Güncelleme Tarihi:
1- BOL TEREYAĞI SÜRÜYOR
Niyazi Kesim Restoran, Samsun
Samsun’da 5, Ankara’da da 2 şubesi var. Onur Ziya Demir’e göre fırından çıkınca üzerine bol tereyağı sürdükleri Bafra pidesi ve manda peynirli açık pidesi kusursuz lezzette. Taş fırında ağır ateşte 20 dakikada pişiyor. Ayfer Yavi, Ebru Erke ve Koray Günyaşar öneriyor. Kapalı kıymalısı 190 lira. (0362) 445 15 75
2- SEÇİM YAPMAK ZOR
Galip Usta Pide Salonu, Samsun
Fırınları gürgen ve meşe odunuyla yanıyor. Onur Ziya Demir “Bonfile kıymalı kapalı pide olağanüstü. Açık karışık pideyse başyapıt” diyor. Günyaşar’a göre kıymalı (90 lira) ve yağlı (peynirli) arasında seçim zor; Ebru Erke açık yumurtalısını öneriyor. (0362) 832 30 10
3- SULU HAMUR KULLANIYOR
Efor Pide Salonu, Samsun
Atakum’da. Onur Ziya Demir “Samsun’un merkezinde 4 kuşaktır sulu hamur kullanarak pide yapan tek yer. Kıymada (160 lira) dana döş kullanıyorlar, bu da iç malzemesinin yağlı ve lezzetli olmasını sağlıyor” diyor. Çiğdem Alagök’ün de önerisi. (0362) 437 65 06
4- ESMER UN VE EKŞİ MAYAYLA
Bafra Pide Coşkun Kuru, İstanbul
Kozyatağı'nda. Ebru Erke öneriyor. Lifli esmer un ve ekşi maya kullanılıyor. Gerçek Bafra pidesi hazırlıyorlar. Taş fırında odun ateşinde pişiyor. Dana kıyma ve soğanlısı 193 lira, Bafra köy peyniri, kolot peyniri, tel peynir ve beyazpeynirlisi 190 lira. (0216) 464 00 66
5- DEĞİŞMEYEN LEZZET
Pideban, İstanbul
Sarıyer’de 3 şubesi var. 1977’den beri hizmet veriyor. Sahrap Soysal “Senelerdir hiç ama hiç bozmadı. Yumurtalı ve kavurmalı pidesi favorimdir” diyor. Ayfer Yavi kapalı kavurmalı, peynirli açık (200 lira) ve kıymalı-kaşarlı çeşitlerini öneriyor. (0212) 242 42 39
6- ET VE PEYNİR KARADENİZ’DEN
Yerinde Pide, İstanbul
Suadiye’de. Ebru Erke buraya hep Samsunluların gittiğini söylüyor. Pideler odun ateşinde pişiyor. Etler Karadeniz’den, yumurtalar Tekirdağ’daki kendi tavuk çiftliklerinden, peynir ve tereyağıysa Trabzon Sürmene’den geliyor. Kıymalısı 235 lira. (0216) 362 00 55
7- YÖRESEL YEMEKLER DE VAR
Muşmuloğulları Karadeniz Pide, İstanbul
Çekmeköy’de. Salih Seçkin Sevinç “Karadenizli fırıncı bir ailenin lokantası. Bafra pidesinden yağlı Trabzon pidesine hepsi lezzetli. Akçaabat köftesinden dönere, güveçte kuru fasulyeden karalahana çorbasına nefis yemekler de var” diyor. (0216) 642 33 41
8- HEM KAPALI HEM AÇIK
PiDeli Maslak, İstanbul
Defne E. Tüysüzoğlu’nun önerisi. Hem kapalı hem açık Samsun pidesi yapıyorlar. Kavrulmuş dana kıymalı Bafra pidesi (230 lira) ve kolot peyniri, beyazpeynir, köy peyniri ve kaşar peynirli Bafra pidesi sevilenlerden. (0212) 282 35 35
9- HARCI KAVRULMUŞ KIYMADAN
Pide Sun, İstanbul
Kadıköy’de. Koray Günyaşar “İstanbullu müşterilerin etkisiyle yıllar içinde tatları biraz şehre ayak uydursa da şehrin en iyi Samsun pidelerinden biri halen burada yapılıyor” diyor. Kavrulmuş kıyma, soğan ve maydanozlu açık pide 240 lira. (0216) 450 43 43
10- ŞEHİR MERKEZİNDE
Gülhan Restoran, Samsun
Koray Günyaşar “Kapalı kıymalı pidede şehrin en iyilerinden. Bafra’ya kadar gitmek istemiyorsanız şehir merkezinde kaldığı için ulaşımı da pratik” diyor. (0362) 457 64 64