Güncelleme Tarihi:
1- HER İKİ ŞUBESİ DE BAŞARILI
Kaburgacı Cabbar, Adana
Yüreğir’de. İçeri girince sizi dumanı tüten ocakbaşı tezgâhı karşılıyor. Tayyar Zaimoğlu “Salaş, temiz ve bir o kadar lezzetli. Şişi kadar kaburgadan çekilen kebap da iyi” diyor. Tahir Tekin Öztan’ın favorisi. Koray Günyaşar’a göre İstanbul Maslak’taki şubesi Adana’dan aşağı kalmıyor. Fiyatı 175 lira. (0537) 678 07 11
2- KEMİĞİNİ SIYIRARAK
Adana Ocakbaşı, İstanbul
Kurtuluş’ta. Kuzu kaburga şişe kemiğiyle birlikte geçirilip kömür ızgarada pişiyor. Etler Balıkesir’den... Porsiyon hesabı yok, bir kalem kaburga 100 lira. Ebru Erke’ye göre kebabı kadar ustalıkla hazırlanıp pişen kaburga, kemiği sıyırma garantili. Ferit Özkaşıkcı’nın da önerisi. (0212) 247 01 43
3- ETLER ADANA’DAN
Kaburgacı Erkan, İstanbul
Üsküdar’ın Bulgurlu Mahallesi’nde. Etler Adana’dan geliyor çünkü kurucusu da Adanalı. Salih Seçkin Sevinç’e göre kurutmadan pişirdikleri kaburga şişi başarılı. Adana kebabına da kuyrukyağı eklemeyip, sadece bıçakla çekilmiş kaburga etiyle hazırlıyorlar. Kaburga şiş 220 lira. Ferit Özkaşıkcı’nın da favorilerinden (0216) 329 89 39
4- REYHANLI İÇPİLAVLA
Kaburgacı Selim Amca, Diyarbakır
Ebru Erke “Kuzu kaburgalar karabiberli, reyhanlı, bademli bir içpilavla doldurulup kocaman tencereler içinde saatlerce pişiriliyor. Pilavındaysa volkanik yapıdaki topraklarda üretilen lezzetli mi lezzetli Karacadağ pirinci kullanılıyor (Porsiyonu
350 lira). İçliköftelerini de deneyin” diyor. (0412) 224 44 47
5- AĞIR AĞIR PİŞİYOR
Kebapçı Asker Usta, İstanbul
Maslak Oto Sanayi’de. Salih Seçkin Sevinç “Adanalı kurucusu etleri ocakbaşında bizzat kendi pişiriyor. Salaş ama önünde oturup izlemesi ayrı keyif. Lokmalık kesilmiş kaburga eti şişe dizilip kömür ızgarada ağır ağır pişiyor ve ortaya sulu sulu bir şölen çıkıyor. Yağlı karasını da deneyin” diyor. Fiyatı 210 lira. (0212) 289 01 01
6- KÖZDE SEBZELERLE
Kaburgacı Cahit, Kocaeli
Menüsünde ızgara et çeşitleri ağırlıkta. Koray Günyaşar “Eskiden Adana’daydı. Sonra lezzetlerini Kocaeli’ne taşıdı. Yumuşacık şişini de kaburgadan kıyma kebabı ve nefis şalgamını da tatmadan dönmeyin” diyor. Tablacı salatası, ezme salata ve közde sebzelerle sunuluyor. Porsiyonu 210 lira. (0546) 571 21 47
7- 24 SAAT MARİNE OLUYOR
Kaburgacı Ziyafettin, İstanbul
Büyükçekmece’de. Bora Bozankaya lokum gibi bir kaburga için burayı öneriyor. Etler 24 saat marine edildikten sonra şişe geçirilip kömür ızgarada pişiyor. Sunumu da yine şişlerle birlikte metal tepsi üzerinde. Yanında sumaklı soğan salatası, yayık ayranı ve tırnak pide geliyor. Porsiyonu 245 lira. Kemikli kaburga da yapıyor. Porsiyonu 315 lira. (0554) 640 20 45
8- PİDE ÜZERİNDE
Kaburgacı Orhan, İstanbul
Kozyatağı’nda. Salih Seçkin Sevinç “Kuzu kafesten eti sıyırmak, kemikten ayrılan löp eti kuşbaşı kesmek, bunları şişlere dizmek, etleri kuru marine etmek ve sonrasında kömür ateşinde pişirmek ustalık ister. Burası hakkını veriyor” diyor. Pufuduk, yumuşacık tırnak pidenin üzerine çekilerek servis ediliyor, 250 lira. (0216) 410 04 15
9- KÖFTESİ DE ÇOK ÜNLÜ
Volkan Şişçi Kadir’in Yeri, Antalya
Kepez’de. Aslında danayla kuzu boşluğu karışımından şiş köftesi ve Antalya usulü tahinli piyazı ünlü. Ama şef Mevlüt Özkaya kuzu kaburgadan şişini de bir o kadar başarılı bulduğunu söylüyor. Şişten sıyrılıp pide ekmeğiyle birlikte servis ediliyor. 1982’den bu yana hizmet veriyor. (0536) 500 02 88
10- YUMUŞACIK VE SULU
Kaburgacı Yalçın, Ankara
Çankaya’da. Koray Günyaşar’a göre eti yumuşacık ve sulu sulu... Fiyat/performans dengesi de başarılı. Kemiği üzerinde çevrile çevrile pişiriliyor. Kemikli kuzu kaburganın porsiyonu 250 lira. Yanında lavaş ve köz domates-biberle birlikte geliyor. (0312) 212 06 63