Güncelleme Tarihi:
İlk yıldızını aldı
Sankai by Nagaya, Bebek
Bebek Otel by The Stay’in üçüncü katında. Ebru Erke “İçeri anahtarla girilen 24 kişilik bir odada çok özel Japon omakase deneyimi sunuyor” diyor. Teoman Hünal’a göre şef Yoshizumi Nagaya’nın olağanüstü sunumlarıyla daha ilk yılında hakkıyla 1 Michelin yıldızını kazandı. İki farklı tadım menüsünden nigiri ağırlıklı olan Çağdaş Ertuna’nın favorisi. (0532) 379 19 97
Dana iliğini tadın
Roka İstanbul, Beyoğlu
Galataport’ta. Teoman Hünal “Şef Suna Hakyemez ve ekibinin harika mutfağından çıkan akya sashimi (460 lira), trüf-soyalı et tartar ve robata ızgarada pişmiş dana ilik (640 lira) mutlaka tadılmalı” diyor. Murat Bozok suşi ve tempuralarını öneriyor. Ebru Erke ve Çağdaş Ertuna’nın da favrilerinden.
(0212) 401 02 60
Tay usulü körili ördek
Pera Thai, Beyoğlu
Tay mutfağından yemekler sunuyor. Koray Günyaşar “Sırf körili ördek yemek için bile gidilir. Uzun yıllardır kalitelerini hiç bozmadılar” diyor. Hindistan cevizi sütlü yeşil körili tavuktan (350 lira) pilav ve noodle’a seçenek çok. Müge Ergül favori lokantası olduğunu söylüyor. Ferit Özkaşıkcı ve Çağdaş Ertuna da öneriyor. (0212) 245 57 26
Seçenek çok
İnari Omakase, Kuruçeşme
Vadistanbul ve Etiler’de de şubeleri var. İlk açıldığında soya kâğıtlısından kızartılmışına çeşit çeşit suşileriyle parlasa da menüsü hayli geniş. Suşi ve saşimileri Murat Bozok ve Müge Ergül’ün favorisi. Koray Günyaşar somon, levrek, ton balıklı ‘chirashi yuzu kosho’yu (350 lira) öneriyor. (0212) 265 96 01
Kurucusu Japon
İtsumi, Levent
Burada her şey Japon usulü. Ebru Erke, İstanbul’da yaşayan Japonların da sosyalleştikleri bir mekân olduğunu söylüyor. Koray Günyaşar’a göre, noodle’ları (230-330 lira aralığında) iyi ancak shoyu ramen’i neredeyse Japonya’yla aynı standartta hazırlamaları etkileyici.
(0532) 461 72 63
Boğaz manzaralı
Hakkasan İstanbul, Kuruçeşme
Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul’un içinde. Çin’in Kanton mutfağı üzerine yoğunlaşıyor. Boğaz manzarasına sahip bir atmosferde lüks yemek deneyimi sunuyorlar. Murat Bozok pekinördeği (4.888 lira) ve dim-sum’larını (Çin mantısı) öneriyor. Ferit Özkaşıkcı ve Çağdaş Ertuna’nın favorileri arasında.
(0539) 688 74 77
Harbiye’deki Hilton’da ve Bebek Hotel by the Stay’de şubesi var. Çin’in Kanton, Hindiçin ve Siçuan mutfaklarından örnekler sunuyor. Uzakdoğu konseptli ilk restoranlarımızdan. Çağdaş Ertuna ve Ferit Özkaşıkcı’nın favorilerinden. Çorba veya Çin böreği, pilav ve noodle’la birlikte dört çeşit yemekten oluşan set menü kişi başı 1.550 lira.
(0212) 231 62 00
İmza lezzeti de burada
Akira Back İstanbul, Ataköy
JW Marriott Oteli’nin bünyesinde, deniz manzaralı oturma alanı var.
Onur Ziya Demir’e göre çok başarılı bir menüye sahip. Bu sene Michelin Rehberi’nin tavsiye listesine de girdi. Ponzu soslu ton balığı saşimi ve kremalı trüf yağıyla sunulan ‘AB Tuna Pizza’ ünlü Koreli şefi Akira Back’in imza lezzetlerinden. (0212) 413 01 44
Suşinin ustası
Sushi Manga, Etiler
Le Méridien Istanbul’da. Göktürk ve Ataşehir’de de şubeleri var. Ebru Erke “Japon suşi üstadı, şef Hiroki Takemura’nın ellerinden çıkan suşiler bir başka” diyor. Ton balığı, somon, levrek, surimi, karides, avokado, balık yumurtası ve salatalıklı ‘Manga Special’ suşi 390 lira. (0212) 210 08 08
Masada barbekü
Seorabeol Korean Restaurant, Şişli
Esentepe’de. Kore mutfağına özgü lezzetler var. Onur Ziya Demir’in favorilerinden.Önünüze kimchi’den soslu salatalığa çeşitli Kore mezeleri geliyor. Masalara ayrıca Kore stilinde barbekü et pişirebileceğiniz ızgara düzeneği konuyor. (0212) 275 25 95