Güncelleme Tarihi:
1- MEZELER İÇİN...
Tuşba Uzman Mezeci, Şişli
Pangaltı’da. Zeytinyağlı dolmalardan içliköfteye, Arnavut ciğerinden barbunya pilakiye çeşit çok. Yılbaşı dönemi önünde kuyruklar oluyor.Koray Günyaşar topikle yaprak sarmasını (kilosu 400 lira) öneriyor. Ebru Erke’ye göre tüm mezeleri başarılı. Ayrıca yerli-yabancı tüm peynir çeşitleri de mevcut. Esin Sungur ve Didem Şenol’un da önerisi. (0212) 247 13 42
2- YILBAŞI PAKETİ
Tunç Balık, Beyoğlu
Didem Şenol haşlanmış karidesini, somon havyarını ve lakerdasını, Defne E. Tüysüzoğlu bottargasını, Koray Günyaşar çirozunu, Deniz Alphan lakerdasını öneriyor. Akya pastırma, isli uskumru, levrek marin, somon füme, isli midye, Girit ezme, fava gibi çeşitlerle hazırladıkları yılbaşı paketi 2.750 lira. (0536) 601 09 72
3- PASTIRMASI, PEYNİRİ, BALI
Cankurtaran Gıda, Fatih
Mısır Çarşısı’nda. Ebru Erke “Her türlü peynir, şarküteri ve balın en iyileri burada” diyor. Deniz Alphan’a göre sucuk ve pastırması kaliteli. Konya küflüsünden obruk peynirine (kilosu 780 lira) yerli-yabancı tüm peynirleri bulmak mümkün. Yılın
ilk kahvaltısı için de malzeme alabileceğiniz bir adres. Esin Sungur da öneriyor. (0212) 527 14 74
4- KENDİLERİ ÜRETİYOR
Kozmaoğlu, Beyoğlu
Dolapdere’de. Ebru Erke’ye göre şarküteri çeşitleri özel. Piyasada ithallerini bulabileceğimiz domuz içerikli ürünleri kendileri üretiyor. Proscuitto, Macar salamı (kilosu 750 lira), jambon, Frankfurter sosis gibi işlenmiş lezzetler öne çıkanlardan. Didem Şenol ve Defne E. Tüysüzoğlu da öneriyor. (0212) 297 06 08
5- KİRLİ HANIM PEYNİRİ VAR
Antre Gourmet, Cihangir
Neşe Biber ve Berrin Bal Onur’un kurduğu bu dükkânda yerel ve ithal artizan peynirler var. Dünya Peynir Ödülleri’nde bronz madalya kazanan kirli hanımı (200 gramı 220 lira) bulabilirsiniz. Peynir tahtasına koyabileceğiniz meyve kurusu, marmelat ve zeytinleri de almak mümkün. Deniz Alphan ve Esin Sungur öneriyor... (0538) 931 72 16
6- TARAMASI MEŞHUR
Taze Balıkçı, Eminönü
Deniz Alphan diğer alışverişlerini Mısır Çarşısı’ndan halledenlere hazır o taraflardayken buraya da uğrayıp balık ve lakerda almalarını öneriyor. Ebru Erke “Taze balık çeşitlerinden kabuklulara ve tarama gibi mezelere tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir adres. Adı üstünde tüm ürünler çok taze” diyor. (0212) 528 13 98
7- SARMADAN EKMEĞE...
Safranbolu Fırını, Erenköy
Göztepe ve Feneryolu’nda da adresleri var. Koray Günyaşar “Zengin meze seçkisi, unlu mamulleri ve tatlılarıyla Anadolu Yakası’nın yıldızlarından. Vişneli yaprak sarması ve böreklerini denemelisiniz” diyor. Mercimek köftesi, çerkestavuğu (250 gramı 100 lira), patates salatası, kadınbudu köftenin yanı sıra pasta, tatlı ve ekmeklerinizi de alabilirsiniz. (0216) 386 10 20
8- ANTAKYA YEMEKLERİ
Mezme, Kurtuluş
Eski İstanbul ve Antakya mutfaklarından mezeler sunuyor. Zahterli halhalı zeytin salatası (kilosu 750 lira) , tereyağında yaprak ciğer, biberli ekmek, tahinli köz biber, acı Samandağ biberli yoğurtlama, humus, mütebbel, kaytaz böreği, topik ve fava gibi pek çok seçenek var. Defne Ertan Tüysüzoğlu’nun önerisi. (0541) 366 62 66
9- ÇARŞIYA DA UĞRAYIN
Umut Gurme, Kadıköy
Caferağa’da. Koray Günyaşar “İthal çikolatalardan soslara seçenek çok. Kadınbudu köfte (kilosu 400 lira), Kuru patlıcan dolması, Rus salatası patlıcan salatası, gibi çeşitleri de alabilirsiniz. Oradayken Kadıköy Çarşı’ya uğrayıp diğer ksiklerin de tümünü giderebilirsiniz” diyor. (0216) 338 49 15
10- PROFİTEROLÜNÜ ALIN
Nazar Pastanesi, Suadiye
Profiterolüyle (kilosu 500 lira) anılan bir pastane... Sosu yüzde 55 kakao oranlı bol bitter çikolatasından. Deniz Alphan “Şehrin en iyi profiterolüyle masayı taçlandırmak isabetli olur. Pangaltı’daki şubeye uğrarsanız civarda diğer ihtiyaçlar için de seçenek çok”diyor. (0216) 418 70 70