Son ana mı kaldınız?

Güncelleme Tarihi:

Son ana mı kaldınız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2023 07:00

Beklenen gün sonunda geldi, yarın akşam yeni yıl için geri sayacağız. Evinde misafir ağırlayacaklar veya aileye sofra kuracaklar için de telaşı bol bir dönem... Eğer alışverişi bugüne bıraktıysanız mezeden şarküteriye, peynirden tatlıya masamızı zenginleştirecek lezzetlerin en iyilerini bulabileceğimiz İstanbul’daki adresleri jürimize sorduk.

Haberin Devamı

 

1- MEZELER İÇİN...

Tuşba Uzman Mezeci, Şişli

Son ana mı kaldınız

Pangaltı’da. Zeytinyağlı dolmalardan içliköfteye, Arnavut ciğerinden barbunya pilakiye çeşit çok. Yılbaşı dönemi önünde kuyruklar oluyor.Koray Günyaşar topikle yaprak sarmasını (kilosu 400 lira) öneriyor. Ebru Erke’ye göre tüm mezeleri başarılı. Ayrıca yerli-yabancı tüm peynir çeşitleri de mevcut. Esin Sungur ve Didem Şenol’un da önerisi. (0212) 247 13 42

2- YILBAŞI PAKETİ 

Tunç Balık, Beyoğlu

Didem Şenol haşlanmış karidesini, somon havyarını ve lakerdasını, Defne E. Tüysüzoğlu bottargasını, Koray Günyaşar çirozunu, Deniz Alphan lakerdasını öneriyor. Akya pastırma, isli uskumru, levrek marin, somon füme, isli midye, Girit ezme, fava gibi çeşitlerle hazırladıkları yılbaşı paketi 2.750 lira. (0536) 601 09 72

 

Haberin Devamı

3- PASTIRMASI, PEYNİRİ, BALI

Cankurtaran Gıda, Fatih

Mısır Çarşısı’nda. Ebru Erke “Her türlü peynir, şarküteri ve balın en iyileri burada” diyor. Deniz Alphan’a göre sucuk ve pastırması kaliteli. Konya küflüsünden obruk peynirine (kilosu 780 lira) yerli-yabancı tüm peynirleri bulmak mümkün. Yılın
ilk kahvaltısı için de malzeme alabileceğiniz bir adres. Esin Sungur da öneriyor. (0212) 527 14 74

 

4- KENDİLERİ ÜRETİYOR

Kozmaoğlu, Beyoğlu

Dolapdere’de. Ebru Erke’ye göre şarküteri çeşitleri özel. Piyasada ithallerini bulabileceğimiz domuz içerikli ürünleri kendileri üretiyor. Proscuitto, Macar salamı (kilosu 750 lira), jambon, Frankfurter sosis gibi işlenmiş lezzetler öne çıkanlardan. Didem Şenol ve Defne E. Tüysüzoğlu da öneriyor. (0212) 297 06 08

 

5- KİRLİ HANIM PEYNİRİ VAR

Antre Gourmet, Cihangir

Neşe Biber ve Berrin Bal Onur’un kurduğu bu dükkânda yerel ve ithal artizan peynirler var. Dünya Peynir Ödülleri’nde bronz madalya kazanan kirli hanımı (200 gramı 220 lira) bulabilirsiniz. Peynir tahtasına koyabileceğiniz meyve kurusu, marmelat ve zeytinleri de almak mümkün. Deniz Alphan ve Esin Sungur öneriyor... (0538) 931 72 16

 

Haberin Devamı

6- TARAMASI MEŞHUR

Taze Balıkçı, Eminönü

Deniz Alphan diğer alışverişlerini Mısır Çarşısı’ndan halledenlere hazır o taraflardayken buraya da uğrayıp balık ve lakerda almalarını öneriyor. Ebru Erke “Taze balık çeşitlerinden kabuklulara ve tarama gibi mezelere tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir adres. Adı üstünde tüm ürünler çok taze” diyor. (0212) 528 13 98

 

7- SARMADAN EKMEĞE...

Safranbolu Fırını, Erenköy

Son ana mı kaldınız

Göztepe ve Feneryolu’nda da adresleri var. Koray Günyaşar “Zengin meze seçkisi, unlu mamulleri ve tatlılarıyla Anadolu Yakası’nın yıldızlarından. Vişneli yaprak sarması ve böreklerini denemelisiniz” diyor. Mercimek köftesi, çerkestavuğu (250 gramı 100 lira), patates salatası, kadınbudu köftenin yanı sıra pasta, tatlı ve ekmeklerinizi de alabilirsiniz. (0216) 386 10 20

 

Haberin Devamı

8- ANTAKYA YEMEKLERİ

Mezme, Kurtuluş

Eski İstanbul ve Antakya mutfaklarından mezeler sunuyor. Zahterli halhalı zeytin salatası (kilosu 750 lira) , tereyağında yaprak ciğer, biberli ekmek, tahinli köz biber, acı Samandağ biberli yoğurtlama, humus, mütebbel, kaytaz böreği, topik ve fava gibi pek çok seçenek var. Defne Ertan Tüysüzoğlu’nun önerisi. (0541) 366 62 66

 

9- ÇARŞIYA DA UĞRAYIN

Umut Gurme, Kadıköy

Caferağa’da. Koray Günyaşar “İthal çikolatalardan soslara seçenek çok. Kadınbudu köfte (kilosu 400 lira), Kuru patlıcan dolması, Rus salatası patlıcan salatası, gibi çeşitleri de alabilirsiniz. Oradayken Kadıköy Çarşı’ya uğrayıp diğer ksiklerin de tümünü giderebilirsiniz” diyor. (0216) 338 49 15

 

Haberin Devamı

10- PROFİTEROLÜNÜ ALIN

Nazar Pastanesi, Suadiye

Profiterolüyle (kilosu 500 lira) anılan bir pastane... Sosu yüzde 55 kakao oranlı bol bitter çikolatasından. Deniz Alphan “Şehrin en iyi profiterolüyle masayı taçlandırmak isabetli olur. Pangaltı’daki şubeye uğrarsanız civarda diğer ihtiyaçlar için de seçenek çok”diyor. (0216) 418 70 70

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!